Surfanje

Surfanje
March 21, 2001 Ujusansa Surf Klub
mm
In Surfanje

Kaj je surfanje?

Danes je to že malo hecno razlagat ampak, ko smo začeli s surfanjem v Sloveniji smo morali ves čas pojasnjevati, da surfanje ni windsurfing in da mi surfamo brez jadra. In da seveda ne hodimo na Bol na Braču. Danes pa je že skoraj obratno. Pod besedo surfanje si večina že predstavlja vožnjo po valovih v kratkih kopalkah in samo z desko brez jadra, windsurferji pa morajo, ko razlagajo kaj počnejo, dodati še wind. Torej – surfanje je deskanje na valovih s pomočjo surf deske in brez uporabe jadra ampak zgolj z močjo svojih lastnih rok.

Surfanje

Od Kje Surfanje Izhaja?

Surfanje je pravzaprav eden od starejših športov. Izhaja iz Polinezije kjer se je pojavil kmalu po začetku našega štetja. Od tam se je razširilo na Havaje in od tam kasneje po celem svetu. Konec 90 let prejšnjega stoletja pa je prišlo tudi v Slovenijo. Sicer pa predlagamo, da si več o zgodovini surfanja prebereš tukaj in pa da pogledaš še članek o verjetno prvem in najstarejšem slovenskem surferju.

Kako in kje se ga naučiti?

Surfanje ni tako enostavno kot mogoče izgleda. Učenje surfanja je kar dolgotrajen proces, še posebej ker se moramo za to podati kar precej daleč stran od Slovenije in v naši bližini ni pogojev, kjer bi lahko surfali vsak dan. Je pa ves čas zabavno. Poleg tega je poleg same tehnike potrebno osvojiti kar precej ostalega znanja, ki nam pomaga k bolj varnemu gibanju v oceanu, izbiri pravih razmer, poznavanje vremena itd… Nekaj osnovnih informacij lahko najdeš tukaj najboljše pa je da spoznaš surfanje kar v najboljšem surf kampu na sončni strani Baskije :).

Valovi za surfanje

Comments (0)

Leave a reply