Ujusansa Surf Kamp

Ujusansa Surf Kamp Francija

Ujusansa Surf Kamp je kraj za preživetje poletnih dogodivščin malo drugače. Poskusi surfanje na valovih in spoznaj nove prijatelje. Si želiš nekaj novega? Neobičajnega?

icon box image

Surfanje

Ali je surfanje zame? Mi bo šlo? Je to sploh pomembno? Pridi k nam v našo surf šolo in poskusi. Na začetku smo vsi začetniki. Garantiramo, da bodo to ene izmed najboljših počitnic.

icon box image

Surferji

V naš Ujusansa surf kamp pridejo predvsem začetniki, ki si želijo poskusiti nekaj novega. Kmalu so vsi prijatelji in spletejo se nova poznanstva. Tudi če si sam ali sama.

icon box image

Camping

Najbolj naraven način življenja je kampiranje, kjer smo vedno v stiku z naravo. Slišimo valove, smo na svežem zraku in skupaj en z drugim. Naši šotori so že postavljeni in ležišča pripravljena. Prideš in zaživiš!

icon box image

Dogodivščine

Učenje surfanja, čiliranje v visečih mrežah, večerja v mestu, sončni zahodi, ping pong bitke, odbojka na mivki, sprehodi v dvoje ali troje… Ujusansa avanture.

 

Naša šola surfanja

icon box image

OPREMA

Imamo veliko različnih surfov in neoprenskih oblek. Najdemo pravo zate. Opremo imaš od prvega do zadnjega dne na voljo za neumorno surfanje.

icon box image

ŠOLA SURFANJA

Surfanje učimo že 20 let in smo najboljši pri tem. Imamo odlične učitelje, ki učijo v skladu z našimi vrednotami: varnost, zabava in znanje. Vsakemu tečajniku pričaramo najboljšo surfersko izkušnjo. Pri tem se prilagodimo njegovemu znanju in željam.

icon box image

VARNOST

Od teorije do praktičnih vaj je prvo načelo – varnost. Naši inštruktorji vas bodo varno popeljali v svetu surfanja in imajo tudi znanja reševanja iz vode.

icon box image

SURF TRIPS

Z lastnim prevozom si lahko ogledaš tudi sosednje spote v Franciji in Španiji.

Ujusansa Surf Kamp in naša šola surfanja je primerna za vse, ki ste kdaj sanjali, da bi se zapeljali po steni vode in občutili tisto, kar se ne da opisati z besedami. Moč vode, gibanje oceana, sončni zahodi v neskončnem morju, hitrost in špricanje pene, padci in prevali na deski in v vodi. Toplo sonce, poletje, turistični vrvež, zabava in svet surfanja, ki te nedvomno potegne vase. Surferske trgovine, koledarji plime na vsakem pultu, surfburgerji za v usta, surf revije za v misli, surf tekmovanja za opazovanje najboljših. Surfanje se ne dogaja samo v Avstraliji in na Hawaiih, ampak tudi precej bližje!

V Ujusansa Surf Kampu organiziramo tri stopnje surferskega tečaja: začetninadaljevalni in napredni. Klikni za podroben vpogled v to, kaj posamezni tečaj vsebuje in komu je namenjen.

Začetni tečaj

Začetni tečaj surfanja

Komu je namenjen?
Začetni tečaj surfanja je namenjen popolnim začetnikom. Če nisi še nikoli stal na surf deski ali pa si surfal le enkrat ali dvakrat je začetni tečaj kot nalašč zate. Edini pogoj za udeležbo na začetnem tečaju je, da znaš plavati in hoditi. Vse ostalo boš izvedel pri nas. Večina ljudi, ki gre z nami stoji na surfu prvič, tako da brez skrbi.

Potek šole
Šola surfanja se začne drugi dan po prihodu v Ujusansa surf kamp in traja dve šolski uri. Ritem šole je prilagojen vremenskim in valovnim razmeram. Ob idealnih pogojih bomo izvedli 3 dni tečaja surfanja. Vmesni prosti dnevi pa so namenjeni samostojnemu surfanju in utrjevanju stvari naučenih v šoli.

Kaj se boste naučili?
V začetni šoli deskanja na valovih se boste prvi dan posvetili opremi, varnosti, pedlanju in lovljenju pene, na večernem predavanju pa se bomo poglobili v teorijo surfanja. Izvedeli boste vse o vremenu, valovih, opremi in varnosti, prav tako se bomo naučili osnov gibanja v vodi in lovljenja pene (ki nastane, ko se val zlomi).

Drugi dan
 šole na plaži bomo začeli z vstajanjem na deski. Vstajanje bomo pilili do konca tečaja.

Tretji dan šole vas bosta učitelja posnela in zvečer boste imeli videoanalizo, ki je namenjena učenju iz lastnih napak ter napak drugih. Učitelji vam bodo napake pokazali in predlagali načine kako jih odpravite, obenem pa je videoanaliza vedno zelo zabavna..

Po dveh dnevih v vodi bomo naredili en dan pavze in po potrebi sestavili nove skupine, ki bodo glede na vaše znanje bolj homogene, nato pa se bomo podali iz pene na valove in se učili surfanja na valovih (seveda, če bodo razmere ugodne in znanje primerno).

Ob neprimernih vremenskih razmerah lahko učitelj odpove šolo in jo prestavi na drugi dan, tako da je lahko zaporedje “2 dni šole, 1 dan pavze in 1 dan šole” tudi spremenjeno. Prav tako učitelj določi kdaj v dnevu bo šola potekala.

Sicer pa se dan v surf šoli začne z nalaganjem desk na kombi, vožnjo do plaže in zlaganjem desk s kombija. Vsak tečajnik se nato obleče v neopren in šola se začne. V vodi za tečajnike skrbita dva učitelja surfanja, vsak uči skupino z največ 8 tečajniki. Po končani šoli se lahko preoblečeš v suha oblačila in odpelješ s kombijem v kamp, ali pa nadaljuješ s surfanjem in se vrneš v kamp peš. Ko sije sonček se vsi vračajo peš, nekateri šele zvečer.

Med šolo surfanja vas bo slikal in snemal fotograf in na koncu boste prejeli link z vsemi slikami in videi iz surf kampa. Slike si nato lahko zdowloadaš na računalnik.

dan 1: zbor in odhod iz Ljubljane
dan 2: dopoldan prihod v Ujusansa Surf Kamp in takoj predstavitev ekipe, dogajanja in šole surfanja (razdelitev opreme)
dan 3: začetek praktičnega dela tečaja, zvečer teoretične osnove surfanja
dan 4: začetni tečaj surfanja ali prost dan
dan 5: začetni tečaj surfanja ali prost dan
dan 6: preostali dnevi so namenjeni prostemu surfanju, druženju in zabavi
predzadnji dan: zvečer odhod iz kampa in slovo
zadnji dan: popoldne prihod v Ljubljano

Oprema

Ob prihodu v kamp boš dobil vso potrebno opremo za deskanje na valovih (desko in neoprensko obleko) in jo imel na razpolago skozi celotno šolo deskanja in tudi vse ostale dni (vrneš jo zadnji dan pred odhodom domov). Tako lahko surfaš kolikor te je volja in kolikor zmorejo tvoje roke. Napredek je v veliki meri odvisen od lastne zagnanosti.

Za obleko in desko je potrebno plačati kavcijo v višini 50 EUR. Kavcijo se plača ob prevzemu opreme in jo vrnemo zadnji dan ob oddaji opreme, če je le-ta brezhibna.

Nadaljevalni tečaj

Nadaljevalni tečaj surfanja

Komu je namenjen?

Če si se Ujusansa šole surfanja že udeležil v prejšnjih letih, in brez težave ujameš peno ter se stoje voziš po peni, potem se prijavi v nadaljevalni tečaj surfanja. Za udeležbo na nadaljevalnem tečaju je potrebno imeti osnovno znanje o opremi in varnosti v vodi, ter obvladati tehniko lovljenja pen in vstajanja na deski. Moraš biti sposoben priti v line up v 1 meter visokih valovih.

Potek šole
V nadaljevalnem tečaju boš začel tam, kjer si končal prejšnjič, ko si bil z nami. Ob upoštevanju nivoja znanja, ki ga že imaš, bomo osnove samo osvežili in se bolj posvetili napredku. Poudarek v nadaljevalnem tečaju bo na surfanju valov.

To pomeni, da se bomo najprej naučili izbrati pravilno mesto in trenutek za vhod v vodo. Potem bomo vadili prehajanje valov in pene pod vodno gladino (duck-dive) in se po prihodu v lineup posvetili pravilnemu pozicioniranju in obnašanju v lineupu. Pomemben del napredka je tudi izbira pravilnega vala, zato se bomo naučili opazovati morje in valove ter izbrati pravega, vadili bomo pravilen trenutek lovljenja vala in vstajanje na valovih. Užitkarske trenutke vožnje po valu vstran bomo poskušali izpiliti in nadgraditi s prvimi zavoji.

Potek nadaljevalnega tečaja:

dan 1: zbor in odhod iz Ljubljane
dan 2: dopoldan prihod v Ujusansa surf kamp, razdelitev opreme
dan 3: prvi dan nadaljevalnega tečaja
dan 4: drugi dan nadaljevalnega tečaja
dan 5: prost dan
dan 6: tretji dan nadaljevalnega tečaja
dan 7: preostali dnevi so namenjeni prostemu surfanju, druženju in zabavi
predzadnji dan: zvečer odhod iz kampa in slovo
zadnji dan: zvečer prihod v Ljubljano

Pogovarjali se bomo o fizični in mentalni pripravi za surfanje, o surfanju po drugih koncih sveta, kako se tam obnašati  in na kaj biti pozoren, kdaj se odločiti za nakup svoje opreme in še mnogo drugega. Ob vsem tem se bomo skupaj učili kako, ob upoštevanju narave, kar najbolje izkoristiti svoje fizične in psihične zmožnosti, da bo vsak sešn nekaj posebnega in bomo iz vode vedno prišli polni energije, veselja  in novega znanja.
V iskanju popolnih sešnov in boljših valov se bomo prilagajali vremenu, plimi in oseki, gužvi in ostalim trenutnim razmeram, zato bomo temu primerno prilagodili čas in mesto šole.

Nadaljevalni tečaj vedno poteka ločeno od začetnega tečaja, ne glede na to, koliko je prijavljenih. Izvaja se, če je vsaj 1 prijavljen.

Oprema
V nadaljevalnem tečaju imaš možnost izbire manjše surf deske, skupaj z učiteljem bosta ocenila, če bi tvojemu znanju že bolj ustrezala Mini Malibu ali celo Evolution surf deska namesto penaste. Ostalo glede opreme velja isto kot za začetni tečaj (kavcija itd…).

Napredni tečaj

Napredni tečaj surfanja

Komu je namenjen?
Napredni tečaj je namenjen vsem, ki že znate surfati in bi radi lovili poletne valove v dobri družbi ter poleg tega izpopolnili vaše znanje surfanja. Surfali boste z vrhunskim učiteljem surfarjem, ki vam bo dajal napotke in vaje za napredovanje.
V naprednem tečaju se predpostavlja, da imaš za seboj kar nekaj izkušenj iz surfarijev in si že surfal več različnih tipov valov. Tečaj je namenjen vsem, ki se že peljete postrani po valu in tudi izvajate zavoje. Če brez težave ujameš vsaj polovico izbranih manjših valov ter pri vožnji izvedeš bottom turn in kak top turn, potem se prijavi v napredni tečaj surfanja. Moraš biti sposoben priti v line up v 1,5 metra visokih valovih.
Potek šole
Tečaj bo izveden v obliki skupnih sešnov z učiteljem. Ob upoštevanju nivoja znanja, ki ga že imaš, se bomo posvetili tvojim šibkim členom pri srfanju in jih poskušali kar se da hitro odpraviti/popraviti. Ti so lahko tehnične narave (nepravilna tehnika), prevelika togost, pomanjkanje kondicije, strah pred večjimi valovi, itd.V tem tečaju je še večji poudarek na video analizi in surfanju na reefih, tudi v pogojih, ko so valovi večji in močnejši. Velik poudarek bomo posvečali tehniki surfanja blizu pene (in the pocket) in pa tehnični izvedbi posameznih manevrou. Bolje kot ti gre surfanje, bolj je pomembna tudi oprema. Zato bomo veliko časa namenili tudi testiranju različnih shortboardov, tako da bo vsak posameznik ugotovil kakšna deska mu najbolj odgovarja preden se poda v nakup nove opreme.Na nekaterih spotih je otežen vstop ali izstop v line up zato se bomo naučili izbrati pravilno mesto in trenutek za vhod v vodo in izhod iz vode. Potem bomo vadili prehajanje valov in pene pod vodno gladino (duck-dive) in se po prihodu v lineup posvetili pravilnemu pozicioniranju in obnašanju v lineupu. Eden ključnih delov napredka je izbira pravilnega vala, zato se bomo naučili opazovati morje in valove ter izbrati pravega. Vadili bomo pravilen trenutek lovljenja valov in izvedbo bottom turn zavoja ter zavoja na steni takoj po štartu. Tehniko zavojev bomo izpiliti, tako da bomo obenem ohranili hitrost in nadzor v zavojih. Pogovarjali se bomo o fizični in mentalni pripravi za surfanje, o surfanju po drugih koncih sveta, kako se tam obnašati  in na kaj biti pozoren, kdaj se odločiti za menjavo opreme in še mnogo drugega. Ob vsem tem se bomo skupaj učili kako, ob upoštevanju narave, kar najbolje izkoristiti svoje fizične in psihične zmožnosti, da bo vsak sešn nekaj posebnega in bomo iz vode vedno prišli polni energije, veselja  in novega znanja. V iskanju popolnih sešnov in boljših valov se bomo prilagajali vremenu, plimi in oseki, gužvi in ostalim trenutnim razmeram, zato bomo temu primerno prilagodili čas in mesto šole. Napredni tečaj vedno poteka ločeno od začetnega in nadaljevalnega tečaja, ne glede na to, koliko je prijavljenih. Izvaja se, če je vsaj 1 prijavljen.
Potek naprednega tečaja: dan 1: zbor in odhod iz Ljubljane
dan 2: dopoldan prihod v Ujusansa surf kamp, razdelitev opreme
dan 3: prvi skupni sešen
dan 4 – 7: v teh dneh boste skupaj z učiteljem surfali na 2 sešnih
predzadnji dan: zvečer odhod iz kampa in slovo
zadnji dan: zvečer prihod v Ljubljano

Oprema

Če nimaš svoje opreme so za brezplačni najem ali nakup na voljo različne shortboard deske. 

Chill out

icon box image

SKEJT

Longboardanje je kot surfanje po ulicah. Vzemi svoj skejt, carver ali longboar, skoči do parka in pokruzaj.

icon box image

MOVIE NIGHT

Poletni večeri vabijo k ogledu filmov. Udobno se namesti v fotelj in poglejmo surf movie pod zvezdami, brez vstopnine.

icon box image

ŽURKE

V mestu so odprti lokali kjer DJji rolajo skozi noč. Postaja za tistega, ki še ima moč po surfanju.

icon box image

BISTRO

Zvečer se pečejo dobrote, v rokah imaš pivo ali dobro vino, zraven tebe je nov najboljši prijatelj, poznaš ga točno 3 dni in ti tretjič razlaga, kako je danes ujel svoj prvi val.

icon box image

ZNAMENITOSTI

Naš kamp je odlično izhodišče za skok na bus ali vlak in ogled okoliških znamenitosti pridelave najboljših vin na svetu.

icon box image

ŠPORT

Vita je življenje. Mi skrbimo za vaše srčke. Višje, hitreje, močneje. Organiziramo ping-pong ali odbojka turnir. Vedno je dovolj že sodelovanje.

Ujusansa Surf Kamp

icon box image

LOKACIJA

Ujusansa Surf Kamp se nahaja na Atlantiku v mestu Montalivet (Francija). Bljižnja mesta so centri evropskega deskanja na valovih, peščene obale Biskajskega zaliva, ki jih neutrudno oblivajo valovi Atlantika, pa so idealne za učenje surfanja.

icon box image

HRANA

Opciji sta pol-penzion, polni penzion.

Postregli vam bomo s tremi polnovrednima obroki na dan – zajtrkom, kosilo in večerjo.

icon box image

IN ŠE...

V kampu so vam na voljo različne ugodnosti, ki vam bodo polepšale dan. Od visečih mrež, ping ponga, ležalnikov, …

icon box image

TIPIJI

Poleg navadnih šotorov imamo na voljo tudi Tipi šotore. Tipi štori so za 2 ali 4, 5 ljudi. Notri so postelje in celotna posteljnina. Opremljeni so tudi z elektriko in lučjo. S seboj prineseš samo brisače in si ready.

icon box image

NAVADNI ŠOTORI

Šotori so iglu oblike in udobni za 2-4 osebe.  V šotorih so napihljive, udobne blazine, ki te čakajo. Prinesi samo rjuho, nekaj za pod rjuho (deko) in spalno vrečo ter povšter. Blazine so 140 x 200 cm za dva in 70 x 200 cm za enega.

Prevoz

icon box image

Avtobus iz Ljubljane

Na datume terminov organiziramo tudi prevoz z avtobusom iz Ljubljane in nazaj. Prevoz je vključen v ceno termina.

Zbor in odhod je iz parkirišča Dolgi Most, Ljubljana. Ura je zapisana pri terminu spodaj. Nato na meji poberemo še kakega potnika in tako naprej. Na avtobusu se boste spoznali z novimi surferji, začnejo se debate, pogledamo si kak surferski film. Hitro mine čas do noči. Čez noč se spravimo v kak udoben položaj in tako dremamo do jutra. Zjutraj, naslednji dan, ob 9:00 smo že v kampu.

Iz kampa se vračamo okrog 18:00 ure in prispemo v Ljubljano naslednji dan okrog 16:00 ure.

icon box image

Letalo

Lahko nas obiščete tudi z letalom. Priti morate v soboto, ko se začne termin. Odidete pa lahko tudi kakšen dan prej.

Letos leti Ryanair ob petkih iz Benetk. Leti pozno v petek, tako, da pridete v soboto ob 1:00 ponoči na letališče. Najbolje je prespati nekje tam in v soboto priti do nas. Nazaj, v Benetke, pa greste v petek popoldne.

Iz letališča se pride do nas z Uber, ali bus – vlak kombinacija. Več v navodilih.

Termini in cene Ujusansa Surf Kamp

Odhod iz Ljubljane je ob petkih in povratek ob nedeljah.

termin 01: 30.08. – 08.09.24  399€, odhod ob 19:00

termin 02: 06.09. – 15.09.24  449€, odhod ob 13:00

termin 03: 13.09. – 22.09.24  449€, odhod ob 13:00

termin 04: 20.09. – 29.09.24  399€, odhod ob 13:00

 Datumi zgoraj se nanašajo na avtobusni odhod/prihod iz/v Ljubljano.

* zasedenost ne spreminjamo vsak dan. Kar je napisano mogoče ne velja več in je termin lahko že poln, sploh ker jih je letos samo 4. Ne čakati s prijavo, če misliš iti, se prijavi. Preveri zasedenost.

Čakalna lista? Prijavi se! Če kdo ne plača si notri.

Kaj dobiš v ceni?

 • prevoz v kamp in nazaj (v vseh terminih)
 • bivanje v naših šotorih (odvisno od izbire)
 • hrano (odvisno od izbire)
 • surfanje na valovih = tečaj surfanja primeren tvojemu znanju
 • uporabo surf kampa (viseče mreže, roštilj, chill-out lounge…)

Postopek

 1. Prijava.
 2. Povabiš prijatelje (25 EUR za povabilo).
 3. Plačilo prijavnine (3 dni, 50 EUR).
 4. Plačilo preostalega zneska 50 dni pred odhodom.
 5. Surfanje v oceanu.
 6. Poveš svojo novo zgodbo. Mahalo pa hvala.

Doplačila (obvezna)

HRANA

 • Pol penzion: 99 € na termin (zajtrk in večerja*)

ALI

 • Polni-penzion: zajtrk, kosilo in večerja*: 119€

*opomba: ob petkih ni kosila, je pa večerja

SPANJE

 • Nastanitev v tipi šotoru 50€ na osebo (število mest je omejeno)

ALI

 • Nastanitev v navadnih šotorih 0 € na osebo (število mest je omejeno)

Doplačila (po želji)

 • Zavarovanje rizika odpovedi 40 EUR na termin
 • CORIS zavarovanje 15,0 EUR na termin
 • Joga (Hatha Flow & Free flow): 4x 1,5 h 20€
 • Najem posteljnine za navaden šotor 30€

Popusti in drugo

 • povabiš prijatelja, ki še ni surfal in dobiš 25 EUR od nas (med prijavo)
 • če si že bil z nami, dobiš na prvo prijavo 50 EUR popusta na tečaj surfanja (Ujuprijatelj)
 • dva zaporedna termina:
  • drugi termin s tečajem: -80 EUR popusta na ceno drugega termina
  • drugi termin brez tečaja z opremo: -130 EUR popusta za drugi termin
  • drugi termin Ujusurfer: -160 EUR popusta za drugi termin
 • prijavi se in če te sistem sprejme si notri. Prijavnino (50 EUR) nujno plačaš.

Prevoz

Cena avtobusnega prevoza je všteta v ceno tečaja.

V primeru, da greste z avionom, ali ste že tam in ne potrebujete prevoza, odštejte od cene termina 50 EUR za vsako smer prevoza.

COVID-19

V primeru, da se razmere zaostrijo in ne moremo potovati v naše kampe, bomo z največjo žalostjo razglasili, da je kamp odpovedan.

Tistim, ki ste vplačali riziko odpovedi povrnemo celoten znesek, ostalim pa povrnemo vse razen prijavnine, ki se prenese v naslednje leto.

Plačilo na obroke in trajnik

Če bi se rad udeležil surfanja, pa ne veš kako do denarja in kako boš surfanje plačal, nas kontaktiraj in skupaj lahko najdemo rešitev.

Imaš še kakšno vprašanje? Piši in vprašaj.

  Ime

  Mail

  Zadeva

  Sporočilo

  PODROBNE INFORMACIJE

  Kaj je vključeno v surf paket?

  Vse cene zgoraj vključujejo prevoz v kamp in nazaj in namestitev v kampu.

  Ločijo se samo po tem ali greste v tečaj surfanja ali ne (že znate), oziroma ali ste že Ujusurferji (ste že bili z nami, imate opremo, itd.).

  Tečaj surfanja
  V ceno v tabeli je všteto vse razen hrane: prevoz v kamp in domov, namestitev v šotorih, oprema in šola surfanja. Šola surfanja je namenjena vsem, od začetnikov, do obvladačev. Imamo več stopenj tečajev in več učiteljev surfanja.

  Brez tečaja
  Si že bil na tečaju? Ni nujno, da v naši šoli. Če si že bil na tečaju in že nekaj znaš, potem se lahko prijaviš brez tečaja. Dobiš opremo za trajanje termina in lahko vadiš surfanje do onemoglosti. Zraven, pa seveda: prevoz in namestitev. Priporačamo, pa da premisliš ali nebi raje bil v našem nadaljevalnem ali naprednem tečaju.

  Ujusurfer
  Najbolj zvesti Ujusansa prijatelji so Ujusurferji. Bili ste z nami že večkrat, imate svojo opremo (lahko tudi ne in doplačate) in bi šli v Ujusansa Surf Kamp. Za vas imamo pripravljeno posebno ponudbo.

  Ujusansa prijatelj
  Tisti, ki ste bili že kdaj z nami (surf ali ski) in greste letos v naš surf kamp, imate na cene v tabeli 50 EUR popusta.

  Povabi še njega, povabi še njo in surfaj zastonj
  Velja za vse. Za vsakega surferja, ki prej še ni surfal z nami in ki ga ti pripelješ, dobiš 25 EUR. Najprej se prijavi, potem pa povabi še prijatelje. Za vsakega, ki se bo prijavil, ti bomo od tvoje cene odšteli 25 EUR.

  Kaj dobiš v ceni?
  Dobiš 2 tedna surfanja, prevoz in nastanitev. Pri Ujusansi se trudimo, da vsakemu, ki pride pričaramo najboljšo surfersko izkušnjo. Imamo tri stopnje tečajev, vrhunske učitelje in primerno opremo. Lahko si začetnik, nekdo, ki že obvlada osnove in želi malo več ali pa si napredni surfer. Pri nas vedno lahko napreduješ. Pa tudi, če ne – pomembno je, da se zabavaš. Sonce, plaža, dobra družba, smeh… še nihče se ni vrnil razočaran. Poglej si filmčke iz prejšnjih let in se odloči. Ali si z nami?:)

  Plačilo na obroke in trajnik

  Če bi se rad udeležil surfanja, pa ne veš kako do denarja in kako boš surfanje plačal, nas kontaktiraj in skupaj lahko najdemo rešitev.