Surf hiša Portugalska

Zakaj v Surf hišo Portugalska?

icon box image

Surf

Šola surfanja na valovih je primerna za vse, ki si želite adrenalina, zabave in odklop iz vsakdana, ne glede na starost, spol ali znanje. Imamo tri stopnje šole surfanja: začetni, nadaljevalni in napredni.

icon box image

Hiša

Surf hiša Portugalska je odprta od marca do novembra. Pri nas si nahraniš dušo, odpreš srce in sprostiš um. Poskrbimo za nepozabne surf počitnice in zato se veliko gostov vrača k nam iz leta v leto.

icon box image

Družba

V Surf hiši boš spoznal goste iz celega sveta, zato je družba vedno zelo zabavna! Lahko prideš sam, v paru, s prijatelji ali družino – za vsakogar imamo svoj kotiček.

icon box image

Adventure

Poleg surfanja na valovih organiziramo tedenske izlete, BBQ ter večerje. Poleti se odvija mnogo festivalov ter koncertov na katere vozi tudi naš shuttle. Program je primeren za vse: začetnike, profije, fante, punce, mlajše, starejše, in vse vmesne.

Šola surfanja na valovih

icon box image

OPREMA

Imamo veliko različnih surfov in neoprenskih oblek. Zato ni dvoma, da bomo našli pravo zate. Svojo opremo imaš od prvega do zadnjega dne na voljo za neumorno surfanje.

icon box image

ŠOLA SURFANJA

Surfanje učimo že 15 let in smo najboljši pri tem. Imamo odlične učitelje, ki učijo po naših osnovnih 3 pravilih: varnost, zabava in znanje. Vsakemu tečajniku pričaramo najboljšo surfersko izkušnjo. Pri tem se prilagodimo njegovemu znanju in željam.

icon box image

VARNOST

Od teorije do praktičnih vaj je prvo načelo – varnost. Naši inštruktorji vas bodo varno popeljali v svetu surfanja in imajo tudi znanja reševanja iz vode.

icon box image

PRILAGOJENO

Napredni tečaj vedno poteka ločeno od začetnega in nadaljevalnega tečaja, ne glede na to, koliko je prijavljenih. Izvaja se, če je vsaj 1 prijavljen.

Tečaj surfanja na valovih poteka 6 dni na teden po 3 ure na dan na lokalni plaži, oziroma na bližnji plaži v okolici Santa Cruza, kjer se vedno najde dober val. Šola zajema teorijo surfanja in praktični del.

Šola surfanja na valovih poteka vsak dan razen ob nedeljah. Prvi dan šole surfanja na valovih je ponedeljek.

Začetni tečaj

Začetni tečaj surfanja

Komu je namenjen?
Začetni tečaj surfanja na valovih je namenjen popolnim začetnikom. Če nisi še nikoli stal na surf deski ali pa si surfal le enkrat ali dvakrat je začetni tečaj kot nalašč zate. Edini pogoj za udeležbo na začetnem tečaju je, da znaš plavati in hoditi. Vse ostalo izveš pri nas. Večina ljudi, ki gre z nami stoji na surfu prvič, tako da brez skrbi.

Šola surfanja na valovih se prične v Ponedeljek in traja vsak dan 3 ure.

Kaj se boste naučili?
V začetni šoli surfanja na valovih se prvi dan posveti opremi, varnosti, pedlanju in lovljenju pene, na večernem predavanju pa se poglobimo v teorijo surfanja. Izveste lahko vse o vremenu, valovih, opremi in varnosti, prav tako se naučimo osnov gibanja v vodi in lovljenja pene (ki nastane, ko se val zlomi) že na suhem.
Prvi dan šole poteka na plaži kjer začnemo z vstajanjem na deski. Vstajanje pilimo vse do konca tečaja.
Tretji dan šole imamo snemanje in zvečer videoanalizo, ki je namenjena učenju iz lastnih napak ter napak drugih. Učitelji vam napake pokažejo in predlagajo načine kako jih odpravite, obenem pa je videoanaliza vedno zelo zabavna.
Vse nadaljnje dneve namenimo izpopolnjevanju tehnike in se tudi podali iz pene na valove ter se učili surfanja na valovih (seveda, če bodo razmere ugodne in znanje primerno).

Oprema
Ob prihodu v surf hišo Portugalska dobiš vso potrebno opremo za surfanje na valovih (desko in neoprensko obleko) in jo imaš na razpolago skozi celotno šolo srfanja in tudi vse ostale dni (vrneš ju zadnji dan pred odhodom domov). Tako lahko surfaš kolikor te je volja in kolikor zmore tvoje telo. Napredek je v veliki meri odvisen od lastne zagnanosti.
Za neoprensko obleko in surf desko je potrebno plačati kavcijo v višini 100 EUR. Kavcijo se plača ob prevzemu opreme in jo vrnemo zadnji dan ob oddaji opreme, če je le-ta brezhibna. Ne skrbi, 99 odstotkov tečajnikom povrnemo kavcijo, zato lepo ravnaj z dodeljeno surf opremo 🙂

Nadaljevalni tečaj

Nadaljevalni tečaj surfanja

Komu je namenjen?
Če si se Ujusansa šole surfanja že udeležil v prejšnjih letih, in brez težave ujameš peno ter se stoje voziš po peni, potem se prijavi v nadaljevalni tečaj surfanja. Za udeležbo na nadaljevalnem tečaju je potrebno imeti osnovno znanje o opremi in varnosti v vodi, ter obvladati tehniko lovljenja pen in vstajanja na deski. Moraš biti sposoben priti v line up v 1 meter visokih valovih.

Potek šole
V nadaljevalnem tečaju začneš tam, kjer si končal prejšnjič, ko si bil z nami. Ob upoštevanju nivoja znanja, ki ga že imaš se osvežijo osnove in se bolj posveti napredku. Poudarek v nadaljevalnem tečaju je na surfanju valov.
To pomeni, da se najprej nauči izbrati pravilno mesto in trenutek za vstop v vodo. Potem vadimo prehajanje valov in pene pod vodno gladino (duck-dive) in se po dosegu lineupa posvetimo pravilnemu pozicioniranju in obnašanju v lineupu. Pomemben del napredka je tudi izbira pravilnega vala, zato se  naučimo opazovati morje in valove ter izbrati pravega, vadimo tudi pravilen trenutek lovljenja vala in vstajanje na valovih. Užitkarske trenutke vožnje po valu vstran bomo poskušali izpiliti in nadgraditi s prvimi zavoji.
Pogovarjamo se tudi o fizični in mentalni pripravi za surfanje, o surfanju po drugih koncih sveta, kako se tam obnašati  in na kaj biti pozoren, kdaj se odločiti za nakup svoje opreme in še mnogo drugega. Ob vsem tem se  skupaj učimo kako, ob upoštevanju narave, kar najbolje izkoristiti svoje fizične in psihične zmožnosti, da bo vsak sešn nekaj posebnega in lahko iz vode vedno prideš poln energije, veselja  in novega znanja.
V iskanju popolnih sešnov in boljših valov se prilagajamo vremenu, plimi in oseki, gužvi in ostalim trenutnim razmeram, zato bomo temu primerno prilagodili čas in mesto šole. Nadaljevalni tečaj vedno poteka ločeno od začetnega tečaja, ne glede na to, koliko je prijavljenih. Izvaja se, če je vsaj 1 prijavljen.

Oprema
V nadaljevalnem tečaju imaš možnost izbire manjše surf deske. Skupaj z učiteljem ocenita, če bi tvojemu znanju bolj ustrezala Mini Malibu ali celo prehodna shortboard surf deska namesto penaste. Ostalo glede opreme velja isto kot za začetni tečaj (kavcija itd…).

Napredni tečaj

Napredni tečaj surfanja

Komu je namenjen?
V naprednem tečaju se predpostavlja, da imaš za seboj kar nekaj izkušenj iz surfarijev in si že surfal več različnih tipov valov. Tečaj je namenjen vsem, ki se že peljete postrani po valu in tudi izvajate zavoje. Če brez težave ujameš vsaj polovico izbranih manjših valov ter pri vožnji izvedeš bottom turn in kak top turn, potem se prijavi v napredni tečaj surfanja. Moraš biti sposoben priti v line up v 1,5 metra visokih valovih.

Potek šole
Ob upoštevanju nivoja znanja, ki ga že imaš, se posvetimo tvojim šibkim členom pri srfanju in jih poskušamo kar se da hitro odpraviti/popraviti. Ti so lahko tehnične narave (nepravilna tehnika), prevelika togost, pomanjkanje kondicije, strah pred večjimi valovi, itd.
V tem tečaju je še večji poudarek na video analizi in surfanju na reefih, tudi v pogojih, ko so valovi večji in močnejši. Velik poudarek je na sami tehniki surfanja blizu pene (in the pocket) in pa tehnični izvedbi posameznih manevrov. Bolje kot ti gre surfanje, bolj je pomembna tudi oprema. Zato več časa namenimo testiranju različnih shortboardov, tako da lahko vsak posameznik ugotovi kakšna deska mu najbolj odgovarja preden se poda v nakup nove opreme.
Na spotih kjer je otežen vstop ali izstop v line up se naučimo izbrati pravilno mesto in trenutek za vhod v vodo in izhod iz vode. Nato vadimo prehajanje valov in pene pod vodno gladino (duck-dive) in se po dosegu lineupa posvetimo pravilnemu pozicioniranju in obnašanju v lineupu. Eden ključnih delov napredka je izbira pravilnega vala, zato se naučimo opazovati morje in valove ter izbrati pravega. Vadimo tudi pravilen trenutek lovljenja valov in izvedbo bottom turn zavoja ter zavoja na steni takoj po štartu. Tehniko zavojev izpilimo in obenem ohranimo hitrost in nadzor v zavojih.
Pogovarjamo se o fizični in mentalni pripravi za surfanje, o surfanju po drugih koncih sveta, kako se tam obnašati  in na kaj biti pozoren, kdaj se odločiti za menjavo opreme in še mnogo drugega.
Ob vsem tem se skupaj učimo kako, ob upoštevanju narave, kar najbolje izkoristiti svoje fizične in psihične zmožnosti, da je vsak sešn nekaj posebnega in iz vode vedno prideš poln energije, veselja  in novega znanja.
V iskanju popolnih sešnov in boljših valov se prilagajamo vremenu, plimi in oseki, gužvi in ostalim trenutnim razmeram, zato se temu primerno prilagodi čas in mesto šole.
Napredni tečaj vedno poteka ločeno od začetnega in nadaljevalnega tečaja, ne glede na to, koliko je prijavljenih. Izvaja se, če je vsaj 1 prijavljen.

Oprema

Če nimaš svoje opreme so za brezplačni najem ali nakup na voljo različne shortboard deske.

Dodatne aktivnosti

icon box image

HIŠA

Poleg surfanja naša hiša nudi: chillanje, jogiranje, skakanje v bazenu, roštiliranje, namizni nogomet, namizni tenis, hojo po slack-line in poležavanje v viseči mreži.

icon box image

JADRALNO LETALO

Skoči v neznano in zajadraj nad klifi in občuti širnost oceana. Organiziramo polete z jadralnim padalom, v tandemu.

icon box image

NAZARE

Eden najbolj znanih Big Wave spotov na svetu se nahaja le uro vožnje stran. Vsakič ko valovi na znameniti Praia do Norte presežejo 10 metrov, se na željo gostov podamo na izlet v sedaj že svetovno znani Nazare.

icon box image

KOLESARJENJE

Nahajamo se na super območju tudi za željne kolesarjenja. Downhill, cross- country ali mountain bike – za vse se najde proga!

icon box image

IZLETI

Lizbona, Ericeira, Obidos, Cabo da Roca in Sintra, Peniche, Nazare … lahko izbiraš med celodnevnim ali pol-dnevnimi izleti. Izleti vključujejo prevoz tja in nazaj, vodenje, informacije o kraju, fotkanje in celotno organizacijo. Cena je odvisna od izleta (že od 15 EUR dalje!).

icon box image

SURF FESTIVAL

Santa Cruz, 1,5 km od naše surf hiše, gosti poleti odmevni surf festival Ocean Spirit. Festival obišče ogromno ljudi, dogajajo se surf tekme, surf kajaking, SUP, koncerti in razne prireditve na plaži in v mestu. Ne zamudi! 17 – 26. Julij

V aprilu se odvija surf tekmovanje QS 3000! 6. – 11. april

icon box image

PRO PORTUGAL

Legendarna tekma surfanja na valovih WSL Peniche / Portugal na kateri bo prisotnih najboljših 36 surferjev na svetu, se vsako leto priredi na vsem znanem spotu Supertubos. Dogodek je spektakularen, saj lahko iz plaže opazuješ proje kako zategujejo tube, le 20 metrov stran! Pa tudi ujameš jih lahko za podpis ali fotko! Ne zamudi, vsak oktober.

icon box image

KONCERTI

Lizbona se ponaša z mnogo koncerti svetovnih legend. Vsako leto se zgodi Rock in Rio Lisboa, veliki event koncertov in prireditev. Letos bodo koncentirali tudi Linkin Park, Rolling Stones, Robbie Williams, Justin Timberlake, Arcade Fire in mnogo drugih. Super priložnost za totalni odklop, potem pa še skok med valove in adrenalin se nadaljuje.

Surf hiša Portugalska

icon box image

Lokacija

Surf hiša Portugalska stoji v idilični, tradicionalni portugalski vasici, tik ob kraju Santa Cruz. Od plaže je oddaljena le 1.5 km. Vasica ponuja vse kar potrebuješ – trgovino, sveže sadje in zelenjavo, kavarne, restavracije, pekarno, bankomat ter lekarno. Sam center vasice je od surf hiše oddaljen le 200 metrov. Do Santa Cruza je 5 min s kolesom, kjer najdeš tudi surf shop, plaže, trgovine in poletne surf festivale

icon box image

Feng Shui

Surf hiša Portugalska je kraj kjer si nahraniš dušo, odpreš srce in sprostiš um. Vsa notranja oprema je zdrava, izbrana in umeščena s srcem in dušo, nekaj unikatnih kosov pa je izdelanih ročno.

icon box image

Hiša

Notranjost surf hiše Portugalska je domača, udobna in zabavna. V njej najdeš vse kar potrebuješ za dober spanec, pripravo obrokov, zabavo s prijatelji in sprostitev. Hiša ima veliko kuhinjo, še večjo chill out sobo, TV & bralni kotiček, 3 kopalnice, 4 tuše, 6 spalnic.

icon box image

Vrt

Hiša je obdana z lepo urejenim vrtom s pomarančevci in limonovci, razkošnim bazenom, skrita pod palmami in ponuja vse kar rabiš za popoln chill out po dobrem surf sešnu. Imamo zunanji žar, velik bazen obdan s petimi visečimi mrežami (hammock), pink ponk mizo, fusbal mizo, slack-line in čisto pravi surf shack.

icon box image

Extras

V surf hiši so za vsakogar na voljo internet, TV & DVD, knjižnica, več koles, longboard-i, fuzbal ter pink ponk miza, vsi kuhinjski pripomočki, posteljnina in brisače.

icon box image

Družba

V Surf hiši boš spoznal goste iz celega sveta, zato je družba vedno zelo zabavna! Lahko prideš sam, v paru, s prijatelji ali družino – za vsakogar imamo svoj kotiček.

SOBE

Soba Tropicana – privatna spalnica z zakonsko posteljo in romantično mrežo. Pridih tropskega in svežega.

Soba Twin – privatna spalnica z dvema enojnima posteljama. Pridih naravnega.

Soba Rainbow – soba za 5 oseb s svojo kopalnico in pogledom na bazen. Mavrično.

Soba Sunrise – soba za 6 oseb s pogledom na bazen. Ob pričakovanju jutranjega sonca.

Soba Lemon  – soba za 4 osebe z dvema predeloma (2+2). Pred spalnico raste limonovec.

Wooden Hut – lesena hiška z z dvema enojnima posteljama. Odpreš vrata in skočiš v bazen.

 

Od julija do septembra imamo na voljo tudi privat apartma ter beach house s štirimi spalnicami. Apartma se nahaja čisto na plaži. Beach house pa je od surf hiše oddaljen 300 metrov in se nahaja prav v centru vasice, kjer so pekarna, trgovine, kavarne, itd.

NASLOV

Surf hiša Portugalska

Vivenda Miro, Rua do Juncal

Povoa de Penafirme

2560 A Dos Cunhados

Portugal

Koordinate GPS: 39.146632, – 9.355731

KONTAKT 

portugalska@ujusansa.si

T: (+351) 925 428 129 … za info

T: (+351) 962 392 654 … pokličeš, ko prideš na avtobusno postajo v Santa Cruz

O NAS & KONTAKT

O NAS

Kostja in Maša živiva na Portugalskem že nekaj let. Surf hišo sva odprla za goste leta 2011, pot pa naju je na Portugalsko zanesla zaradi ljubezni do oceana in želje po življenju med peskom in soncem. Poznava priljubljene in tiste skrite surf spote na dolgi obali Atlantika, pa tudi vse znane in neznane atraktivnosti dežele. Oba govoriva Portugalsko, zato naju lahko vedno prosiš za pomoč tudi glede jezika. Veliko dogodivščin imava s surfanjem na valovih in poučevanjem, saj surfava že vrsto let po mnogih surf spotih sveta.

Kostja je eden prvih slovenskih surf učiteljev in eden najbolj izkušenih. Maša je tudi učiteljica in svetovalka Feng shuija, iz svojih potovanj vedno prinese kaj novega k vodenju surf hiše.  Poleti vodi jogo večinoma Maša, včasih pa kar oba.  Obožujeva surfanje, zdravo življenje, jogo, smeh, avanture in naravo.

V surf hiši boš spoznal/a tudi druge člane ekipe, ki vsak s svojo energijo prispevajo k pozitivnem vzdušju. V hiši ne boš nikoli sam, vedno bo tam vsaj eden izmed ekipe.

KONTAKT

Surf hiša Portugalska

portugalska@ujusansa.si

T: (+351) 925 428 129 … za info

T: (+351) 962 392 654 … pokličeš, ko prideš na avtobusno postajo v Santa Cruz

Vivenda Miro, Rua do Juncal

Povoa de Penafirme

2560 A Dos Cunhados, Portugal

Koordinate GPS: 39.146632, – 9.355731

Kako do nas?

icon box image

Letalo

Najlažje prideš do surf hiše z letalom. Ugodni prevozi so iz Benetk, Milana, Zagreba, občasno tudi iz Trsta, Gradca in Celovca. Najbližje letališče je v Lizboni, lahko pa letiš tudi v Porto in se od tam podaš z avtobusom do Lizbone.

icon box image

Javni prevoz

Od letališča v Lizboni do nas lahko enostavno prideš s kombinacijo uporabe taksija, metroja in avtobusa. Za lažjo pot smo pripravili natančna navodila.

icon box image

Privat transfer

Če predhodno naročiš transfer iz letališča, te bomo pričakali na letališču in te po pristanku letala odpeljali direktno v surf hišo. Cena enosmernega transferja je cena na vozilo in velja za prevoz od 1 do 8 oseb.

PREVOZ PODROBNO

LETALO

Najlažje prideš do surf hiše z letalom. Ugodni prevozi so iz Benetk, Milana, Zagreba, občasno tudi iz Trsta, Gradca in Celovca. Najbližje letališče je v Lizboni, lahko pa letiš tudi v Porto in se od tam podaš z avtobusom do Lizbone.

Letalske karte preveri tukaj: letalske.ujusansa.si ali stran www.skyscanner.net ali www.momondo.com. Na teh straneh imaš naknadno opcijo iskanja glede na druga odhodna letališča in glede na cene kart po dnevih znotraj posameznega meseca.

V Lizbono lahko letiš tudi iz Milana (letališče Milano Malpensa) z Easyjet-om ali iz Benetk (TAP Portugal). Povratno karto se da dobit od 100 € naprej, odvisno od tega kdaj jo kupiš in v kateri sezoni.

Do letališča uporabi nizko cenovni kombi prevoz: Go Opti, Vamo Tamo, Na letališče.

Preveri še:

http://www.odklop.com
http://www.sta-lj.com/xyz
http://www.easyjet.com
http://www.ryanair.com
http://www.flytap.com
http://www.iberia.com
http://www.flyniki.com

IZ LETALIŠČA DO SURF HIŠE

Od letališča v Lizboni do naše surf hiše lahko prideš na sva načina, ki se razlikujeta po udobju in po ceni. Lahko naročiš privat prevoz in te pridemo iskati ali pa uporabiš javni prevoz. Obe varianti sta opisani spodaj. V primeru, da priletiš v Porto, moraš najprej z avtobusom do Lizbone. Nato slediš spodnjim navodilom.

Varianta 1: Privat transfer iz letališča
Če predhodno naročiš transfer iz letališča, te bomo pričakali na letališču in te po pristanku letala odpeljali direktno v surf hišo. Cena enosmernega transferja je cena na vozilo in velja za prevoz od 1 do 8 oseb.

Cena transferja znaša 80 EUR za 1-2 osebi; ter dodatnih 10 EUR na osebo za vsakega dodatnega potnika. Cene veljajo za transferje med 8.00 uro zjutraj in 20.00 uro zvečer.

Varianta 2: Javni prevoz
Navodila, ki so spodaj so napisana tudi tukaj v pdf, ki ga lahko stiskaš in vzameš s seboj.

Ko zapustiš zgradbo letališča, greš na:

A) Taxi do avtobusne postaje Campo Grande

ali

B) Metro
Lizbonski letališče ima povezavo z metrojem. Ko prideš iz letališke zgradbe zavij desno in nadaljuj 100 m, dokler ne vidiš oznake za metro. Kupiš karto. Rdeča linija povezuje letališče s centrom mesta. Izstopiš na postaji Saldanha, kjer prestopiš na Rumeno linijo (smer Lumiar). Izstopiš na postaji Campo Grande. Cena enosmerne vozovnice je 1.40 EUR

Lisbon-metro-map

Ko prideš na avtobusno postajo Campo Grande, kupiš karto za avtobus, ki pelje v Torres Vedras.
Vožnja traja približno 45 min. Cena karte je 6.50 EUR.

VOZNI RED - Lizbona - Torres Vedras

Na avtobusni postaji Torres Vedras menjaš avtobus. Kupiš karto za bus, ki pelje v Santa Cruz (vozi zelo frekventno, glej urnik spodaj).
Izstopiš na autobusni postaji Santa Cruz (postaja na plaži). Ker postaje niso označene, vnaprej prosi voznika, naj te ovbesti, ko bo avtobus prispel na to postajo.
Vožnja traja približno 30 min. Cena karte je 3 EUR.

VOZNI RED - Torres Vedras - Povoa Penafirme

Ko štartaš na drugem busu iz Torres Vedras nam pošlji SMS, da te poberemo na avtobusni postaji Santa Cruz (SMS: +351 962 392 654)

Program in cena

Marec, april, maj, oktober in november
8 dni/7 nočitev: 330 EUR
Dodatni dan: 45 EUR
Doplačilo za dvoposteljno sobo: 50 EUR na teden na osebo

Junij in september:
8 dni/7 nočitev: 380 EUR
Dodatni dan: 52 EUR
Doplačilo za dvoposteljno sobo: 50 EUR na teden na osebo

Julij in avgust:
8 dni/7 nočitev: 440 EUR
Dodatni dan: 60 EUR
Doplačilo za dvoposteljno sobo: 50 EUR na teden na osebo

Tedenski tečaj surfanja na valovih vsebuje

 • nastanitev v surf hiši – 7 nočitev / 8 dni
 • 6 x šola surfanja (stopnje: začetna, nadaljevalna ali napredna)*
 • 6 x prevoz in vodenje po surf spotih
 • 2 x vodena surf joga (ponazoritev predsurferske priprave, prilagojenih vaj za vzdržljivost, moč in raztezanje)**
 • vsa oprema za surfanje (surf deska, neopren)
 • športno nezgodno zavarovanje med šolo surfanja
 • video analiza
 • brezplačen dostop do interneta
 • surf moviji, knjige, revije
 • brezplačna uporaba koles in longskatov
 • uporaba vseh skupnih prostorov surf hiše
 • sveža posteljnina in brisače
 • prisotnost ekipe za vse info 24/7
 • organizacija piknikov, izletov, večerij in vseh ostalih aktivnosti
  * ob nedeljah ni surf šole, prost dan
  ** surf joga se izvaja le v mesecih Junij, Julij, Avgust in September

Pomembno

Od 15. junija do 30.septembra sprejemamo goste samo ob nedeljah, ter takoj v ponedeljek pričnemo s tečajem surfanja na valovih. Ob prijavi imaš 7 dni časa za plačilo celotnega zneska. Rok je kratek, ampak imamo malo prostora v hiši in sprejemamo samo resne bodoče surferje. Poleg same šole surfanja organiziramo tudi druge aktivnosti, kot so BBQ na plaži, surf yoga, tekmovanje v slack-line, izlete ter ostale družabne aktivnosti. Lahko se nam pridružiš za en teden ali več, torej odhod je lahko v nedeljo ali kasneje.