Letalske karte

Surf kamp v Španiji z letalom

Raje letalo kot avtobus?

Tvoja ciljna destinacija je Zarautz, mesto z najboljšim Surf kampom, najboljšimi surf inštruktorji, najlepšim sončnim zahodom pa vendar brez letališča. Vseeno bodite brez skrbi, saj vse poti vodijo v Ujusansa surf kamp. Na voljo imate veliko letališč v okolici, tako da ste lahko že v nekaj uricah po odhodu od doma že v naših visečih mrežah, ali pa pot uporabite še za raziskovanje španske ali francoske pokrajine.

Da si boste lažje izbrali pot, smo za vas pripravili nekaj preverjenih poti

Največkrat uporabljena povezava je iz Benetk v Bilbao. Direktna linija in dva prevoznika – Volotea in Vueling. Volotea vsakemu novemu surferju omogoči popust 10€ na letalsko karto – preveri na LetiCeneje.

Bilbao

 • direktni leti iz Benetk – Volotea/Vueling
 • iz Ljubljane preko Londona (easyjet + easyjet)
 • iz letališča do kempa prideš z avtobusom

San Sebastian

 • direktnih letov ni
 • iz Ljubljane vključuje 2 prestopa – nima smisla
 • kombinacija letov iz okoliških letališč preko Barcelone ali Madrida
 • iz letališča do kempa prideš z avtobusom, ali te pridemo iskat

Biarritz

 • direktnih letov ni
 • iz Ljubljane preko Londona (easyjet + ryanair)
 • kombinacija letov iz okoliških letališč preko Bruslja, Londona, Madrida
 • iz letališča do kempa prideš z avtobusom, ali te pridemo iskat

Barcelona

 • direktni leti iz Trevisa (ryanair) ali Marca Pola – Benetke (Vueling, Volotea)
 • iz letališča do kempa prideš z avtobusom ali vlakom

Pariz

 • iz Ljubljane pelje Adria
 • direktni leti iz Marca Pola – Benetke (Transavia, Easyjet)
 • iz letališča do kempa prideš z vlakom

 

Cene letalske karte se lahko zelo razlikujejo med seboj, od 20 € do 400 € za obe smeri.

Letalske karte in leti z nizkocenovci, ki vključujejo prestope vedno predstavljajo neko mero tveganja, saj nizkocenovna letalska družba v primeru zamude, odpovedi leta nima obveznosti da vas pripelje do končnega cilja, kar pomeni da ste v primeru, ko vam povezovalni let uide, prepuščeni samemu sebi!
Rešitev: Nakup letalske karte na strani Kiwi.com, gre za edini iskalnik letalskih kart, ki vam garantira prevoz do cilja v primeru, ko ostanete na vmesni postaji. Nakup preko strani Kiwi.com je malenkost dražji, kot na uradnih straneh vendar za let brez skrbi se zagotovo splača.

Surf Hiša Portugalska

Kako hitro, brez stresa in čim ceneje na Portugalsko

Surf hiša se nehaja v mestu Peniche, nekje na eni tretjini med Lizbono in Portom.

Iz Ljubljane

Direktnih letov iz Slovenije ne boste našli, si pa lahko rezervirate let s postankom, običajno Frankfurt. Mogoče so leti iz Ljubljane celo najboljša možna rešitev v visoki sezoni, zato obvezno preverite tudi to opcijo.

Direktni leti

Iz Benetk vozi Tap, v visoki sezoni zagotovo najugodnejši prevoznik, saj so cene tudi v visoki sezoni sprejemljive – nekje 200€. Izven visoke sezone pa so cene okoli 100€ čisto običajne. Poleg dobrih cen in seveda direktnega leta, pa je v ceno vključena še dodatna prtljaga – tistih 20kg, ki ga morate ponavadi doplačat.

Iz Bologone imate lete v Porto z Ryanairom. Cene letalskih kart se gibljejo med 40€ in navzgor neomejeno evrov, spet odvisno kdaj rabimo let in ali vam bo O’Leary (direktor Rynaira) naklonjen. V primeru leta do Porta vas čaka tudi nekaj daljša pot z avtobusom do Penicha.

Milano je zagotovo najpogostejša točka odhoda surfarjev na najrazličnejše konce sveta in Portugalska ni nobena izjema. Letalske karte do Lizbone ali Porta so na voljo iz vseh letališč, preverite pa Ryanair ali Easyjet. Ryanair pokriva odhode iz Bergama, v večini primerov gre za najcenejše letalske karte, letališče pa je tudi najhitreje dosegljivo. Easyjet leti iz Malpense.

Surfanje v Maroku

V Maroko lahko letimo smešno poceni. Gre za destinacijo, ki jo bomo vrjento z namenom surfanja obiskali izven visoke turistične sezone, kar pomeni smešno nizke cene. Maroko je precej velika država, zato lahko pričakujete kar nekajurno popotovanje do vaše destinacije, običajno seštevek odhoda iz Ljubljane do prvega stika s posteljo v Maroku presega 12ur!

Iz Ljubljane

Lahko letite preko Bruslja ali Londona, direktnih letov žal ni. Preko Londona ali Bruslja preverite nizkocenovne povezave, saj lahko ponavadi vsaj eno smer kombinirate z leti v istem dnevu. Drugače pa berite dalje in izberite kaj vam bi najbolj ustrezalo.

Direktni leti

Iz Benetk vozi Royal Air Marroc. Je edini prevoznik, ki vozi direktno v Maroko iz Benetk. Cene niso previsoke, vključeno imate tudi prtljago. Žal je edina destinacija Casablanca in morda malo daljša pot do surferske vasice Taghazout.

Milano predstavlja vrata v Maroko. Ryanair pokriva odhode iz Bergama, Easyjet pa iz Malpense. Dostikrat se zdi, da letalski družbi tekmujeta za potnike (predvsem izven visoke sezone), kar pomeni zelo ugodne cene letalskih vozovnic. Če vidite ceno nekje okoli 40€ ne gre za napako ampak reden primer cene. Leti med decembrom in marcem so daleč najugodnejši, neupoštevajoč novoletnih praznikov.

Letalske karte na Kanarske otoke

Vsi izmed Kanarskih otokov so zaželjena destinacija skozi celotno leto, kar se odraža tudi v ceni letalskih kart. Cene se redko spustijo pod 100€, zato če razmišljaš o nakupu in je trenutna cena dobrih 100€, ti pa se sprašuješ, ali se morda splača še počakati, je edini odgovor – KUPI ČIM PREJ! Za razliko od drugih letalskih kart, ki se jih splača kupiti 6-8 tednov prej, so destinacije tipa Kanarski otoki vedno na udaru, večina si take počitnice splanira mesece vnaprej kar pomeni iz dneva v dan manj prostih sedežev na letalu in s tem vedno višje cene. Zato takoj ko te zasrbi, kupi, cena vrjetno drastično ne bo padla in če je že sedaj okoli 200€ ne bo nikoli več manj kot 170€ in nikoli ne čakat na Last minute ponudbe, ker jih ni.

Iz Ljubljane

Lahko letite preko Bruslja ali Londona, direktnih letov žal ni, edino čarterski leti agencij, vendar teh letov ponavad ne morete kupiti posamezno – poskusite preko vez. Drugače pa preverite nizkocenovne povezave preko Londona ali Bruslja.

Direktni leti

Iz Treviso vozi Ryanair. Od leta 2015 vozi Ryanair tudi na Relaciji Treviso – Tenerife. Mesta na letalu se običajno hitro zapolnijo in cene znajo biti precej visoko. Zato čim prej po karto.

Milano pokriva prav vse otoke, tako lahko izbirate med leti na Tenerife, Gran Canario, Fuerteventuro, Lanzarote. Najmanj “obremenjeni” so leti na Fuerto in Lanzarote in tako je tudi cena malenkost nižja kot na Gran Canario ali Tenerife. Dobra cena bi bila nekje do 120€, običajno pa se gibljejo okoli 150 – 250€

Prestopanje

Združil sem počitnice in kulturo – to se malo bolje sliši kot na letališču sem čakal skoraj 12ur. Na kanarske otoke se da leteti tudi ekstremno poceni, nič nenavadnega so leti za okoli 80€, vendar morate biti malo iznajdljivi. Običajno je najceneje kombinirati lete preko Barcelone, da se vam prav vsi leti lepo izidejo poiščite lete z iskalnikom Kiwi.com. Običajno pa je najmanj utrudljivo in poceni, če si vmes privoščite še kak dan na vmesnem postanku.