Surf Maturanc in rezultati mature

Surf Maturanc

Si konec 3. ali 4. letnika srednje šole? Beri dalje, ker te vabimo na valove!

Preplesane noči, prvi odpeljan val, prebujanje ob zvoku šumenja valov, nove izkušnje in nova prijateljstva. Čas v našem surk kampu bo minil v sproščenem, avanturističnem ter aktivnem vzdušju.

Po 3. letniku greš na maturanca, če si pa v 4. letniku te pred poletjem čaka še matura, jao.

Maturantje (4. letnik): Rezultati mature (prvi termin)

Naš kamp se začne z julijem. Do takrat bo mature konec. Izmučen maturant rabi aktiven počitek, da na oboli. Ampak starši hočejo najprej videti rezultate in šele potem greš lahko surfat. Kaj zdaj? Doma čakati na rezultate? Počakaj jih z nami v surf kampu! Na dan objave rezultatov bomo organizirali žurko. Pomembno: če slučajno padeš na maturi, ti Ujusansa podari dodaten termin surfanja, ko jo narediš.

Maturantski izlet (3.letnik): konec avgusta

Prebujanje ob zvoku šumenja valov, prvi odpeljan val, nova prijateljstva, zabava in nova doživetja… tako bo to poletje in maturantski izlet nepozaben.

Zakaj z nami?

Pri Ujusansi se trudimo, da vsakemu, ki pride pričaramo najboljšo surfersko izkušnjo. Imamo tri stopnje tečajev, vrhunske učitelje in primerno opremo. Lahko si začetnik, nekdo, ki že obvlada osnove in želi malo več ali pa si napredni surfer. Pri nas vedno lahko napreduješ. Pa tudi če ne – pomembno je, da se zabavaš. Sonce, plaža, dobra družba, smeh… še nihče se ni vrnil razočaran.

Trenutki, ko se s prijatelji vračaš po prekrokani noči v kamp, pogledaš po hribu navzdol in doživiš ta prizor. Ko se zbudiš, te prebudi zvok šumenja valov, ki ga slišiš iz daljave. Si kot nov, takšen kot hočeš biti, ko boš na faksu, poln energije zaradi narave in kul ljudi, ki te obdajajo.

V Zarautzu se po 3 dneh počutiš, kot da si doma… sproščena ekipa, ki te vključi v zabavo ali pa pusti na miru, če ti je pač do miru, kmalu postane kot tvoja druga družina. Ni ogromnih skupin, zato imaš možnost da stkeš globlja prijateljstva. Imaš celo možnost, da stkeš prijateljstva v tujini, saj je Zarautz poln mladih turistov, posebej belgijskih maturantov, ki imajo kamp postavljen tik nad našim, Špancev in Francozov. Naš kamp je sestavljen iz približno 30 šotorov, ene lesene hiške in enega skupnega prostora. V skupnem prostoru je namenjen druženju in kuhanju za vse ki se niso odločili za prehrano v Ujusansa Surf Kuhni.

Nekatere aktivnosti so organizirane, imaš pa veliko svobodo glede izbire, koliko in kako boš izkušnjo prilagodil sebi… Skupaj soustvarjamo izkušnjo, ki je pomembna, ker nam bo v spominu ostala še toliko časa.

Surf Maturanca se lahko udeležiš samo na priporočilo nekoga, ki je že bil z nami.

Kdaj?

Na surf maturanca greš lahko kadarkoli, ko imamo termine. Preveri na strani Ujusansa Surf Kampa. Mi predlagamo pa konec avgusta.

Konec avgusta je idealen čas za namakanje preden spet zamori šola. Prav tako je avgust “best bet” za shortse in če se kdaj brez problema v Atlantiku surfa samo v kopalkah je to sedaj, ko se je voda segrevala celo poletje.

Celoten izlet traja 9 dni. Iz Ljubljane v naš kamp se odpeljemo z Ujusansa surf avtobusom. Bivanje bo v surf kampu. Ogledi mest in drug drugega.

Cena

Za vse prijave do prve kontrolke: od 299 €

 • Prevoz: Ljubljana-Ujusansa surf kamp-Ljubljana
 • Bivanje v šotorih na zračnih blazinah
 • Izposoja opreme (neoprene, surf)
 • Šola surfanja
 • Prevozi na plažo v času surf šole
 • Fotografije in video

in še:

 • ping pong, viseče mreže
 • žar
 • izposoja koles in longboardov
 • film pod zvezdami, karaoke

DOPLAČILA

 • Uju Surf Kuhna : 84 € (na dan 2 obroka)
 • kulinarični večer (txuleta, pinxos, cider)
 • obisk vinske kleti
 • piknik 6€
 • 2x pubcrawl 20€
 • zavarovanje 12,50€

POPUSTI

 • če ne surfaš 50 €
 • če si že bil z nam 50 €
 • če pripelješ prijatelja, ki še ni bil z nami 25 €
 • brez prevoza z avtobusom: 30 € v eno in 60 € v obe smeri

Več o maturancu

Prevoz

Odhod je ob 12:00 z Dolgega Mosta v Ljubljani, potem na meji poberemo še kakega potnika in tako naprej. Na avtobusu se boste spoznali z novimi surferji, začnejo se debate, pogledamo si kak surferski film. Hitro mine čas do noči. Čez noč se spravimo v kak udoben položaj in tako dremamo do jutra. Zjutraj, naslednji dan, ob 9:00 smo že v kampu.

Iz kampa se vračamo okrog 18:00 ure in prispemo v Ljubljano naslednji dan okrog 16:00 ure.

Hrana

Ljudski pregovor pravi “Še prazna vreča ne stoji pokonci” in ker se tega surferji še kako zavedamo, vsem udeležencem Ujusansa Surf kampa omogočamo redne dnevne obroke.

Odločiš se lahko za prehrano v Uju surf kuhni ali pa si sam svoj kuhar.

Sam svoj kuhar

Tisti, ki si želijo pripravljati obroke samostojno, imajo v kempu na voljo tako posodo kot gorilnike, pribor. 2x organiziramo tudi prevoz do lokalne trgovine za nakup živil.

Uju surf kuhna

Ujusansa kuharska ekipa že leta pripravlja kulinarične dobrote za ekipo, sedaj pa svoje legendarne kuharske recepte predstavlja tudi v “Uju Surf Kuhni”, ki je svoja vrata odprla vsem!

Postregli vam bomo z dvema polnovrednima obrokoma na dan – zajtrkom in kosilom oziroma večerjo (odvisno od termina šole surfanja). Poleg dveh rednih obrokov, je na voljo tudi manjši obrok (doplačilo) za malico – sendviči, sadje.

Kaj bomo jedli?

Zajtrk: Dneve začnemo z ogljikovimi hidrati – sadjem, kruhom, namazi, siri, salamami, kosmiči in sokom, kavo ali čajem.

Kosilo/večerja: Po intenzivnem surf treningu v vodi, izgubljeno energijo povrnemo z veliko zelenjave, nekaj mesa, raznimi testeninami/rižem. Prehrana je kot potovanje okrog sveta, od žara, azijska hrana, solat, zrezkov, testenine,…

Poskrbljeno bo tudi za vegetarjanske/veganske obroke. Prosimo vas le, da nas o posebnih zahtevah glede hrane obvestite ob prijavi. Prav tako nas ob prijavi obvestite tudi o morebitnih alergijah ali ostalih zdravstvenih/prehranjevalnih težavah.

Šotori

V Surf kampu se spi v naših šotorih, ki so razporejeni v okolici skupnega šotora, tako da lastnega šotora ne potrebuješ. Šotori so iglu oblike in udobni, za 2-3 osebe (po deklaraciji so za več oseb – npr. v šotor za 4 gresta dva itd).

Ob prijavi sporoči svoje želje glede šotorov in če bo mogoče, jih bomo upoštevali (kdor-prej-pride-prej-izbira-sistem).

V šotorih so napihljive, udobne blazine, ki te čakajo. Prinesi samo rjuho, nekaj za pod rjuho (odejo) in spalno vrečo ter vzglavnik. Blazine so velikosti 120 x 200 cm za dva in 70 x 200 cm za enega. Rjuha naj bo z elastiko, velika vsaj 120×200.

Šotor 2+2 za 2+2 osebi.Dve ločeni spalnici z vmesnim pokritim predrostorom + še poseben prostor za prtljago. Dimenzije spalnice so 210x140cm.

Šotor 2 za 2 osebi. Dimenzije spalnice so 200x210cm.

Šotor 1 za 1 osebo. Dimenzije spalnice so 150x210cm.