Surf delavnica in trip Portugalska

Surf trip Portugalska

Bliža se oktober in naš tradicionalni jesenski surf trip na Portugalsko. Ponovno organiziramo surf delavnico za vse surfarje, tiste, ki surfanje šele spoznavate, in tiste, ki bi radi svoj nivo surfanja dvignili na “next level”. Da bo naš surf trip res nepozaben pa bo poskrbela tekma najboljših surferjev na svetu, Rip Curl Pro Peniche.

Z nami na surf tripu ste dobrodošli vsi, ki že komaj čakate prve poštene jesenske valove in prave surf počitnice. Jesensko sonce + valovi + dobra družba = Surf delavnica Portugalska.

 

TERMIN

Odhod: petek, 19.10. 2018 (cca 15h)

Povratek: nedelja, 4.11.2018 (v popoldanskih urah)

KRAJ

Peniche, Baleal (Portugalska)

APARTMAJI

Iz Ljubljane se bomo s kombijem (in postankom na francoski ali španski obali) odpravili proti eni izmed najboljših surfarskih regij v Evropi – obali Portugalske.

Apartmaji v hiški na obali Baleala so že leta naš drugi dom. Njihova sanjska lokacija je le nekaj korakov stran od prvega jutranjega vala ali prve jutranje kavice. Na voljo sta nam dva apartmaja, ki ju povezuje atrij z žarom, ki je kot nalašč za skupno kosilo po epic sešnu. Najbližji valovi se nahajajo že na »dvorišču« za našo hišo, tako da lahko vsak surfa kadar hoče in kolikor časa hoče ali zmore. Do svojega apartmaja se tako lahko vrneš kar v neoprenu, se stuširaš v zunanjem vročem tušu in neopren obesiš na terasi, da se do naslednjega sešna že posuši. Apartmaja sta dobro opremljena in nudita vse, kar potrebuješ, tudi pomivalni in pralni stroj.

HRANA

Na plaži so barčki, ki nudijo odlično portugalsko kavo, najbližja pekarnica je v sosednji vasi (nujno moraš poskusiti originalne portugalske kolačke Pasteis de nata). Na drugi strani zaliva pa sta nam vsak dan na voljo dobro založen supermarket in tržnica z dnevno svežimi ribami in drugimi dobrotami. Cene so ugodnejše kot pri nas v Sloveniji. Kuhamo si sami!

VREME

Konec oktobra je vreme na Portugalskem običajno že precej jesensko, vendar topli, sončni dnevi niso neobičajni. Ob sončnih dneh bomo spet skočili v kratke hlače in majice. In ne pozabite japonk! So pa dnevi lahko tudi že bolj hladni in občasno vetrovni zato v naši prtljagi ne sme manjkati topel pulover, anorak in kapa. Ozračje je v jeseni običajno prijetno, ocean pa je toplejši kot aprila. Temperatura vode je v oktobru/novembru običajno okoli 19 stopinj, zato bo vsak potreboval dolgo neoprensko obleko (večina fura 4/3, manj zmrznjeni pa 3/2).

KAKO DO PENICHA?

Prevoz z Uju kombijem ali po želji z letalom v Lizbono ali Porto in nato z avtobusom do Penicha.

LETALSKE KARTE

Za natančne cene, nasvete in pomoč pri nakupu letalskih kart se lahko obrnete direktno na leti.ceneje@gmail.com, s pripisom Ujusansa Surf Trip ali pa se obrnite direktno na nas.

SURF DELAVNICA

Predajati znanje in izkušnje v surfanju na valovih in vaša želja po spoznavanju tega športa in napredovanju v njem so razlogi za še eno Uju surf delavnico. Delavnica je namenjena vsem surfarjem, začetnikom in tistim, ki si želijo svoje surfanje dvigniti na “next level”. Z vidika kakovosti je število prostih mest na delavnici omejeno na skupino 6 surfarjev. Da bo program izpeljan na najvišjem nivoju, bo poskrbela Ujusansina ekipa. Za foto in video material naših skupnih sešnov bo skrbel izkušen Ujusansin surf fotograf.

Kaj bomo počeli?

–        6 skupnih, posnetih surf sešnov

–        6 videoanaliz

–        ogled tekme Rip Curl Pro Peniche

–        dnevni surf trip

–        obisk shaperja in spoznavanje izdelovanja surf deske

–        spoznavanje in izboljševanje tehnike surfanja tudi na kopnem, s Taylor Knox Carver rolkami

 

Cena surf delavnice

Surf delavnica s prevozom: 649 eur

Surf delavnica brez prevoza: 499 eur (2 tedna) 249 eur (1 teden)

V ceno je vštet prevoz s kombijem v Peniche in nazaj, nastanitev v Uju hiši, surf delavnica, izposoja opreme, vsi prevozi na surf spote + video material, ki ga prejmete po končani delavnici.

Doplačila

–        Coris zavarovanje  25,00 EUR (po želji)

 

SURF TRIP

Surf trip je namenjen in primeren za vse. Portugalska ponuja veliko različnih spotov, tako da se bo za vsakogar našel primeren val. Prav tako pa ponuja različne znamenitosti in mesta (Obidos, Porto, Lizbona, Nazare) vredna ogleda  za tiste, ki si boste zaželeli kakšen dan počitka od valov.

Cena surf tripa

Surf trip s prevozom: 549 eur

Surf trip brez prevoza: 349 eur (2 tedna) 199 eur (1 teden)

Doplačila

–        Coris zavarovanje  25,00 EUR

–        najem surfa 40 EUR za en teden

–        najem neoprena 10 EUR za en teden

  

 

POZOR

Število mest v kombiju je omejeno na 7 surfarjev, ostali priletite z letalom. Kdor prej pride, prej surfa!

PRIJAVA

Za prijavo klikni tukaj.

PLAČILO
Ob prijavi je potrebno nakazati 50 eur akontacije. Podatke za nakazilo najdete tukaj. Ob morebitnem nezadostnem številu prijav se akontacija v celoti povrne.

DOKUMENT IN ZAVAROVANJE

Za potovanje na Portuglasko je dovolj osebna izkaznica. Za bolj sproščeno vzdušje je pomembno, da se pred potovanjem zdravstveno zavarujete. Na Portugalskem velja evropska kartica zdravstvenega zavarovanja, ki jo zastonj izda ZZZS (naročite jo vsaj teden dni pred odhodom na www.zzzs.si), priporočamo pa tudi zavarovanje preko Coris-a. Coris zavarovanje uredimo mi, če se za to odločiš, nam napiši to v prijavi.

   

Za dodatne informacije in vprašanja sem vam na voljo na:  filip@ujusansa.si