Surf trip in delavnica Portugalska

Surf trip Portugalska 2023

Bliža se naš tradicionalni surf trip na Portugalsko. Ponovno organiziramo tudi surf delavnico za vse surfarje, tiste, ki surfanje šele spoznavate in ste ravno “šli skozi” začetni tečaj, in tiste, ki bi radi svoj nivo surfanja dvignili na “next level”.
Z nami na surf tripu ste dobrodošli vsi, ki že komaj čakate prve poštene valove in prave surf počitnice. Sonce + valovi + dobra družba = Surf trip in delavnica Portugalska.

TERMIN

Odhod kombija: petek, 28.04. 2023 (cca 12h)
Povratek kombija: nedelja, 14.05.2023 (v popoldanskih urah)

KRAJ

Peniche, Atouguia da Baleia (Portugalska)

PREVOZ

Iz Ljubljane se bomo s kombijem (in postankom na francoski ali španski obali) odpravili proti eni izmed najboljših surfarskih regij v Evropi – obali Portugalske.

Prevoz z Uju kombijem ali po želji z letalom v Lizbono ali Porto in nato z avtobusom do Penicha. Za pomoč pri povezovalnih linijah, nam pišite. Za natančne cene, nasvete in pomoč pri nakupu letalskih kart se lahko obrnete direktno na nas.

KAKO DO PENICHA?

1. Opcija – UJU kombi: Odhod bo v petek, 28.4.2022, ob cca 12.00 uri. Po poti vedno naredimo daljši postanek v Zarautzu, ki je bil dolga leta naš drugi dom in v Peniche prispemo v soboto, 29.4., v večernih urah.

2. Opcija – prihod z letalom (Lisbona, Porto) in potem z avtobusom do Penichea, kjer te poberemo na avtobusni postaji. Za pomoč pri nakupu letalskih kart in pomoč pri povezovalnih linijah se lahko obrnete na nas.

APARTMAJI

Apartmaji v hiški blizu obale so že leta naš drugi dom. Njihova lokacija je le 5 – 10 minut vožnje do okoliških surf spotov in le par korakov do jutranje kavice. Na voljo imamo privatni apartma, ki ga obdaja ogromno zelene površine. Veliko teraso krasi več možnih popoldanskih in večernih aktivnosti, kot je ping pong miza, odbojkarsko igrišče, viseče mreže, namizni nogomet in nujna oprema – žar, kjer se po opravljenih sessionih vedno speče kaj dobrega. Apartma je dobro opremljen in nudi vse, kar potrebuješ, tudi pomivalni in pralni stroj.

HRANA

Na plaži so barčki, ki nudijo odlično portugalsko kavo, najbližja pekarnica je takoj za ovinkom (nujno moraš poskusiti originalne portugalske kolačke Pasteis de nata). Na drugi strani zaliva pa sta nam vsak dan na voljo dobro založen supermarket in tržnica z dnevno svežimi ribami in drugimi dobrotami. Cene so primerljive kot pri nas v Sloveniji. Kuhamo si sami!

VREME

Začetek maja se dan začne na Portugalskem že pošteno daljšati in vendar vreme je običajno še vedno precej spremenljivo, vendar topli, sončni dnevi niso neobičajni. Ob sončnih dneh bomo spet skočili v kratke hlače in majice. In ne pozabite japonk! So pa dnevi lahko tudi že bolj hladni in občasno vetrovni zato v naši prtljagi ne sme manjkati topel pulover, anorak in kapa. Ozračje je v že običajno prijetno, ocean pa se šele prebuja in počasi ogreva. Temperatura vode je v maju običajno okoli 17 stopinj, zato bo vsak potreboval dolgo neoprensko obleko (večina fura 3/2, bolj zmrznjeni pa 4/3).

Ponujamo dva različna programa, ki se izvajata istočasno.

SURF DELAVNICA

Predajati znanje in izkušnje v surfanju na valovih in vaša želja po spoznavanju tega športa in napredovanju sta glavna razloga za še eno Uju surf delavnico. Delavnica je v osnovi namenjena vsem surfarjem nadaljevalcem, ki so ravno opravili začetni tečaj in tistim, ki si želijo svoje surfanje dvigniti na “next level”. S seboj pa vzamemo tudi vsakega nadobudnega začetnika. Da bo program izpeljan na najvišjem nivoju, bo poskrbela Ujusansina ekipa. Za video material naših skupnih sessionov bo skrbel izkušen Ujusansin surf fotograf.

Kaj bomo počeli?

 • 6x posnet surf session
 • 6x video analiza
 • ogled enih izmed največjih (10-30 metrov) valov v znamenitem mestecu Nazaré (če bodo pogoji)
 • dnevni surf trip
 • Surf movie night
 • spoznavanje in izboljševanje tehnike surfanja tudi na kopnem, s Carver rolkami
 • Nagrade za najboljši val, najboljši wipeout in najboljši progress
 • Ko si zaželimo počitka od valov se lahko odpravimo na ogled različnih znamenitosti in mest v bližnji okolici (Obidos, Lizbona, Porto,….)

Cena surf delavnice

Surf delavnica z našim prevozom: 799 eur
Surf delavnica brez prevoza: 599 eur (2 tedna), 399 eur (1 teden)

V ceno je všteto:

 • prevoz s kombijem v Peniche in nazaj,
 • nastanitev v Uju hiši,
 • vsi prevozi v času delavnice na surf spote,
 • posneti sessioni in video analize (6x v 2 tednih),
 • delo z učiteljem surfanja,
 • foto in video material, ki ga prejmete po končani delavnici.

Doplačila

 • Coris zavarovanje  25,00 EUR (po želji)
 • Najem surf dekse 10 EUR/dan
 • Najem neoprena 30 EUR/teden

SURF TRIP

Surf trip je namenjen in primeren za vse, ki že znate surfati in se želite pridružiti na naših skupinskih sessionih. Portugalska ponuja veliko različnih spotov, tako da se bo za vsakogar našel primeren val. Program zajema spanje, surfanje in prevoze, ne pa tudi učenja, posnetih sessionov in video analiz.

Cena surf tripa

Surf trip z našim prevozom: 699 eur
Surf trip brez našega prevoza: 499 eur (2 tedna), 299 eur (1 teden)

V ceno surf tripa je vključeno: 

 • prevoz s kombijem do Penichea in nazaj,
 • prevoz do surf spotov,
 • nastanitev v apartmaju.

Doplačila

 • Coris zavarovanje  25,00 EUR
 • najem surfa 10 EUR/dan
 • najem neoprena 30 EUR/teden

POZOR

Število mest je omejeno. Število mest v kombiju je omejeno na 7 surfarjev, ostali priletite z letalom. Skupno število mest je omejeno na 15. Kdor prej pride, prej surfa!

PRIJAVA

Za prijavo na trip ali delavnico klikni tukaj.

PLAČILO
Ob prijavi je potrebno nakazati 50 eur akontacije. Podatke za nakazilo najdete tukaj.

DOKUMENT IN ZAVAROVANJE

Za potovanje na Portuglasko je dovolj osebna izkaznica. Za bolj sproščeno vzdušje je pomembno, da se pred potovanjem zdravstveno zavarujete. Na Portugalskem velja evropska kartica zdravstvenega zavarovanja, ki jo zastonj izda ZZZS (naročite jo vsaj teden dni pred odhodom na www.zzzs.si), priporočamo pa tudi zavarovanje preko Coris-a. Coris zavarovanje uredimo mi, če se za to odločiš, nam napiši to v prijavi.

POGOSTA VPRAŠANJA (FAQ)

Kje lahko izvem kaj več?

Za dodatne informacije in vprašanja smo vam na voljo na:  info@ujusansa.si

Razlika med surf tripom in delavnico?

Razlika med surf tripom in delavnico je ta, da pri surf delavnici tvoje sessione posnamemo (6x po 1,5h) in imamo kasneje video analizo, med samim surfanjem, pa ti nudimo tudi delo s surf učiteljem. S tem ti pomagamo pri čim hitrejšem surferskem napredku, poleg tega pa imaš potem veliko video materiala za spomin. Surf trip vključuje samo prevoz do Portugalske, nastanitev in potem prevoz do različnih spotov (brez snemanja in učenja).