Surf trip in delavnica Portugalska

Surf trip Portugalska 2022

Bliža se oktober in naš tradicionalni jesenski surf trip na Portugalsko. Ponovno organiziramo tudi surf delavnico za vse surfarje, tiste, ki surfanje šele spoznavate in ste ravno “šli skozi” začetni tečaj, in tiste, ki bi radi svoj nivo surfanja dvignili na “next level”.
Z nami na surf tripu ste dobrodošli vsi, ki že komaj čakate prve poštene jesenske valove in prave surf počitnice. Jesensko sonce + valovi + dobra družba = Surf trip Portugalska.

TERMIN

Odhod: petek, 21.10. 2022 (cca 15h)
Povratek: nedelja, 6.11.2022 (v popoldanskih urah)

KRAJ

Peniche, Baleal (Portugalska)

PREVOZ

Iz Ljubljane se bomo s kombijem (in postankom na francoski ali španski obali) odpravili proti eni izmed najboljših surfarskih regij v Evropi – obali Portugalske.

Prevoz z Uju kombijem ali po želji z letalom v Lizbono ali Porto in nato z avtobusom do Penicha. Za pomoč pri povezovalnih linijah, nam pišite. Za natančne cene, nasvete in pomoč pri nakupu letalskih kart se lahko obrnete direktno na nas.

APARTMAJI

Apartmaji v hiški blizu obale so že leta naš drugi dom. Njihova lokacija je le 5 – 10 minut vožnje do okoliških surf spotov in le par korakov do jutranje kavice. Na voljo nam je privatni apartma, ki ga obdaja ogromno zelene površine. Veliko teraso krasi več možnih popoldanskih in večernih aktivnosti, kot je ping pong miza, odbojkarsko igrišče, viseče mreže, biljard in nujna oprema – žar, ki bo glede na vremenske razmere večkrat prižgan. Apartma je dobro opremljen in nudi vse, kar potrebuješ, tudi pomivalni in pralni stroj.

HRANA

Na plaži so barčki, ki nudijo odlično portugalsko kavo, najbližja pekarnica je v sosednji vasi (nujno moraš poskusiti originalne portugalske kolačke Pasteis de nata). Na drugi strani zaliva pa sta nam vsak dan na voljo dobro založen supermarket in tržnica z dnevno svežimi ribami in drugimi dobrotami. Cene so primerljive kot pri nas v Sloveniji. Kuhamo si sami!

VREME

Konec oktobra je vreme na Portugalskem običajno že precej jesensko, vendar topli, sončni dnevi niso neobičajni. Ob sončnih dneh bomo spet skočili v kratke hlače in majice. In ne pozabite japonk! So pa dnevi lahko tudi že bolj hladni in občasno vetrovni zato v naši prtljagi ne sme manjkati topel pulover, anorak in kapa. Ozračje je v jeseni običajno prijetno, ocean pa je toplejši kot aprila. Temperatura vode je v oktobru/novembru običajno okoli 19 stopinj, zato bo vsak potreboval dolgo neoprensko obleko (večina fura 4/3, manj zmrznjeni pa 3/2).

SURF DELAVNICA

Predajati znanje in izkušnje v surfanju na valovih in vaša želja po spoznavanju tega športa in napredovanju v njem so razlogi za še eno Uju surf delavnico. Delavnica je namenjena vsem surfarjem, nadaljevalcem, ki si ravno opravili začetni tečaj, začetnikom in tistim, ki si želijo svoje surfanje dvigniti na “next level”. Z vidika kakovosti je število prostih mest na delavnici omejeno na skupino 7 surfarjev. Da bo program izpeljan na najvišjem nivoju, bo poskrbela Ujusansina ekipa. Za foto in video material naših skupnih sešnov bo skrbel izkušen Ujusansin surf fotograf.

Kaj bomo počeli?

 • 6 skupnih, posnetih surf sešnov
 • 6 videoanaliz
 • ogled enih izmed največjih (10-30 metrov) valov v znamenitem mestecu Nazaré (če bodo)
 • dnevni surf trip
 • surf movie night
 • spoznavanje in izboljševanje tehnike surfanja tudi na kopnem, s Carver rolkami

Cena surf delavnice

Surf delavnica z našim prevozom: 799 eur
Surf delavnica brez prevoza: 599 eur (2 tedna) 399 eur (1 teden)

V ceno je vštet prevoz s kombijem v Peniche in nazaj, nastanitev v Uju hiši, surf delavnica, vsi prevozi v času delavnice na surf spote + video material, ki ga prejmete po končani delavnici.

Doplačila

 • Coris zavarovanje  25,00 EUR (po želji)
 • Najem surf dekse 10 EUR/dan

SURF TRIP

Surf trip je namenjen in primeren za vse, ki želite samo surfati, brez učenja. Portugalska ponuja veliko različnih spotov, tako da se bo za vsakogar našel primeren val. Prav tako pa ponuja različne znamenitosti in mesta (Obidos, Porto, Lizbona, Nazare) vredna ogleda za tiste, ki si boste zaželeli kakšen dan počitka od valov.

Cena surf tripa

Surf trip z našim prevozom: 699 eur
Surf trip brez našega prevoza: 499 eur (2 tedna) 299 eur (1 teden)

Doplačila

 • Coris zavarovanje  25,00 EUR
 • najem surfa 10 EUR/dan
 • najem neoprena 30 EUR/teden

POZOR

Število mest je omejeno. Število mest v kombiju je omejeno na 7 surfarjev, ostali priletite z letalom. Skupno število mest je omejeno na 15. Kdor prej pride, prej surfa!

PRIJAVA

Za prijavo na trip ali delavnico klikni tukaj.

PLAČILO
Ob prijavi je potrebno nakazati 50 eur akontacije. Podatke za nakazilo najdete tukaj. Ob morebitnem nezadostnem številu prijav se akontacija v celoti povrne.

DOKUMENT IN ZAVAROVANJE

Za potovanje na Portuglasko je dovolj osebna izkaznica. Za bolj sproščeno vzdušje je pomembno, da se pred potovanjem zdravstveno zavarujete. Na Portugalskem velja evropska kartica zdravstvenega zavarovanja, ki jo zastonj izda ZZZS (naročite jo vsaj teden dni pred odhodom na www.zzzs.si), priporočamo pa tudi zavarovanje preko Coris-a. Coris zavarovanje uredimo mi, če se za to odločiš, nam napiši to v prijavi.

POGOSTA VPRAŠANJA (FAQ)

Kje lahko izvem kaj več?

Za dodatne informacije in vprašanja sem vam na voljo na:  info@ujusansa.si

Razlika med surf tripom in delavnico?

Razlika med surf tripom in delavnico je ta, da pri surf delavnici tvoje sessione posnamemo (6x po 1,5h) in imamo kasneje video analizo. S tem vam pomagamo pri čim hitrejšem surferskem napredku, poleg tega pa imaš potem veliko video materiala za spomin. Surf trip vključuje prevoz do Portugalske in potem prevoz do različnih spotov (brez snemanja) + spanje.