Novoletni Jaws

Novoletni Jaws
January 1, 2013 Marko Odič

Pričakovan prihod novega leta in vsi spremljajoči o-boli se še niso niti dobro začeli, ko so že zabrlizgale vse mogoče troblje in alarmi.

Zaropotalo je na Havajih, ko jih je oblil kar dober swell in dve tekmi, ki sta kar težko pričakovani, ker sta obedve namenjeni rajderjem, poimenovanih “chargerji, big waverji”, v malce anti-veganski verziji tudi “lovci na nosoroge”, poleg še vseh mogočih drugih imen in vzdevkov, ki imajo skupno to, da jih druži slast pri lovljenju največjih valov na planetu, sta zaropotali zbor.

Jaws -minimalen ogljikov odtis.

Alarm pa je bil dan tudi zato, ker imamo na tapeti še -te dve zgornji tekmi. Prva je legendarna, že par let neiodpeljan “Eddie” na Waimei, drugo pa zelo mlado Red Bullovo norenje na Jawsu. Valovanje je bilo žal malce premajhno za izvedbo obeh tekem, a je bil dober alarm, saj se je “zima” na Havajih šele dobro začela in vsaj do srede februarja lahko pričakujemo vsaj še kakšen alarm, če ne celo izpeljavo tekem, saj je naš modri ocean letos kar precej dinamičen, to pa vsekakor buri domišljijo in upe.

Za ljubitelje tekmovalnega surfanja pa napovedujemo še eno majhno lokalno tekmico, ki se bo odvila koncem januarja, to bo Volcomova 5zvezdnica, nikjer drugje kot na Pipelineu, juhu in ob sodelovanju tudi najboljših otočanov, pa gotovo še kakšnega ozzieja ali dveh. prav gotovo pa se čaka še eno drugo majhno, lokalno tekmico, ki se bo zgodila v “lubem nam medulinu” (ja ja, parafraza trnovskega jebača in državi najljubšega pesnika, hehe), a to tem več malce kasneje.

om

   

Comments (0)

Leave a reply