"Železna dama" je kot prva na svetu dobila zlato

"Železna dama" je kot prva na svetu dobila zlato
February 23, 2012 Marko Odič

Na plaži Miraflores v Limi, Peruju se je pravkar končal event, ki je prav gotovo pritegnil kakšno oko ali dve. Šlo je za srfanje v katergoriji “zelo zajebano”, saj poudarek ni bil na manevrih, temveč v hitrosti samih srfačic, ki so tekmovale na prvi taki tekmi pod okriljem zveze ISA.

ISA, ali lepše Mednarodna srf zveza je premierno uprizorila Svetovno srfasko prvenstvo v Paddleboard in SUP kategoriji za deklice. Paddleboard je kategorija, kjer srfač(ica) uporablja samo svoje roke in ogromno desko, s katero želi prečkati določeno tekmovalno razdaljo kar se da možno hitro.

alt

Jordan Mercier

Tekmovalke v hitrostnem veslanju na srfu so tekmovale na pet (5) kilometrski razdalji, zmagala je pa Jordan Mericer, s prednostjo pred prvo zasledovalko kar 5 (pet) minut, in s s kupnim časom na progi 45:03 minute. Ogromna prednost bi bila nenavadna, če ne bi vedeli, da je gospodična Mercier tudi tekmovalka v Ironmanu …, torej “Ironwoman” in le še korak ali dva ji manjkata tudi do naslova “Iron lady”. Bila bi pa druga ženska s tem nazivom za baroneso Margaret Thatcher, ki je ta laskavi naziv nosila v letih 1976-1990.

alt

Jordan Mercier na cilju

Železno Jordan je na cilju pričakal tudi predsednik ISA Fernando Aguerre in ji prisrčno čestital. Zdaj že spočita Jordan je pa dejala, da se počuti odlično, da je bila prav zanimiva tekma in da zelo je vesela, da lahko predstavlja Avstralijo na ISA Svetovnem prvenstvu v hitrostnem srfanju, pri čemer gre pa velik del zahvale tudi ekipi mlade, komaj 18-letne Jordan. Navkljub mladosti pa je že lani zmagala zmagala na epski tekmi/prečkanju Molokai-Oahu in gospodično vsi že kujejo med zvezde ter ji napovedujejo svetlo prihodnost v disciplini Hitrostno srfanje, no in seveda na Ironman tekmovanjih tudi, hehe.

alt    

Takole pa zgleda gospodična v akciji pri hitrostnem srfanju.

om

Comments (0)

Leave a reply