Taj Burrow Dva V Vrsto

Taj Burrow Dva V Vrsto
March 5, 2010 Ujusansa Surf Klub

Kdor ima malo slabši spomin se mogoče ne spomni več kdo je zmagal zadnje tekmo lanske sezone – slavni Pipeline Masters. Naj ga spomnimo, da je bil to Taj Burrow. Sicer bo kdo z boljšim spominom povedal, da je bil Pipeline finale ni bil Pipeline finale ampak do pasu razpihana čorba ampak tudi do samega finala se je bilo treba odpeljat čez marsikatero globoko tubo. Taj je izgleda zagon iz zadnje tekme uspel prenesti v novo sezono saj je razmontiral vse, ki so se mu postavili po robu na Quiksilver Pro Gold Coast in zmagal tudi to.

Taj se je v finalu pomeril z Jordyjem, ki je bil prvo polovico finala v prednosti, potem pa je Taj vzel zadeve v svoje roke. Po tekmi je bil seveda ful vesel: “I’m so so happy right now – it’s the best feeling on Earth! It’s unreal. I have a good group of friends with me and my parents are here supporting me. To have everyone cheering me on in the final is really really special.”

Kaj je še povedal? “I didn’t feel like I surfed my best in the Final. I kind of just did what it took to win. I just waited for the best waves, did a couple nice turns – nothing too wild. I’d rather have taken Jordy’s approach – catch lots of waves and just let loose. That’s kind of my strategy normally, but it worked fine. Being a bit more patient and selective than usual definitely paid off. But I knew Jordy could unleash and get the big score any moment.”

Rezultati in vrstni red po prvi tekmi:

QUIKSILVER PRO GOLD COAST FINAL RESULTS:
1 – Taj Burrow (AUS) 15.57
2 – Jordy Smith (ZAF) 12.56

QUIKSILVER PRO GOLD COAST SEMIFINAL RESULTS:
SF 1: Taj Burrow (AUS) 15.67 def. Bobby Martinez (USA) 13.00
SF 2: Jordy Smith (ZAF) 16.30 def. Dane Reynolds (USA) 8.96

ASP WORLD TOUR TOP 5 (After Quiksilver Pro Gold Coast):
1 – Taj Burrow (AUS) 10000 pts
2 – Jordy Smith (ZAF) 8000 pts
3 – Bobby Martinez (USA) 6500 pts
3 – Dane Reynolds (USA) 6500 pts
5 – Joel Parkinson (AUS) 5250 pts
5 – Bede Durbidge (AUS) 5250 pts
5 – Adriano de Souza (BRA) 5250 pts
5 – Kai Otton (AUS) 5250 pts

Comment (1)

  1. mm
    Marko Odič 2026 years ago

    heh, sam svaka cast, tut ex rookieji so zacel kazat zobe… se prav znanje, TB aka Tajine 😀 se je pa tut tekmovalno cist sestavu… trenerji delajo cudeze, ocitno… ;D

Leave a reply