Vse zvezde Pipelinea

Vse zvezde Pipelinea
February 3, 2013 Marko Odič

V zadnjih nekaj dneh smo končno doživeli akcijo na Pipelineu. Prvi dnevi tekme, ko je morje valovilo do te mere, da se še izkušeni proji in najbolj zmešane amaterske kamikaze niso več upale odpraviti v vodo, so nam gledalcem pošteno vzbujali vizualne skomine, a Volcomovci tekmo kar niso in niso hoteli zaštartati.

A napokane deske, krvave glave in druge poškodovane telesne okončine, ki so sprva kraljevale na kraljevskem spotu plaž Severne obale Oahuja, so končno dobile svojo antitezo tudi v tekmovalni akciji v vodi. Začetne vročice tekme so bile izpeljane v neverjetnih pogojih, ko smo lahko gledali havajske in tuje surferje, ki so jurišali na valovih v velikosti povprečno velikih večstanovanjskih zgradb, nato pa se je valovanje pomirilo do te mere, da smo lahko gledali finalni dan med popolnimi steklenimi ovalnimi tubami, ki so marsikomu od gledalcev prav pošteno segrele kri, med drugim tudi Kelly Slaterju, ki se je tokrat prelevil v komentatorja in kar se da saljivo zbadal mlade tekmovalce te Volcomove 5-zvezdne tekme.

Zmagovalec prve letošnje ASPjeve tekme pa je, nihče drug kot talentirani surfer John John Florence, ki je že v lanskem tekmovalnem letu tudi nosilec naslova “rookie of the year”, večkratni zmagovalec trojnih havajskih kron (in kronikov, hehe), ter vsesplošno priznan kandidat za havajskega svetovnega prvaka.

Z vsako odpeljano vročico so se bili hujši boji. Videli smo lahko odlične japonske, nemške, ameriške in seveda havajske surferje, ki pa so vendarle na koncu morali priznati premoč John Johnu, ki ima tako le še eno potrditev več pred začetkom svetovnega pokala in morebitnim klicem za naskok na mesto najboljšega na svetu. Hja, Goldcoast se že segreva, čaka nas le še par tednov in tudi WCT se lahko začne.

om

Comments (0)

Leave a reply