ASP = WSL?

ASP = WSL?
September 13, 2014 Miha Mahkovic
mm
In Tekmovalne novice

Association of Surfing Professionals ali krajše poznano kot ASP je v pismu javnosti oznanilo spremembo imena v World Surf League (WSL). Novo ime bo začelo veljati s prihodnjim letom (2015). Tako je profesionalno surfanje prevzelo že tretjo ime v svoji zgodovini. Prvotno je bilo poimenovano International Professional Surfers (med leti 1976 – 1982), sledil je vsem poznan ASP (med leti 1983 – 2014) in od leta 2015 naprej World Surfing League.

V pismu z novico o preimenovanju je ASP-jev CEO Paul Speaker še zapisal: “Z začetkom sezone 2015, bomo spremenili svoje ime v World Surf League (WSL). To spremembo uvajamo, ker verjamemo, da je novo ime lažje za razumevanje in bolje služi našim navijačem, atletom ter partnerjem ter omogoča večjo rast surfanja kot svetovnega športa…” V pismu nato nadaljuje o spremembah v profesionalnem surfanju v preteklem letu (predvsem priključitev Samsunga kot generalnega sponzorja celotnega profesionalnega surfanja), poudari kako je bilo sprememba imena zelo delikatna odločitev o kateri so se posvetovali z mnogimi atleti (surferji), ter močno poudari, da spremembi ni nasprotoval nihče.

Zanimivo pa se očitno z Paul-om strinjajo le redki “navijači” kot jih je v pismu opisal sam. Na internetu se je vsul plaz neodobravajočih komentarjev, katerih skupni povzetek je, da odgovorni v profesionalnem surfanju poskušajo iz surfanja ustvariti športno ligo, primerljivo (če malo pretiravamo) z NBA, NHL, katerih glavni (in edini) motiv je dovoljšen dobiček.

Na spodnjem linku pa si lahko ogledamo “promo” video, ki so ga izdali ob novici o spremembi imena.

World Surf League

Comments (3)

 1. mm
  Marko Odic 2026 years ago

  uhh… xgames wsl pro contest maniacs … tem institucijam se je zmesal. potpuno!

 2. mm
  Mitja Legat 2026 years ago

  new king, new name :S

 3. mm
  Marko Odic 2026 years ago

  ja ja, kar se ASP odloči, WSL nardi, pfss… !

Leave a reply