What`SUP Dubai?!

What`SUP Dubai?!
March 28, 2012 Marko Odič

Da se malce spomnimo še drugih disciplin nam tako ljubega srfanja. Dubaj je le par dni nazaj gostil eno prav zanimivo tekmico. Hm, pa da ne uporabljamo pomanjševalnic, eno prav zanimivo tekmo in ta je bila na Slovencem najljubših deskah – SUPih.

Surf Dubai, najbolj znan srf klub v Dubaiju je pred kratkim, 23. in 24.3.2012 organiziral inavguralno prvo SUP srf prvenstvo ZAE v Dubaiju. Na tekmi poimenovani SUP Sunset Open 2012 se je tekmovalo v sledečih divizijah; otroci, punce, štafeta, šprint in najpomembnejša, skoraj elitna odprta kategorija, kjer so nastopali najboljši dubajski SUPerji in se med besnimi zamahi z vesli borili za zmago.  

alt

Diskvalifikacij zaradi nošnje jadrom podobnih oblek do zdaj še ni bilo. 

Tekmo so organizirali na znanem Dubaiskem srf spotu -Umm Suqueim. Organizatorja SUP Sunset Open-a 2012, sodnika in lastnika Surf Dubai, Scott Chambers in Damien Van Dooren pa pravita da je plaža Umm Suqueim idealna za začetne korake na SUPu, saj je ena najmirnejših -glede valov, hehe- blizu in daleč naokoli.

Kogar pa zanima malce bolj aktivno, z valovi nabito srfanje v Dubaiju, pa mu ta ista fanta sporočata, da je najboljšo sezono za valove ravno zamudil. Hja, kaj pa bi si mislili? You should`ve been here here yesterday, kajne?!

om

  

Comments (0)

Leave a reply