Trestles osvojen, se bo izpolnila legenda odločujoče tekme Svetovnega pokala!?

Trestles osvojen, se bo izpolnila legenda odločujoče tekme Svetovnega pokala!?
September 22, 2012 Marko Odič

Zlata tirnica, pokal za zmagovitega rajderja na kalifornijski tekmi svetovnega pokala ASP je podeljena. Južnokalifornijski Trestles, težko pričakovana tekma, ki jo organizira Hurley, zadnja pred začetkom evropske noge tekmovanj je izpolnila pričakovanja rajderjev in gledalcev ter postregla z valovi v optimalnem rangu 4-6ft, ki so na tem spotu omogočali raznovrstno paleto surfaških manevrov stare in nove šole.

alt 

© ASP / Kirsten

Trestles je zelo znan kalifornijski val, čudovit A-frame, ki pokriva široko paleto prihajajočega swella, ki se vali na podlago “cobblestonov” ali kamnov tlakovcev in jutranjega blagega offshore vetra, da se naredijo pogoji, več kot popolni za tekmovalno surfanje, saj je prva deseterica po točkah pokazala prava čudesa, saj smo že v tretji rundi lahko videli rodeo flip Heitorja Alvesa in bolj kot smo se bližali finalu, bolj smo lahko zevali odprtih ust nad akcijo, ki se je kulminirala v finalu Kelly Slaterja, ne več tako samoumevnega zmagovalca, zdaj tretjega na ASP lestvici, in vzdržjivostnega mojstra pedlanja, ki je letos kot tretji preplaval ožino Molokai – Maui, Joel Parkinsonom, trenutno še zmeraj drugim. 

alt

© ASP / Rowland

Kelly je pokazal, zakaj je nesporen večkratni prvak tega spota, saj je kljub njemu podeljeni interferenci, nasprotniku nepodeljeni inteferenci ter masivnim vsesplošnim komolčarjenjem zmagal in se povzpel na, kot rečeno, tretje mesto na lestvici ter se izdatno napojil vonja zmage pred začetkom tekem v Evropi in vsi razmišljajo o …, kot gre legenda o Trestlesu -ki pravi, da kdor zmaga to tekmovanje, zmaga tudi na koncu leta. Se bo legenda uresničila?!

alt

© ASP / Kirsten

om  

Comments (0)

Leave a reply