Novi prvaki in zaključek uvoda v sezono 2012

Novi prvaki in zaključek uvoda v sezono 2012
March 4, 2012 Marko Odič

Včeraj ponoči po našem času se je zaključila prva tekma ASP Svetovnega pokala 2012 na spotu Snapperjeva skala Zlate obale Avstralije. Avstralska nedelja nam je kljub slabšim pogojem, manjšim valovom in vetru naobalniku ponudila zelo pestro srfanje, saj so odpeljali kar tri finalne vročice in tudi okronali kar 3 prvake…, No, bolje rečeno enega prvaka, eno prvakinjo in enega prvak-ca, kot se spodobi zmagovalcu med juniorji ali mladostniki. 

Pri fantih je v napetem finalu zmagal Taj Burrow, ki je s poznim štartom finalne vročice vendarle nadvladal Adriana da Souzo. Ta se je levje boril za zmago, saj je vedel, da je na plaži prisotnih ogromno brazilskih zastav in tangic, tako da je Snappers zgledal že kot mali Rio de Janeiro, in Adrianova želja po zmagi je bila, seveda velika, a neuresničena.

alt

brazilke…

Veliko presenečenje je bil izpad Kellyja v četrtfinalu, kjer ga je izločil J.Kerr z ogromnimi airi, medtem ko Kelly ni našel pravega vala za željene manevre.

alt

Tajine in zmagovalni “Fosters”, hehe…

Dekleta so tudi presenetila, finalno vročico so poimenovali kar “Battle of the blondes” ali borbo blondink, hehe. Spopadli sta se Stephanie Gilmore in mlada Laura Enever, ki se je prebila vse do finala, tam ji pa ni uspelo nadvladati 4x svetovne prvakinje Steph. Kdor pa ne ve, kdo je mlada Laura Enever, si pa lahko prebere intervju, ki smo ga z njo naredili že davno leto dni nazaj -tule.

alt

“Veselka” Gilmore, zmagovalka Zlate obale 2012, v ozadju (v rdeči lajkri in kapici) Laura Enever

Vmes pa so se bile še vročice kot – borba legend, kjer so se spopadli ex-prvaki (bil je pa tudi en aktualni prvak vmes, hehe) in legende svetovnega pokala, Occy, K. Slater, T. Carroll in ostala stara banda ter mulčki, ki so tudi okronali svojga junior prvaka.

finale fantje 

in finale dekleta…

Sedaj torej že imamo prva dva vodilna med najboljšimi, najboljši in najboljše si pa sledijo takole:

fantje:

1st: Taj Burrow
2nd: Adriano De Souza
=3rd: Josh Kerr, Jordy Smith
=5th: Kelly Slater, Owen Wright, Joel Parkinson, Ace Buchan

in dekleta:

1st: Stephanie Gilmore
2nd: Laura Enever
=3rd: Sally Fitzgibbons, Tyler Wright

Naslednja tekma se začne 3.aprila na najtežjemetalni plaži Avstralije, spremljava pa … AC/DC – Rip Curl Pro Bells Beach 2012. Rocknrolla!

http://www.youtube.com/watch?v=2Kjh9lQXLWk

om

Comment (1)

  1. mm Author
    Marko Odič 2026 years ago

    Arrr… škoda za Lauro, sm zanjo naviju, hehe… 😀 ;D 😀

Leave a reply