Začetek ASPjevega svetovnega pokala tik pred vrati

Začetek ASPjevega svetovnega pokala tik pred vrati
February 21, 2013 Marko Odič

Počasi se spet začenja nov krog napetih surferskih dvobojev, ki nam bo, kdaj pa kdaj, tudi pošteno skrajšal noči. ASP, naša najljubša monopolna zveza za tekmovalno surfanje sporoča, da kmalu začnejo s tekmovanji tudi najboljši surferji na svetu.

Po nekaj tekmah zvezdne lige se začenja zaresna stvar. Najboljših 34 surferjev na svetu je pripravljenih, brez šumov, brez motenj in brez slabih povezav. Prva tekma, ki nas letos čaka je hkrati tudi začetna tekma avstralske noge tekmovanj, akcija pa bo nikjer drugje kot na Zlati obali vzhoda Avstralije – Quiksilver Pro Goldcoast.

Datum, razpisan za začetek je 2.3.2013 in seveda zgodnje jutro tega dne po avstralskem času, tako da bo potrebno še nekaj prekalkulacije za nas srednjeevropejce, povezavo za tekmo najdete, če kliknete na tale link – povezava za tekmo QS Pro Goldcoast -, in kliknete gumb “LIVE”. Trailer je pa letos prav umetniški in malo se že sprašujemo, če nam hočejo s tem kaj namigniti. A Kaj? Ja kako naj vemo, kdo pa razume te umetnike!?

Razumemo pa surfanje in surferska akcija bo huda. Avstralija že zdaj poka po vseh valovnih šivih, pravkar imajo eno majhno, nepomembno 6zvezdno tekmo na lagerju in včeraj so dobili svežo porcijo valov. Na Superbanku so tudi že pripravljeni, ob vsem nagarmadenemu talentu najboljših svetovnih mladih in starih rajderjev bo letošnja sezona prav gotovo zelo zanimiva.

om

Comments (0)

Leave a reply