Znana dekliška svetovna prvakinja sezone `13

Znana dekliška svetovna prvakinja sezone `13
October 21, 2013 Marko Odič

Letošnja dekliška svetovna prvakinja je znana. Deklice, dekleta, žene, punce in seveda tudi vse mlade frajle so malce prej kot fantje zaključile svoj tekmovalni krog, tako da je pri njih že vse znano.

alt

Sicer je pri teh nagajivih nebodigatreba znano, katera je zmagovalka že dlje, če ne kar dolgo časa, a ker smo tudi mi izkoriščali še zadnje sončne žarke v toplih in z valovi polnih obmorskih krajih daljnjega Z Evrope, nam je za tekme in prvenstva seveda vse viselo. Viseli so nam neopreni, brisače, majice, lajkre, shortsi, kakšna deska se je tudi obesila tu in tam, na srečo ne na pomol al kaj podobno trdega in štorastega, a kot že rečeno… stvari so nam visele na polno. In visele so do dol. Tako kot gravitacija! (kaj? naj se kdo vsede pod kakšno hudo visečo skalo nekje v visokih gorah, pa bo točno vedel o čem mi to…!)

Zdaj nam pa ne več -visi. Za razliko od gravitacije. Tako da z besedo na plan, zmagovalka dekliškega svetovnega pokala `13 je deklina Carissa Moore z Havajskega otočja, ki je v besnem tekmovalnem maratonu pet do dvanajstih ali tik pred zdajci premagala dve najtesnejši zasledovalki Tyler Wright in Sally Fitzgibbons, ki ju je premagala s pridobljenim zaorkožkom 59.500 točk in prehitela za slabih 7.000 tretjo in 4.000 drugo tekmovalko od spredaj.

om

Comments (0)

Leave a reply