Zlata obala Pro 2012 je že v polnem zagonu

Zlata obala Pro 2012 je že v polnem zagonu
February 23, 2012 Marko Odič

Bolje rečeno, organizatorji tekme na Goldcoastu in tudi sam ASP so v polni pripravljenosti. Po zaključku še ene premierne tekme Australian Open 2012, smo tik pred začetkom prve tekme Svetovnega pokala v srfanju. Začetek nove sezone je hkrati začetek sezone lomljenja mečev, no bolje rečeno desk, saj je seznam tekmovalcev prav izvrsten.

Nova sezona, veliko starih tekmovalcev, …. mislimo seveda po letih, Kelly Slater že trenira na Zlati obali, pred kratkim pa je tudi dopolnil že krepkih 40 let…, kar nekaj novih obrazov in tudi nekaj novosti pri sami organizaciji vseh teh tekem prvenstva. ASP se je namreč odločila, da je medletni rez res nekaj nepravičnega za tekmovalce in modreci zveze so se odločili, da tega medletnega reza letos na Svetovnem prvenstvu sezona 2012 ne bo.

Sam format nam je že znan, tekmovalo se bo na 10 tekmah, sprememba pa je, da letos, Iska ali The Searcha, nadomestila ga je tekma na Tavarui na Fijiju. Prve dve tekmi sta v Avstraliji, nato se bo karavana najboljših selila v Brazilijo, na že omenjeno Tavaruo, Teahupoo, Trestles, nato nas čakata dve tekmi na evropskem kontinentu, en ledenomrzel Coldwater classics v Santa Cruzu in nazadnje še epski finale na Banzai Pipelineu na otoku Oahu, Havaji.

alt

El rei, kdo pa… 

Sezono 2011 je zmagal kdo drug kot … ja Kelly Slater, letos je pa konkurenca dosti bolj nevarna, saj so se karavani, poleg nevarne brazilske divizije de Souze, Pupa,  , pridružili še nakurjeni rookieji JJ Florence, Kolohe Andino. Starini pa tudi dihajo za ovratnik zdaj že veterani Jordy, Owen, Wilson. Ne smemo pa pozabiti tudi zdaj že krepkih 30-letnikov, Parka, Taja, White lightninga in drugih že zelo znanih imen. 

alt

Pipeline, ups Backdoor in … Kelly.

Povezavo na tekmo imate tule, sama napeta drama pa se začne že jutri zvečer, piše sicer da začnejo 25/2, a za nas je to že skoraj pol dneva prej, 24/2 z verjetnim začetkom okoli 21:45min, če bodo zadostovali pogoji na oceanu. Je pa zanimivo, da na strani za deklice piše 3-5ft velikost swella, pri kategoriji fantje do 41 let (Taylor Knox) pa 2-3ft, hehe.

Naj se igre začno, bi lahko zarjuli najboljšim na svetu, a bomo raje tiho še teh nekaj ur in upali na dober swell, da čim prej začnejo tudi s samim tekmovanjem.

om

Comments (0)

Leave a reply