Billabongovci znižali točkovno vrednost J-Baya

Billabongovci znižali točkovno vrednost J-Baya
February 23, 2012 Marko Odič

Huh?! Novička, ki bo razburila vse ljubitelje tega lepega desnega pointbrejka. Billabongovci so se odločili, da znižajo status J-Baya s tekme za Svetovni pokal na 6 zvezdično kvalifikacijsko tekmo za ASP Svetovno prvenstvo.

V uradni izjavi, ki so jo Billabongovci podali danes, v četrtek 23/2/2012 pravijo, da so znižali rejting tekme zato, da najdejo morebitne prihranke pri porabi budgeta za tekme, s tem pa hkrati povečajo možnost južnoafriških pobčev za vstop med vrste najboljših na svetu na tekmah za Svetovni pokal, saj bodo zdaj v tej državi dve večzvezdični tekmi, ki bosta povečali prisotnost Južnoafričanov na Svetovnem pokalu, hkrati pa skrbeli za ohranjanje in pomoč lokalnih podizvajalcev pri pripravi tekme v J-Bayu.

alt

En lepših desnih pointov na touru … ni več na touru.

Ta novica pa tudi pomeni, da bo letos samo 10 tekem za Svetovni pokal, saj se ni še nihče javil, da bi pokril nastalo praznino. kaj pa to pomeni za tekmovalce? Sedaj se šteje seštevek točk 8 najboljših tekem v tekmovanju za naslov najboljšega srferja na svetu v sezoni 2012.

om 

Comments (2)

  1. mm Author
    Marko Odič 2026 years ago

    jaja, letos bo spet en custom tour… custom za koga?! 😀 ;D 😀

  2. mm
    klemen 2026 years ago

    Sam letos si pa na polno zmišljujejo…čudn tole

Leave a reply