Medulin Rulez II – pravila surfanja v kempu Kažela (Medulin)

Medulin Rulez II – pravila surfanja v kempu Kažela (Medulin)
May 6, 2010 Andraž Rakušček

Želel sem napisati blog o včerajšnjem Medulinu.

O čarobni napovedi, o mukah v službi, o težavah s prevozom Udota in Jankota. Njuni zgodbi, posebaj Udotova si zaslužita svoj blog, kaj blog. Intervju. Pisati sem želel o krvavih rokah Tineta, o brkih, o temnem nebu s strelami o valovih preko glave (Jernej – kdaj več?, slike?, dokazi?:) in o sešnu leta. Nekako me je minilo zaradi drugih pripetljajev..

Za začetek link na blog s “pravili surfanja v kempu Kažela (Medulin)”.

Razumem, da so pravila malo zakomplicirana, prejšnje pravilo s strani vodstva kempa je bilo bolj enostavno: U KEMP NEMOŽETE UČI VIŠE NIKADA!

Seveda bi se lahko kdorkoli zmenu z direktorjem, se pogajal, ga prosil, prepričeval itd., ampak se ni. Jaz sem se in mogoče zaradi tega jemljem stvari malo bolj osebno.

Verjamem, da vsaka pravila potrebujejo svoj čas, da se primejo. Na začetku je vedno nekakj zmede. Tako kot včeraj, ko sem slišal “nismo vedeli točno kam parkirat”.

Zanimivo je, da ob tej zmedenosti ne parkirate 50 m stran od točke zmedenosti proti kopnem, ampak 50 m od točke zmedenosti proti obali? Ali pa kar 300 m stran, da si ja na sigurnem.

(Ali ni naš cilj, da pokažemo respekt do kempa in si s tem kupimo možnost, da imamo izi dostop do spota?)

Za druge in drugič. Parkiraš daleč stran in za najbolj oddaljenim avtodomom od morja. To pomeni cca. 50 do 80 m od obale. Kje lahko parkiraš tako blizu spota? Kater spot? Hehe, Orua, sam ti razbijejo šipo:)

In kdo je v teh dneh parkiral najbližje obali in najbolj zagnojil? Urbi, Zorko in Tasič avto in rdeč golf. Gdo so to? Nimam pojma, ker so v Medulinu recimo 1x na let.  Vem, da so prebral moj blog in vem, da so inteligentni fantje (arhitekti in stomatolog). Zgleda, da so tudi ok fantje (Tineta so peljali na UKC in počakali z njim do konca).
In zakaj, čemu so potem parkiral tam? Razlaga? Ker jim je verjetn vseen, ker so itak tam 1x na let.
Hm, kaj naj si mislim o tem? Da nam v kempu ne bojo pustil več notri, ker se nekateri ne držijo pravil? Da bomo mogl Jugo Majstra organizirat na drugi strani ograje, ker se nekateri ne držijo pravil? Kaka je to mentaliteta? Ne razumem.

Čisto na osebni ravni se mi bo pomoje zdelo za malo, da se bom vozil preko blata, moral izkopati kombi iz blata, imel usran kombi, popraskane grafite od grmovja zaradi nekaterih.

Tako, kot Šugar pravi v postu v sosednjem blogu sem bil tudi jaz v tisti ekipi, ki je prvič surfala tukaj in po naši zaslugi, odprtosti, pripravljenosti da delimo, sedaj surfajo tukaj tudi drugi, tudi avstrijci in madžari. In zakaj nam nekateri hočejo vzeti dostop do tega spota s svojim obnašanjem? Ne vem.

Ali bomo pustili, da se to zgodi?

Ne. Zato pišem ta blog.

Temu se reče osveščanje.

Mogoče, je pa preveč prisotna social – komunistična miselnos, da je to naša obala, pa kaj nam morejo, pa kemp je naš, pa tko. Wake up! Kapitalizem, lastnina, Italjanska lastnina.

Če bojo rekl, da ne moremo not je to to.

Dogovor, ki ga imamo je top. Zastonj gremo lahko v privat kemp, parkiramo 50 m od obale, surfamo in se na koncu še stuširamo. Avte imamo lahko skoz odklenjene, tako da lahko kerkolk od ekipe gre prej iz vode in čilira. In to vse zastonj.

Ampak ni dost, eni morjo parkirat 30 m od obale. Rdeč golf pa 20 m od obale, pa u izi stolčki, pa piknik, najs. Da ga morm skoz gledat k se orientiram za peak. Pa če ti je varnostnik reku, da lahko tam parkiraš ni ok, ker sm ti jz reku, da je direktor reku, da ni ok. Pa če se ti reče (Tine ti je lepo razložu), da ni ok, potem ga prestavi (in zakaj ne?).

Ampak ne, ego komes first. Sploh pri soul surferjih.

 Okej, o brkih vseen:

“Chuck Norris si ne pušča brkov, on jim pusti, da rastejo.”

Comments (17)

 1. mm
  andraz 2026 years ago

  a to z brki?

 2. mm
  andraz 2026 years ago

  rdeč golf, opravičujem se.

 3. mm
  andraz 2026 years ago

  @primozse zgodi. in ker se zgodi, jaz napišem. da, se ne bi dogajal…@lukaČe si gost, pa ti rečejo, da tam lahko parkiraš, potem ti noben nč ne more. V teoriji to drži. V praksi, pa švaba ne ve, da si gost, ampak sam gleda tvoj golf in se pol na recepcij

 4. mm
  andraz 2026 years ago

  sej jst bi tud raj kej tazga napisu:Line up talk.”Stari, a si že kej zjeban?””V glavnem ne, sam padlam težko.”Aloha and keep paddling…and surfing.

 5. mm
  Marko Odič 2026 years ago

  hehe, zorice…, trestles odvzame velik pozornosti… :D.

 6. mm
  Marko Odič 2026 years ago

  Medolin, Medellin … sve so ti to narko karteli… hehehehe ;D 😀 ;D

 7. mm
  klemen 2026 years ago

  Res je .

 8. dejan 2026 years ago

  …Rdeč golf ni bil zaston ampak je bil gost kampa torej je plačal prenočišče in so mu na recepciji rekli, da lahko tam parkira, ko pa bo rdeč golf šel zastonj not bo pa parkiral tam kjer je treba, nč bat.BTW rdeč golf je bil tud letos 10x v medulinu…. Se ne strinjam;Verjamem da so ti dovolili da tam parkiraš,ampak dogovor je z direktorjem ta pa najbrž ne pozna vsakega,ki pride not.Kljub temu bi blo dobr za vse da v bodoče parkiramo gor(gosti al pa ne)…

 9. borut 2026 years ago

  škodaškoda tut k to z brki v angleškem prevodu ne pali, k je drgač hudo;D

 10. Chelichana 2026 years ago

  Nisam znao za nova pravila. 🙁 ali ubuduće budem pazio gdje parkiram crni Megne.:)

 11. primož 2026 years ago

  Zivjo,V imenu avta, v katerem smo bile osebe z zgoraj navedenimi imeni (plus ujusansin fotograf), se opravicujem za napako s parkiranjem.Zakljucek, da nam je verjetno vseeno, je napacen, ravno nasprotno, je pa bil razlog neizkusenost/nepoznavanje “Medulin scene” (sam sem recimo tam surfal prvic).Namrec, dan pred odhodom, sem kot po navodilih na naslov kempa poslal mail z vsemi podatki (avto, registrska, osebe, cas prihoda,odhoda), na vstopu pustili osebni dokument, na spot smo se pripeljali po skrajnem robu kempa, zalomilo pa se je pri parkiranju, saj:a) nikjer ni bilo table “surf park” (ali je nismo nasli?)b) vsi ostali avti so bili parkirani pred balvaniZato smo (napacno) sklepali, da tisti ki so parkirali tam poznajo trenutno stanje kar se parkiranja tice, da se za zdaj kot kaze parkira tam in isto storili sami.Prav tako smo kemp zapustili pred 8.uro, kot so nam rekli pri vstopu v kemp, ceprav bi drugace sam se ostal v vodi (telo se je sicer vdalo ze nekje ob 5ih, hehe)Poanta razlage je, da bi radi, da razumete, da ni slo za arogantnost ipd., da nam ni vseeno, smo pa naredili napako zaradi nevednosti, za kar nam je zal.Neumno se mi zdi, da bi se v bodoce zaradi nepojasnjenih zadev in prehitrih zakljuckov grdo gledali, ignorirali,….lp vsem

 12. primož 2026 years ago

  ma ja, brezveze se zdej kregat, mejmo v glavi, da se vsi “borimo” (prepiramo, debatiramo, pametujemo..;) ) za isti cilj: moznost surfanja na tem spotu, za kar pa je, res je, treba pokazat pravi odnos, spostovanje pravil itd.Tako je prav, da se opozorimo na morebitne nepravilnosti, najbolje takoj, na licu mesta (ne pozabimo, da vsi verjetno ne berejo ujusansa obvestil), ce je opozorilo namenjeno nam, ga za dobro vseh upostevajmo, in scasoma (pricakuj-te/mo, da se bo vmes se nasel kak nevednez in razumimo to) se bo razvil en splosno znani “bonton”, ki ga bomo vsi radi upostevali.it’s all good!….upam :)hvala

 13. primož 2026 years ago

  fak, sem se ze cudu, kako to da odic ni se nic komentiral 😉 hehe

 14. primož 2026 years ago

  sej prav 😀

 15. ales 2026 years ago

  UUUU vidm, da ste se razpisal……jest ne bom druzga napisu kot to, da nehejte polemizirat, ne parkira se na plaži in pika…….sploh ni važn za kolk časa si pršu, kolkrat prideš in kje spiš…….NE PARKIRAT NA PLAŽI!!!!!!!! Aja Hrbet me ne boli več tko da naslednič grem s prjatli v Medolin…se vidmo!!!!! 😉

 16. tine 2026 years ago

  Ola!Ja jest pa tko gledam na zadevo rdeči golf in ostale avtomobile.Verjamem, da si plačal prenočišče in verjamem, da so ti na recepciji dovolil, da tam parkiraš. Tko, da te nič ne obsojam.Vendar pa ti predlagam, da je fajn da daješ zgled ostalim in pač parkiraš tam kjer je dogovorjeno, da parkirajo surferji. Ker sej veš kako je pri surfanju, folk surfa tam kjer je največ folka v vodi in ne tam kjer najbolš dela, tko je pomoje pol tud s parkiranjem. Če lahko rdeči golf bom pa tud jest.Verjetno nisi nobenmu razlagal naj tam ne parkira, da imaš samo ti dovoljenje ker si plačal prenočišče.A misleš. da če bo Italian Boss uletu dol in bo vidu avtomobile pred obalo spraševal kdo ma prenočišče in kdo ne?Delujmo preventivo, ne pa da iščemo luknje v pravilih oz. si jih interpretiramo v svojo korist.Verjamem tud, da nekateri niso vedel kje naj parkirajo, zato si to med sabo povejmo. Ker čene bo Šugar dol uletu in naredu red, ker zgleda, da to Chuck Norissu ni ratal:)

 17. tine 2026 years ago

  ej prez panike, tle pa ja ni scene kot jo majo Fantje v modrcihtale na konc s Šugerjem je bla tko kao fora, sej sem tegale na konc stavka prlimu:)uglavnem ni grožnja ampak fora.Sam še vseen vam ne svetujem, da se ne zajebavate s Šugarjem in Chuk Norrisom:)

Leave a reply