Dogajanje v Ljubljani, graffiti time

Dogajanje v Ljubljani, graffiti time
August 14, 2011 Marko Odič

Jade, grafit in oblak nad nami

Ne najbolj surferski začetek bloga, ampak … se spomnimo že davnega leta 2009, ko je v novopreseljeni Ujusansa surf kemp Španija uletela nek poletni večer gruča Perujcev, pa še kakšen Francoz ali dva sta se našla vmes? Žurka je bila neverjetna, hišne živali naslednji dan še bolj, a najbolj neverjetno je bilo, ko so se fantje okoli 11ih dopoldne res primajali s skladiščem sprejev, že pripravljeni na akcijo grafitiranja (precej novih!! op.avt.) kombijev.

No, vse ostalo je zgodovina (razen kombijev, hehe), a po vseh izmenjavah kontaktov, mailov in FB naslovov se je en graffiti artist, znan kot “Jade” res znašel pri nas v Ljubljani. O kako in zakaj glede prihoda niti ne bomo zgubljali besed, a koj po prihodu smo že zvohali en hip hop/graffitti store v centru (Wolfova 12), kjer se je nakupila peščica sprejev in … nastalo je tole: 

 

Work in progress 

Sicer je bil park (park Kolezija pri trnovski aveniji ob reki Gradaščici tik pred Trnovsko cerkvico) kar poln sprehajalcev, a začuda razen enega “grumpy” para zelo sredih let (sredi 70ih, hehe), so bili pogledi polni navdušenja, sploh dve gospe/gospodični, ki sta pokazali tudi presenetljivo dober nivo španščine, poleg samega poznavanja moderne umetnosti, da o enem skoraj striptizu niti ne začnem. Gremo sprejat, an!?  

om

Comment (1)

  1. mm Author
    Marko Odič 2026 years ago

    tribute to Renaults, hahaha… 😀 😀

Leave a reply