Stare novice iz leta 2005 II

Stare novice iz leta 2005 II
January 7, 2005 Ujusansa Surf Klub

Stare novice iz leta 2005 – drugi del.

Mundaka adijo?

Ze dalj casa se sirijo govorice, da najdaljsega levega vala v Evropi ni vec? “Val v Mundaki, eden tudi svetovno najbolj znanih levih valov je izginil. V zalivu pred mestecem Mundaka, kjer so se vcasih valive neskoncne tube je morje popolnoma mirno. Tudi ASP je odpovedal letosnjo WCT tekmo v Mundaki. Kaj se je zgodilo? Vecina meni, da je zaradi posegov v morsko dno prislo do premika sipin na dnu, ki so delale Mundako to kar je bila. Ali bo spot mozno resiti in ali za to sploh obstaja volja?

Tudi takole…” Bella Italia Italijanski longboard tour se nadaljuje od 1-30 septembra na Sardiniji. ” ” Ting ding ding Sefe Billabonga, ki se mimogrede pise O’Neal, je povedal, da se je profit surferske firme dvignil za 44% v primerjavi z lani. V prvi polovici 2005 so zasluzili 77 milijonov evrov in prodali za 524 milijonov evrov izdelkov. Arte TV “V torek, 23.8. na Arte TV – Surf duel.” Mexico “Stand-up tubes” Vremenska napoved Planet Od 27.junija je aktualen mobilni portal Planet,kjer pripravljajo nadgrajeno napoved vremena…PrviČ v Sloveniji seže za kar 6dni. No pa še na debelo….da bomo bolje seznjanjeni z vremenom to lahko sedaj poČnemo preko portala Planet.Napoved seže 6dni v naprej.Zajema pa 18 mest po Sloveniji in 13 Hrvaških.Napoved pripravlja Info TV.Vremenske informacije so zbrane tudi prek SMS Infa.Uporabnik pošlje 1919 SMS s kljuČno besedo VREME ter si s tem zagotovi informacijo o aktualnih vremenskih razmerah z napovedjo za naslednje tri dni.Za Hrvaško je pa treba vpisati VREMEHR.

Sedaj pa srfat. Surf Kemp Francija Sesti – septemberski termin bo, ce bo dovolj prijavljenih. Sedmi termin pa smo odpovedali. Kdor namerava od 31.8. do 14.9. preziveti na jesenskih valovih Francije, naj se cim prej prijavi! Air Show Danes ob 21:00 bo pred trgovinami v Angletu 11. Quicksilverjev AirShow. Tekujejo:

1 BARRON T.J. Hawaï

2 BOAL Tim France

3 CURRAN Nathanial USA

4 DE SOUZA Adriano Brésil

5 DEBRAY Jean Charles Guadeloupe

6 DURU Joan France

7 FLORES Jérémy La Réunion

8 ROBIN Fredo Réunion

9 KERR Josh Australie

10 LEWIS James Australie

11 MUJICA Justin Portugal

12 MUNRO Luke Australie

13 MUSCROFT Nic Australie

14 NICOL Yadin Australie

15 O’BRIEN Jamie Hawaii

16 OTTON Kai Australie

17 PICON Micky France

18 QUINN Jay Nouvelle Zélande

19 RIOU Alain Tahiti

20 SHIBATA Jason Hawaii

21 SMITH Jordy Afrique du Sud

22 TERIINATOOFA Hira Tahiti

23 WALSH Ian Hawaii

24 WRIGHT Ozzie USA

Miske surferke Miske, miske… “Avstralec Shane Wilmot ze vrsto let goji miske in pred kratkim, se je spomnil, da bi jih naucil surfati. Najprej so trenirali v banji, potem jim je naredil svoje surfe, pa jet ski in vsega vraga. Kadar so valovi veliki jim frizuro pobarva tako, da jih lazje najde v peni. Sledi susenje s fenom. Baje se se nobena miska ni utopila.

Pa se FILM.” Jugec “Foto” Francija Tisti, ki ste se mislili it v Francijo – zadnja sansa je 19.8. skupaj s petim terminom. Zadnja dva termina bosta verjetno odpadla. O’Neil Pro Na Cavaliersu pa delfini. “

WQS tekma, ki trenutno poteka v Angletu ima smolo z ful majhnimi valovi. Je pa vse v lineupu razveselil delfin, ki bi z nekaj airi, odsurfanimi valovi in vleČenjem tekmovalcev po vodi pobral same 10ke.

Josh Kerr:””I’ve never seen anything like it, it was like being at Seaworld out there. It just kind of hung out with us for the whole heat. When I first saw the fin I thought it was a shark, it was huge. Then it just started nudging us and joining us on the waves. It was quite a strange experience. It really liked Hank, couldn’t leave him alone. That experience made up for the bad waves.””” BLACKWATER Nov filmČek o Teahupoo-u. “

posnel Avstralec Tim Bonython, vkljuČuje tudi posnetke letošnjega jetskija, ki leti Čez Ramaina itd…” Surf the World Namizna igra iz Avstralije. “

Vprašanja o surfanju, 8 svetovnih spotov itd…

VeČ na www.surftheworld.com.au” 19m backflip Ni surfanje. “

Vceraj je v okviru X-Gamesov Mike Escamilla postavil nov rekord v skoku z BMXom. Najprej je z 19 metri preskocil 16 in pol metrov dolg rekordni backflip iz velikanske jumpe. Potem je Mike dodal se obrat za 360 stopinj, cesar do sedaj iz tako velike skakalnice ni poskusil še nihce. S tem se je Mike vpisal tudi v Guinessovo knjigo rekordov.

” Prekmurska grozljivka Iscemo statiste za snemanje prekmurske grozljivke! Prekmurska grozljivka » TurnikmenT «

POZOR!

Iscemo statiste za snemanje prekmurske grozljivke!

Starostne omejitve NI !!!

KDAJ?

Od 8. do predvidoma 12. avgusta!

KJE?

Razlicne lokacije po Prekmurju (Bukovnisko jezero, Grad na Gorickem, Prosenjakovci, Murska Sobota).

ZAKAJ?

Kot statisti oz. stranski igralci boste imeli priloznost sodelovati v edinstveni prekmurski grozljivki, ki bo pripovedovala o propadu Prekmurja.

KAKO SE PRIJAVIM?

-preko GSM-a: 041 269 281 (Denis M.) BIC SURFBOARDS Spet. Ce ima kdo kaksne zelje, narocila itd…zdaj je sansa. “Surfke si pa lahko ogledate na www.bicsurfboards.com potem pa mail nam na info@ujusansasurfklub.si” Mladinski francoski prvak V angletu je zmagal Thomas Bady. “

Thomas Bady

Tisti, ki ste trenutno v Franciji ste si lahko ogledali mladinsko prvenstvo Francije, zmagal pa je domacin – Thomas Bady.” Guzva Kako zmanjsati gneco v lineupu? “

Ce gre na vsako desko 60 surferjev…

Na Huntington beachu v Kaliforniji so na avstralski deski spet podrli rekord, na desko se je skobacalo in ujelo val kar 60 surferjev. Najprej se jih je na deski drenjalo 65, a je bilo vse skupaj pretezko za jetski, ki je namesto pedlanja surf potegnil na val. Ko je iz surfa poskakalo 5 prostovoljcev je v tretjem poskusu uspelo in 60 surferjev je ujelo val, se peljalo 12 sekund in polomilo fine v mivki.” Kako oploditi morskega psa? Avstralci imajo premalo morskih psov! “

Sivi morski pes, ki je sicer kljub izgledu med najbolj krotkimi, je v Avstraliji na robu izumrtja. Zaradi krvolocnega izgleda so ga okrivili za napade na ljudi in ga do 60 let prejsnjega stoletja nacrtno iztrebljali. Zadnje case je zasciten, zavarovan itd…toda sivih morskih psov je vedno manj. Zakaj? Ker imajo mali psicki tako neprijetno navado, da v maternici pojedo vse svoje brate in sestre in se tako iz dveh maternic, ki sta v eni sharkici, rodita vsake dve leti samo 2 siva morska kuzka. Ta mau ze pri velikosti 10 cm dobi ostre zobe in plava naokoli in je svoje krvne sorodnike. Na svet pokuka sele ko zraste do 1m. Znanstveniki so stisnili glave in se odlocili, da bodo poskusili male sharkce vzgojiti v epruveti, vsakega posebej, za malico pa jim ponuditi kaj drugega. Ko bodo zrastli jih bodo zmetati v morje.” Fair Bits Billabong JackMcCoy surf film festival 05 se bo z Filmom Fair Bits podal po Evropi. V avgustu si boste film lahko pogledali v Franciji in sicer:

Biarritz – 21.8. ob 21:00 za 7EUR (karte lahko kupite v BBongovi stacuni v Angletu)

Seignosse – 17.8. ob 22:00 za 5EUR (karte v BBongovi factory outlet stacuni v Soorts-Hossegor, dajte 2 EURa za benz za kombi do tja pa mate 2 muhi na en mah)

Lacanau – 16.8. ob 20:00 in ob 22:00

Nam najblizje pa bo film v Italiji in sicer – Viareggio, 25.8. ob 22:00 za 5EUR

Lahko pa probate se v Kolnu, Cannesu…

Smelly Skaters Invitational Ce ti je slucajno ime Kelly si lahko izmislis svoje surf tekmovanje na poljubni lokaciji na Zemlji, kamor te paČ vleČe. Kelly Slater Invitational se bo zgodil na otokih Tavarua in Namotu (Fiji) od

21 do 27 avgusta 2005. Namen tekme je preprosto napredek. Pripeljes najboljse surferje na svetu na spot svetovnega fotmata (Cloudbreak& Restaurants), odstranis zoprne sodnike in malo spremenis pravila. Dodas se malo glasbe in zabave in…. najavili so se Andy Irons, Bruce Irons, CJ Hobgood, Cory Lopez, Damien Hobgood, Joel Parkinson, Kalani Robb, Mark Occhilupo, Rob Machado, Shane Dorian, Sunny Garcia, Taj Burrow, Luke Egan, Taylor Knox in Dane Reynolds.

Kaksna so nova pravila? Namesto v ocenjevanih heatih se bodo pomerili v Deblih, Free Surf Time Trials, K-O-O-K, Tow-inu in razlicne eden-na-enega tekme. Iz vsega tega bo prisel koncni zmagovalec. Stvar se bo dalo ogledati tudi po netu.

Debli: dva surferja morata forat en isti val in se uskladiti tako, da ga odpeljeta cim boljse. Na koncu oba dobita eno oceno.

Free Surf Time Trials: Surfer si po zelji izbere kdaj bo surfal in v tem casu potem surfa kakor mu pase, ocenjujejo ga sodniki.

K-O-O-K: Preden ujames val moras povedat kateri trik bos izvedel. Ce ti uspe mora nasprotnik narediti na svojem valu isti trik, drugace dobi crko. Kdor prvi sestavi K-O-O-K izpade.

Tow-ins: ni se cist jasno

Man-on-Man Heats: tudi ni jasno. Art sejpanje V San Diegu se bo zbralo 10 najboljsih okoliskih sejperjev za prvi Board Build Off. Cilj je izdelati cim bolj odstekan, zanimiv, lep, umetniski surf, ki se ga seveda se vedno da furat. Uporabili naj bi cim vec novih materialov, barve, cudezni prasek…

10 šejperjev:

Skip Frye

Gordon & Smith (Ernie Higgins)

Sunset (Brian Fredrickson)

Steve Lis

Gary Linden

Rich Pavel

Mike Hynson

Tim Bessell

Rusty Preisendorfer

Chris Christenson

Se priporocamo za slikce umetnin. Dzejbej Par dni nazaj se je koncala tekma v Juzni Afriki na valu J-bay “

Keli v tokrat modrem wetsuitu.

V zadnjih sekundah je z 9.5 pike za zadnji ujeti val zmagal Keli pred Endijem.

Finale:

Kelly Slater (USA)16.83, def Andy Irons (HAW)16,56

Skupna razvrstitev po 6ih tekmah:

1 Kelly Slater USA 5342

2 Andy Irons HAW 4596

3 Trent Munro AUS 4286

4 Mick Fanning AUS 4230

5 Joel Parkinson AUS 3732

6 Fredrick Patacchia Jr HAW 3628

7 Phillip MacDonald AUS 3599

8 Cory Lopez USA 3575

9 C.J. Hobgood USA 3546

10 Nathan Hedge AUS 3443

11 Taj Burrow AUS 3438

12 Bruce Irons HAW 3311

13 Dean Morrison AUS 3299

14 Daniel Wills AUS 3248

15 Damien Hobgood USA 3224

16 Luke Egan AUS 3035

17 Jake Paterson AUS 2936

18 Tom Whitaker AUS 2931

19 Darren O’Rafferty AUS 2919

20 Richard Lovett AUS 2787

21 Peterson Rosa BRA 2746

22 Chris Ward USA 2712

23 Marcelo Nunes BRA 2655

24 Taylor Knox USA 2650

25 Travis Logie ZAF 2602

25 Bede Durbidge AUS 2602

27 Mark Occhilupo AUS 2597

28 Troy Brooks AUS 2470

29 Michael Lowe AUS 2465

30 Lee Winkler AUS 2280

31 Paulo Moura BRA 2227

31 Raoni Monteiro BRA 2227

33 Greg Emslie ZAF 2186

33 Tim Reyes USA 2186

35 Victor Ribas BRA 2090

36 Luke Stedman AUS 2042

37 Kalani Robb HAW 1910

38 Tim Curran USA 1720

38 Shane Beschen USA 1720

40 Sunny Garcia HAW 1680

41 Toby Martin AUS 1535

41 Shea Lopez USA 1535

41 Kirk Flintoff AUS 1535

44 Renan Rocha BRA 1350

45 Bernardo Pigmeu BRA 860

45 Guilherme Herdy BRA 860

47 Jean Da Silva BRA 635

” Jutr Odhod na valove jutri ob 12:00 izpred Hale Tivoli. Big surf Avstralski ogromni shortboard je prispel v ZDA. Tam bodo poskusili se enkrat podreti rekord v stevilu surferjev na eni deski. “

V petek 29.7. bo ob Huntington Beach Pier na West Beach Games na desko zlezlo 50 surferjev in poskusilo podreti rekort iz Avstralije, kjer je na deski stalo 47 ljudi. 40 feetov dolga, 10 feetov siroka in 12 incev debela dilca je kopija 5’11″” dolgega shortboarda in tehta malo veČ kot tono. Nesti jo mora 20 – 30 ljudi.

Bilo kuda FCS svuda.” Steroidi v surfanju Neka komisija pri ASP je iz svetovnega pokala za eno leto izlocila brazilskega surferja… Neco Padaratz (trenutno na 27. mestu WCTja) bo zaradi uporabe steroidov na desko v nizjem tekmovanju WQS lahko stopil šele 1. januarja 2006. Neco je sicer jemal neke tablete, ki bi mu pomagala k hitrejšemu okrevanju po poškodbi hrbta in po svojih besedah sploh ni vedel niti kako se zadevi reČe. Mimogrede so med nakljuČnim testiranjem na fracoskem delu WCT toura leta 2004 (proces se je vlekel, uzem si ga u easy) naleteli tudi na uporabo marihuane in norih gobic. Krivci so se izmazali s 5000$ kazni. Dude! Hov hov “Malo z zamudo ampak – morski pes pri Puli” Surf Expo Italy Se je nedavno konČal malo severno od Rima. “

Pred kratkim se je v italijanski Civitavecchiji odvil trodnevni Surf Expo Italy, sejem boardriding športov s povdarkom na surfanju. Surf scena v Italiji je relativno mlada a zagreta, kar dokazuje tudi nedavni sejem. Ce sejma ne morejo imeti surfersko tako razvite državek kot sta Portugalska in Španija, Francija pa je svoj ASR letos odpovedala, so si svoj sejem organizirali Italijani – Italian style. Z veliko dogajanja in malo stojnicami. Kdor je prišel na sejem z namenom videti vso novo in staro surfersko in drugo robo je ostal razoČaran. Predstavilo se je nekaj shaperjev, nekaj izdelovalcev oblaČil, Indo board, ki je vedno in povsod prisoten, pa nekaj revij in filmov, bajki, playstation in pocasi je to to. Zato pa je bil spremljevalni program toliko bolj posreČen in zanimiv. Ogrevanju BMXarjev na rampi so sledili triki freestyle motocross skoki, potem zaČetek tekmovanja v BMX na katerega so v okviru Braun BMX toura prišli res hudi riderji. Sledila je tekma v pedlanju, pa modna revija in tip, ki je obraČal rodake na jetskiju. Potem pa finale BMX tekme in spet modna revija in za konec se koncert Beaua Younga, longboard surferja iz Avstralije. Ves Čas pa še obilica filmov in zanimivih ljudi. Italian style.” Sola deskanja na valovih “TUKAJ!” Surf Kemp Francija Odhod prve skupine v SOBOTO OB 11h izpred hale Tivoli. Odhod naslednjih skupin je pa prestavljen iz 11 na 12 uro. Minhen surf open Pred kratkim se je konČal Munich Surf Open. “

Final results Male Blue Games 05

rank name

1 Gerry Schlegel

2 Mick Höllerer

3 Marcio Franca

Final results Male Munich

rank name

1 Mick Höllerer

2 Robert Beetz

3 Basti Janicek

4 Gerry Schlegel

5 Tobi Kringel

6 Alex Korres

7 Nico Meisner

8 Sasha Tomicek

Final results Female Munich

rank name

1 Manu Wagner

2 Isabelle Biehl

3 Hedi Lammerer

Final results Youth Munich

rank name

1 Felix Müller

2 Simon Strangfeld

3 Ferdinand Fleißner

4 Laura Sonntag

Final results Team Munich

rank name

1 Alex Korres, Mick Höllerer, Felix Müller

2 Tobi Kringel, Gerry Schlegel, Robert Beetz

3 Miriam Klein, Basti Janicek, Wolfgang Janicek ” MadaLand Vabljeni na ogled filma iz Madagaskarja. “

veČ na ” Villa Maria summer Vabljeni na otvoritev letnega bara Villa Maria summer v Portoroz. “

Spoštovani!

Vljudno vas vabimo na otvoritev letnega bara

Villa Maria summer na vrtu Ville Marie v Portorožu,

kjer bodo številni kulturni in glasbeni dogodki osvežili to poletje.

Otvoritev s pogostitvijo bo v petek, 24.6.2005, ob 21.30

v ritmu flamenka in orientalskega plesa.

Pustite se presenetiti!

Da bo poletje res sveže, bosta poskrbela

programski vodji: Andrej Tušek & Saša Klobasa” Fins “Irski surfmag FINS praznuje svoj prvi rojstni dan.” Young guns II Kelly Slater in mladci. “Kelly se je spet povezal s Quiksilverjevimi mladci po imenu Dane Reynolds, Troy Brooks, Ry Craike, Julian Wilson, Fred Patacchia, Clay Marzo, Alain Riou in Jeremy Flores. Kelly, ki je z dvema zmagama postal resen kandidat za svoj se sedmin naslov svetovnega prvaka jih je odpeljal kam drugam kot na Mentawaiske otocke. Pravi, da iz naspideranosti in drugacnega pristopa mladih surferjev lahko tudi sam vnese se kaj novega in svezega v svoje surfanje, kar mu lahko koristi pri WCT tekmah. Trening pac. Pri cekiranju spotov so imeli s seboj celo helikopter, za katerega Slater pravi, da je “”the ultimate surf craft”” (:wassat:). Kaj pa so tam poceli se lahko pogleda v novem QS filmu – Young guns II.” Surfer.si? Imamo dva nova naslova www.ujusansa.si in www.surfer.si BIC Wahine BIC surfboards organizira nagradno igro. “

Podelili bodo 7’3″” minimalibu v wahine izvedbi ->

NAGRADNA IGRA” Lignano “Lignano – Pineta fotke iz 12.6.05.” Flugtag To nedeljo v Mariboru z zacetkom ob 14h, zbor in ogled ekip pa ze od 11ure naprej. “

leteci pacienti” X Games ESPNovi X Games ze nekaj casa vkljucujejo tudi surfanje. Letos bo to potekalo 1. in 2. avgusta v Puerto Escondidu (do sedaj na Huntington beach v San Diegu). BWA Spet nic. “

Dungeons

Mocan onshore veter je unicil valove in organizatorji Red Bull Big Wave tekme cakajo na nov swell, ki baje pride v ponedeljek. To je sicer ze dan po zakljucku cakalne dobe, vendar to ne bi bilo prvic, da bi zaradi razmer tekmovanje podaljsali za kak dan.” Zephyr team “Kdor je gledal Dogtown and Z-Boys naj si prebere se intervju z Allenom Sarlo.” Punce Venus Pro v Hossegorju…nekaj fotk. “

ga. Woods z zjebano ramo v drugi krog

ga. Ballard

Hossegor action, blizu obale kot vedno.

ga. Todd

Ueeee…shopping v San Sebastianu

Meditacija, koncentracija…

ga. Gilmore

ga. Beachley

Francija caka…” Istra Tisti, ki niste v soboto namocili svoje riti v tople valcke v medulinu si lahko pogledate nekaj fajn windsurf fotk iz burje, ki je sledila… “

” Kelchy spet zmagal Na Fiji-ju spet vrsta tub in finalni obracun med CJ Hobgoodom in Kellyem, ki je pripadel slednjemu. “

KS

Bruce Irons zlomil dilco in dobil 2k $ za naj tubo

Slater je sedaj no.1 v skupnem sestevku

CJ pa na drugem” Unsalted Se en zanimiv filmcek – UNSALTED. “

“”Unsalted is a 50,000 mile surf trip through 8 states, 5 Great Lakes, and 2 countries””

NESLANO surfanje na velikih jezerih v ZDA. CLICK” BIC surf academy Ker smo ravno pri BIC-ovih surfih… “

BICove deske se da zastonj preizkusiti poleti v Franciji na naslednje datume in v naslednjih surf shopih:

Sat 09/07 Biarritz (Côte Basque) Biarritz Surf Festival Tel 05 59 23 56 75

Sun 10/07 Biarritz (Côte Basque) Biarritz Surf Festival Tel 05 59 23 56 75

Tue 12/07 Anglet Freestyle Surf Shop Tel 05 59 03 27 24 Freestyle.surfacademy@wanadoo.fr

Sat 16/07 Hossegor Surf Trip Surf Shop Tel 05 58 41 91 06

julia.bruno@free.fr

Sun 17/07 Vieux Boucau Wishbone Surf Shop Tel 05 58 48 30 70

boomrang@wanadoo.fr

Sat 23/07 Lacanau Matahari Surf Shop Tel 05 56 03 13 01

mataharisurfshop@cegetel.com

in

Lacanau Surf Club Tel 05 56 26 38 84

postmaster@lacanausurfclub.com

Sun 24/07 Montalivet Spyder Surf Shop Tel 05 56 09 34 71

philrodes@aol.com

in

Monta Surf School contact@montasurfschool.com

Thu 28/07 Royan Surf Club Royan Tel 05 46 39 03 22

bernard.peyvel@wanadoo.fr

in

Maracuja Surf Shop Tel 05 46 38 39 58

quivronty@hotmail.com

Sat 30/07 Quiberon ATS Surf Shop Tel 02 97 52 41 18

esbp@wanadoo.fr

in

Ecole de Surf de Bretagne Tel 02 97 52 41 18

esbp@wanadoo.fr

Sun 31/07 La Torche Twenty Nine Surf Shop Tel 02 98 58 53 80

ecole.de.surf.de.bretagne@wanadoo.fr

in

Ecole de Surf de Bretagne Tel 02 98 58 53 80

ecole.de.surf.de.bretagne@wanadoo.fr

Pa seveda pri nas v kempu se da tudi kaj dogovoriti.” Nov surf movie No pred karatkim je izsel nov surf movie pri nasih sosedih iz Italije z naslovom SVM3. Posnetki so iz Toscane, Ligurie, Sardegne, Marocco ter seveda Adriatika….. “No izsel je ze tretji surf movie iz serije surfcorner videozine..SVM3, predhodna SVM1-2, v filmu nastopajo najboljsi IT. pro rajderji Palattela, Bresciani(quicksilver europe)ter gosti kot je Kelly Slater in ostala druzba ,ki je bila tam oktobra 04,film je dolg 100min….oglejte si trailer movija… ” BIC surfboards BIC je za letos pripravil tudi nekaj novih desk, ce kdo razmislja o nakupu, naj pove v roku enega tedna, ker pripravljamo narocilo. Tokrat se po starih cenah. “

BIC letos predstavlja dve cisto novi dilce, prenovil pa je tudi nekatere stare. Prva novost je FISH, druga pa Nat Youngov Longboard dolzine 9’4″”.

Fish 5’10″” – Deska je primerna za iste, ki že znajo surfati in rabijo nekaj za majhne valove, zaradi kratkosti pa je fajn tudi za otroke. Cena: 249eur

Nat Young Longboard 9’4″” – Nat je o dilci povedal – narahlo konkaven nos z normalnim rockerjem pomagada voda med pedlanjem teČe direktno pod surferja in tako omogoČa hitrejše pedlanje in lazje lovljenje valov. Od nosa naprej pa gre v V shape, povdarjen pod nogamo za lazje zavijanje in prehod iz enega raila na drugega. V repu se skriva ravno prava kombinacija rockerja in zaobljene V oblike za vzdrževanje hitrosti ob veČjih manevrirnih sposobnostih deske. Super deska za nekoga, ki že nekaj zna, veliko pa lahko ponudi tudi Pro surferjem. cena: 439eur

Poleg tega pa ostajajo se vse stare deske in dodatki:

ACS tehnologija

Shortboard 6’7” 249eur (59.900 sit)

Mini Malibu 7’3” 289eur (69.900 sit)

Natural 7’9” 289eur (69.900 sit)

Magnum 8’4” 329eur (79.900 sit)

Cts tehnologija

Evolution 6’10” 329eur (79.900 sit)

Performer 7’6” 394eur (94.900 sit)

Classic longboard 9’0” 419eur (99.900 sit)

Nose rider 10’0 499eur (119.900 sit)

Ostalo

leash 6′ ali 7′ 20eur (4800 sit)

leash 9′ 20eur (4800 sit)

surf torba 6’7” – 8’4” 49eur (11.900 sit)

surf torba 9’0” 58eur (13.900 sit)

fini, kljuČki…

Surfi lahko pridejo v Ljubljano sredi julija. Tokrat se po starih cenah, potem se malenkost zvisajo. Ostalo pa na info@ujusansasurfklub.si” JAR Rumeni alarm! “

Na Red Bull BWA se je zacelo dogajati – temno rdeČa lisa nad morjem kaže na velik ciklon, ki meša vode rojveČih 40 in pošilja valove proti spotu Dungeons. Ali bo swell dovolj velik bomo še videli. Če bodo valovi pod 15ft, se nikomur ne da v vodo :)” Fiji WCT Globe Fiji se nadaljuje… “

CJ se napihuje po odfurani tubi na spotu Restaurants

CJ Hobgood in Bruce Irons sta ze v polfinalu, pomeriti pa se morajo se Kelly Slater in Dean Morrison, ter Fred Patacchia in Travis Logie. S tremi današnjimi 10kami je njihovo skupno število na tekmi narastlo že na 7, kar je najbolj obilna žetev zadnjih Časov.

Travis Logie

” Biarritz Surf Festival V okviru Biarritz Surf Festivala letos ne bo tekme svetovnega longobard toura, ker so pogovori z glavnim sponzorjem padli v vodo. Kawka in DionIssa 2. junij 2005 ob 20.30 uri v BOFu. “

Ljubitelji extremnih športov vabljeni v Četrtek, 2. junij 2005 ob 20.30 uri v BOF – BTC Ljubljana, kjer si boste lahko premierno in brezplaČno ogledali prvi slovenski film, ki prikazuje extremno jadralno padalstvo iz drugega zornega kota (tisto kar vidijo padalske oČi in vi še morda nikoli niste). Avtor novih filmov je nekaterim že dobro znani extremist Gregor Šubic. Kawka (35min) DVD – letenje z jadralnim padalom po Sloveniji (Kamniške Alpe – podroČje smuČišČa Krvavec, Julijci – Bohinj in Triglav). DionIssa (16min) DVD – jadralno padalsko raziskovanje otoka Vis. Poleg predstavitve obeh filmov bo to priložnost za druženje športnikov in pogovor o snemalnih ambicijah in dosedanjih snemalnih rezultatih v razliČnih športih (jadralno padalstvo, jadranje na deski, kajtanje, potapljanje, plezanje …).

” Fiji ASP WCT Globe Fiji Pro bla bla bla…par fotk. “

Ogrevanje za tekmo. Fiji – Cloudbreak.

Turisti

Sodniki. Best office in the world.

Boli me za dile. Saj sem pro.

Ups!?

Sunny Garcia. Čilanje.

Bazen na Fijiju. Zajeban tole…” SKF05: prevoz, kemp, surf “Vsi, ki za poletje v Franciji potrebujete samo prevoz, kemp ali surf posljite email s podatki kdo, kaj in kdaj + GSM na info@ujusansasurfklub.si. (tudi ce ste ze poslali)” Val v Ljubljani V Ljubljani so postavili val! “Kdo ga najde? Vec informacij TUKAJ in TUKAJ

:laughing: :tongue:” Roxy Medtem, ko fantje cakajo na pravi swell na Fijiju in se med tem zabavajo po svoje, so punce s svojo WCT tekmo v ANGLESKEM Cornwallu ze koncale 1.&2. krog. “

Lisa Hurunui : photo ASPWorldtour/Karen

Mick Fanning

” East coast “Vzhodna obala ZDA + sandbar + velik swell. CLICK” Baskovski tour Kanabeach sponzorira Basque Tour Open, tretje tekma v Lafiteniji – St Jean de Luz. “” BWA na Windzin TV V sredo, 25.5. ob 17:30 na Carli TV nova oddaja Windzin TV. Med drugim si boste v oddaji lahko ogledali tudi prispevek o Red Bull BWA – Big wave tekmi na spotu Dungeons v Juzni Afriki, posnekte iz preteklih let, najvecji odpeljani val na tem spotu in se kaj… Stari vrh Na akumulacijskem jezeru Stari Vrh se je odprla vodna skakalnica za treniranje akrobacij in te zadeve… PAZI Tretje zadnje in koncno opozorilo! “

Kdor danes ne pride na zur je….

:wink:” Red Bull BWA Big wave tekma v JAR se zacne 22.maj, cakalna doba do 12.junij. ” Flea/Dungeons/Red Bull BWA

Medtem ko se mi grejemo na soncku prihajajocega poletja se v juzni Afriki veselijo zime, ki prinasa velike valove na spot Dungeons. Za vec info pa obiscite spletno stran: , ki je bila pred kratkim vrzena na net.” Hobgood Kako kaj rama? Damien Hobgood se zaradi poskodbe rame ne bo udelezil naslednjih dveh tekem. Kaj se je pravzaprav zgodilo? Hobgood je bil globoko v tubi in je spidiral proti izhodu, ko ga je zaslepil sprej iz vala, tako da ni videl kam gre in ni mogel odviti ven izpod lipa. Ta ga je zadel direktno in iztegnjena roka s katero je vlekel po valu je nastradala. MRI je pokazal natrgane mišice in Damien gre pod nož. Na isti rami je bil Damien ze poskodovan lansko jesen. Se posebej je razocaran, ker bo zgresil tekmo svojega sponzorja Globe WCT Fiji, bo pa ze nared za J-Bay. Slaterju zmaga in 20 pik BBong Pro na Tahitiju koncan… “

Taj Burrow

Tekma svetovnega pokala v surfanju na Tahitiju je vedno tista, ki dvigne najveČ prahu. To pa zato, ker je val Teahupoo najnevarnejši val v celem cirkusu profesionalnega surfanja in eden najbolj zajebanih valov na svetu sploh. The beast with no back izgleda tako, kot da se cel ocean prekucne na skoraj suh koralni greben, ob tem pa dela tube, v katere lahko z lahkoto parkiraš najmanj kakšen kombi, Če ne že tovornjak. Letošnja tekma se je že zaČela pestro. Tik pred zaČetkom Čakalne dobe je ob reef prišel velik swell in dobili smo najveČji odpedlani ujeti val na Teahupoo(CJ Hobgood) in skoraj dobili jet ski v glavo (Van Bastoloer), poleg tega pa še vrsto odpeljanih “”tow-in”” tub. Ko pa se je tekma zaČela zares je ponagajalo vreme. Veter, nalivi in nobenih valov. Sodniški stolp in del otoka je ostal brez elektrike, dež z vetrom je zalil raČunalnike…do zadnjih stirih dni, ko je prisel nov swell. ZaČelo se je deževno a pojenjajoČim vetrom, konČalo pa se je v finalu z dvema desetkama in skupno oceno 20 pik, kar je najvišja ocena vseh Časov in najvišja možna ocena na tekmah kjer štejeta samo 2 najboljša vala. Dosegel jo je kdo drug kot šestkratni svetovni prvak Kelly Slater. Ta je najprej izloČil aktualnega svetovnega prvaka Andy Ironsa in se v finalu sreČal z Damien Hobgoodom. Slater je heat kmalu odprl z desetko. Damien je poskusil odgovoriti z noro poznim dropinom, a ni uspel in val ga je vrgel v reef kjer si je Damien izpahnil ramo. Slater je tako ostal sam v vodi s še 15 minutami Časa, da surfa perfect Teahupoo sam s seboj. Ni mu preostalo drugega, da odpelje se en pozen drop-in, dobesedno po zraku pade na val, se Čudezno ujame in zapakira v še eno globoko tubo in dobi še drugo desetko. Čista dvajsetica in nov rekord ASP-ja.” Windzin TV Danes ob 17:00 spet na Carli TV. ZUR V PETEK Slike od prejsnjega hawaiian zura! “

V Baileys Pubu so pognale palme…

Poglejte si fotke od prejsnega Ujusansa hawaiian partija in ne pozabit ob 22:00 Aljaz v sodelovanju z Bic teamom premierno predstavlja film z delovnim naslovom “”Komi sm ga skp spravu””, original naslov je pa se skrivnost…. Surf movie, surf trip…komi cakamo!

FOTKE ZURA” IsolaCinema “Kino Otok2 = 25-29.5.2005” Zambezi “Surfing Zambezi.” Newstler Imamo nov newstler. Od tu pa tam “MTV&Billabong; EU&cista voda; Sumatra&spet potres” “

Na tahitiju dez in mraz.

BING

MTV in Billabong sta podpisala pogodbo o sodelovanju, atraktivne znamke bla bla bla sodelovanje bla bla bla itd. Prvi rezultat je obilica MTV kamer na Tahitiju, ki spremljajo surf sceno in zaenkrat se cakanje surferjev na prave valove. Oddaja o BBong WCT Tahiti Pro bo na nam vidnem MTVju enkrat junija…ali julija.

BONG

Evropska unija je ugotovila, da vsak osmi plavalec v morju ali kaksni drugi evropski vodi stakne vsaj drisko ali kakšno obolenje na dihalih. Zato je parlament sklenil, da je plaze potrebno ocistiti prej kot so nacrtovali in sicer do leta 2011, zaostrili pa se bodo tudi ze 30 let stari kriteriji za cistost vode. Cistos plaze bodo oznacevali – 🙂 – smajliji.

BANG

Nov potres v Indoneziji se je zgodil vceraj na Sumatri, dosegel pa je 6.6 stopnje po Richterjevi lestvici. Sezmograf je se pristavil: “”I have checked … there was no tsunami,””.” Windzin TV V sredo 11. maja ob 17h30 bo na sporedu prva Windzinova oddaja na Čarli TV!! Voditeljica nase gore list. “

Gost prve oddaje je Tine Slabe, najbolj izpostavljen slovenski windsurfer. KoprČan, ki je kamer že vajen, je na svojem domu in v okolici gostil novopeČeno voditeljico Dašo, sicer surferko z „osnovnošolsko pedlersko izobrazbo by Ujusansa“, navdušeno plezalko, snowboarderko in bivšo odbojkašico… Prva oddaja štarta svoj pohod po kabelskem omrežju v sredo 11. tega meseca, ob pol šestih popoldne. Windsurfing, freeskiing, amaterski posnetki,… Priklopi naj se kdor se more!!!

Trailer na: http://www.windzin.com/04/vids/promoWZweb.wmv” zur zur zur zur zur zur zur zur V petek 20. maja je na sporedu tradicionalni predpoletni predizpitni hawian bikini Ujusansa Surf Klub zur! “Žur bo v baileysu od 2000 naprej. Aljaž je oblubu ob 2100 premiero surf filma “”Vamos sFuzin”” iz surf tripa po Portugalski. Pred tem bo welcom drink po tem pa zurka do jutra. DresCode: Hawaian shirt, bikini, kopalke…za vrocino bo poskrbel dj.” Get of my wave “Varovanje “”svojih”” valov je v Indoneziji dobilo nove razseznosti.” Stirje avstralski surferji so se odpravili na boat surf trip na otok Panaitan na jugozahodnem koncu Jave. Tam so jih pricakali oborozeni indonezijski park rangerji in jih z groznjami z orozjem pregnali, ker naj bi bili valovi rezervirani za avstralskega podjetnika Matta Rumley in surferje, ki so nastanjeni v njegovem kampu. Matta Rumley je ustanovitelj tudi bolj znanega surf kempa na G-Landu. Najbolj znan val na otoku je One Palm Point, kjer se val lomi na korale v dolzini vec kot 800 metrov in se smatra za enega najboljsih valov na svetu. Za povrh vsega pa je otok eden od treh UNESCOVIH naravnih parkov v Indoneziji. Punce opravile svoje Chelsea Georgeson zmagovalka zenske tekme na tahitiju. “

Chelsea Georgeson

V mocnem dezju in nevihti, ki je vrgla ven tudi elektriko na sodniskem stolpu, je v 4-5ft valovih na Teahupoo zmagala avstralka Chelsea Georgeson pred Melanie Redman-Carr prav tako iz Avstralije.

SKUPNI REZULTATI PO BILLABONG PRO TAHITI

1 Sofia Mulanovich PER 3516

2 Chelsea Georgeson AUS 2868

3 Megan Abubo HAW 2844

4 Layne Beachley AUS 2640

5 Melanie Redman-Carr AUS 2436

6 Rochelle Ballard HAW 2220

7 Serena Brooke AUS 2052

8 Keala Kennelly HAW 1836

8 Rebecca Woods AUS 1836

10 Jacqueline Silva BRA 1824

10 Samantha Cornish AUS 1824

10 Trudy Todd AUS 1824

13 Claire Bevilacqua AUS 1656

14 Heather Clark ZAF 1452

15 Laurina McGrath AUS 1440

16 Melanie Bartels HAW 1080

17 Maria Tita Tavares BRA 720

18 Pauline Menczer AUS 180 ” Teahupoo Spet nekaj novic… “

Tim McKenna, na Tahitiju ziveci fotograf nas je spet zalozil s OMFG fotkami. Poglejte si njegovo galerijo na Tim McKenna iz vikenda pred zacetkom tekmovanja. Drugace na tekmi nic novega, tekmovalci pletejo sale in jopice ter cakajo, da neha dezevati in pride swell.” EU zadeve Pedlanje do Evropskega parlamenta Surferji angleškega SAS (Surfers Against Sewage) bodo s pedlanjem po reki Ill do parlamenta podprli svojo delegacijo, ki bo skupaj z Surfrider Foundation lobirala za modernizacijo 29 let stare EU direktive o ČistoČi kopalnih voda. S seboj bodo prinesli 10.000 podpisov zbranih v Franciji in poskušali izboljšati kakovost voda v krajih kjer se ljudje ukvarjajo z vodnimi športi. Film festival Zmagovalci nedavnega surf film festivala v Franciji… Nagrado za Best Surf Movie je dobil brezilec – Raphael Mellin/Samba Trance & Rock’n Roll

Ostale nagrade:

Naj kamera: Surf Movies reels 1:14 – Michael Halsband

Naj DVD: AMUZ – Alain Gardinier

Naj surfer: Ross Clark Jones – The 6th Element

Naj Soundtrack: Sprout – Thomas Campbell

Posebna na grada zirije: Flat Country – Sandrine Fiacre & Jessica Rossigneox

Anglet “Fotke iz prvomajske Francije si lahko pogledate tule” Crash Stran se je nekaj dni obnasala cudno… servis pa ni bil mogoc, ker je sla masina k vragu. zdaj spet dela. Teahupoo Se se vedno dogaja… “

Keala Kennely

Tik pred zacetkom tekme valovi se vedno butajo v reef in na val se je s skuterjem potegnila tudi prva punca v zgodovini – Keala Kennelly. Trikratna zmagovalka zenske tekme na temu breaku je ze dolgo zbirala pogum, potem si je izposodila tow in dilco in eno uro sedela v kanalu in gledala luknje. Jebat ga si je rekla in sla. Potem je prijavila:

“I let go of the rope, saw it throwing and just did what I normally do when I surf out here and pulled in and started pumping really hard. I was trying not to get clipped, you don’t want to fall that’s for sure. It was the most amazing feeling ever and it was all over so fast I’m still just tripping out on it.” in še “”The wave itself is such a marvel, it’s so treacherous and yet so beautiful at the same time. It has so much energy, I just sort of feed off it. When I am out there I have so much adrenaline running through my veins, it drives me I love it. I live for that feeling. Basically I just throw myself over the ledge and pray I don’t stack it on the drop. The reward is definitely worth the risk.”

TO PA SE NI VSE…..

Na Tahiti je z zamudo priletel tudi CJ Hoobgod in za trening zapedlal na najvicji val kadarkoli zapedlan na Teahupoo-u. Sam poglej si slikco.

Comments (0)

Leave a reply