Narava je pokazala zobe

Narava je pokazala zobe
May 15, 2009 Marko Odič

Po intenzivnem opozarjanju prejšnjih let na katastrofalne podnebne spremembe je letos zaenkrat tišina na tem področju. So okoljevarsvene organizacije potrošile svojo municijo? Je poletni dopusti že res tik pred vrati? Tokrat je zelo živ del narave opozoril na nevarnost uporabe fosilnih goriv.

 

Morski pes, znan iz filmov Jaws (I-IV), je nekega ribiča iz Zahodne Avstralije zelo resno opozoril na problem fosilnih goriv, saj mu je v ihti hotel pojesti zunajkrmni motor. Seveda se možakar ni dal in ga je na vsak način želel odgnati, kar mu pa ni najbolje uspelo, saj se je zvrnil v vodo, pri tem pa je pozabil ugasniti motor.

Belko je možakarja najprej večkrat opozorilno obkrožil, nato pa ga opozoril na problem onesnaževanja in izrazil željo po takojšnjem prenehanju. V luči danih okoliščin se je možakar seveda brezpogojno strinjal.

Na srečo je ribič zaštopal prvo mimoidočo ladjo in se spravil iz kočljive situacije fizično nepoškodovan.

Ribičevo ladjo so našli nekaj milj stran od lokacije incidenta, naš junak pa je izrazil željo, če lahko takoj ugasnejo motor. Tresti se je pa nehal šele po prihodu v bolnišnico. Zbogom in hvala za vse ribe?!

Comment (1)

  1. mm
    andraz 2026 years ago

    :D………………….gthgthertherthert

Leave a reply