Zaključen Mavericks Invitational 2013

Zaključen Mavericks Invitational 2013
January 22, 2013 Marko Odič

Napeto nedeljsko pričakovanje se je materializiralo v, po treh dolgih let brez, prvaku Mavericksov 2013. Tehnične napake pa so privedle do dodatnih zapletov, ki so pripeljali do dveh stvari, ki sta, ena bolj, druga pa malce manj, a še zmeraj kar pomembno uplivali na tekmo.

alt

Prva je bila zadeva programske in izvedbene narave. Pešalo je obveščanje gledalcev, kdaj v dnevu in kateri heati sploh so, med izvedbami “heat-iranja” je pa manjkalo malce več obveščanja o rajderjih, točkah, dolžini heatov, itd. Organizatorji tekme so imeli precejšnjo nesrečo s pripravljenostjo pri spletnem prenosu v živo, zato smo lahko gledali samo tekmo preko redbullove power-web strani, zaradi katere gotovo tudi vi niste mogli kar tako zaspati.

So pa poskrbeli za odlično noviteto, ki bi lahko postala tudi dnevna stalnica na ASPjevem “klasičnem” svetovnem prvenstvu v “standardnem” surfanju, hehe, če skorajda malce že poplesujoče zavijemo, uporabo GoPro posnetkov. Ko vidiš iz “fish eye” perspektive, kakšne stene napadajo težkokategorniki, ti pa odnese čeljust v podobno dolge razdalje.

Preden načnemo drugo zadevščino, si pa poglejmo še zmagovalca, PeteKondorMel, ki ga lahko vizualno občudujete na zgornji sliki, ko se, v žaru tekme in čisto pravem zmagovalnem duhu pakira v en epski trenutek…, in hudim pranjem takoj za tem. Peter kaže že 42,9 pomladi in je en najbolj rednih članov lineupa na Mavericksih, slika pove vse.

Druga zadeva, ki se je zgodila je bil pa nenastop, torej odsotnost nastopa Kelly Slaterja. A spet on, bi se lahko vprašali in kaj je naredil tokrat? Starina Kelly je bil povabljen na tekmo, a glej ga zlomka, ni prišel. Med spraševanjem, kaj se je zgodilo, so se pojavile različne možnosti, ali se je usral, a še kje kaj dosti boljše dela, a mu je Al M. pozabil sprešati eno nosorogarco, ki bi bila seveda zdaleč najkrajša v lineupu, itd… A odgovor je, da ni bil problem v Kellyju, temveč v pravilniku že zgoraj omenjenih ASP “klasicistov”, ki pravi, da vkolikor hoče katerikoli top 34 rajder sodelovati na eventu, ki ni ASP sankcioniran, tega ne sme storiti in pika. Tudi za Kellyja.

om

Comments (3)

 1. mm Author
  Marko Odič 2026 years ago

  ja, pa odsotnost sistemskosti pr organizaciji, hehe. no sej, čez leto, dve, k se ta BWWC (big wave world cup) mal ulaufa, bo že boljš. če nam vsakmu šenkajo en gopro, jim js takoj dam še eno šanso, hahahahahah. ;D 😀 ;D

 2. mm Author
  Marko Odič 2026 years ago

  Sam, a veš kva rečejo Baski za ASP? Monopoaliak … 😀 ;D 😀

 3. mm
  k 2026 years ago

  viš kaj pravila naredijo

Leave a reply