Trojna krona Havajev: Sunset zaključen, v soboto štartajo na Pipelineu

Trojna krona Havajev: Sunset zaključen, v soboto štartajo na Pipelineu
December 7, 2012 Marko Odič

Na Havajih, prav tako kot pri nas doma je prav pošteno vroče. Le da na Havajih, namesto zaplinjanja, vodnih topov in večtisočglavih masovk atmosfero raje ohlajajo, le kje drugje, kot v morski vodi. Druga etapa havajske trojne krone je že pošteno zaključena, čaka nas le še zaključek celoletne odisejade na Pipelineu.

Kaj se je pa dogajalo, da je tudi na Havajih tako vroče? Finale Sunseta je bil prav pošteno presenetljiv. Po rundi 64, ko vstopijo v igro tudi najboljši surferji na svetu, smo lahko le malce kasneje, natančneje eno rundo kasneje opazovali, kako so domači Havajci pometli z ASPjevo elitno konkurenco med valovi in v finalu smo lahko gladali, kako se med sabo dajejo zmagovalec Haleiwe, Sebastien Zietz, dva Avstralca Melling in Buchan ter brazilski čudežni otrok, Gabrieloš Air Medinc`.

alt

Finalni dan in odlične razmere v vodi, stekleno lepo in valovi okoli 6 čevljev nad gladino.

Do zadnjih dveh minut finala je vodil Sebastien Zietz, tudi trenutno vodilni v skupnem seštevku Trojne krone. A kar naenkrat se je začel Zietz-ovski masaker, ko mladi havajski rajder skoraj ni vedel, kaj se dogaja okoli njega. Ozzie Adam Melling, borec za ponovni preboj med najboljših 32 na svetu je pokazal čuda surfaškega znanja. Gabriel Medina je iz nič začel pokati – aire? Ne, z vrhunskimi vožnjami in nekaj zabavnimi tubicami je naskakoval mesto najboljšega, tako da sta oba izrinila mladega Sebastiena s položaja vodilnega. Adam Melling je zasedel prvo, Medina pa drugo mesto med najboljšimi rajderji Sunseta, Seba je pa končal na solidnem tretjem mestu in je še zmeraj vodilni v skupnem seštevku. Nehvaležnejše četrto mesto je pa zasedel Mellingov kolega iz “down under”, Adrian Buchan.

alt

Zmagovale Adam Melling ponovno kvalificiran za vstop med najboljših 32 na svetu in z divjo karto pred velikim sobotnim začetkom Pipeline Mastersa.

Ja, kaj pa nas še čaka?! V soboto pa začnemo z velikim finalom. S finalom ASP prvenstva, trojne havajske krone, Miklavža bo tudi že konec, morda bo le še kakšen protest kje napovedan … No, čaka nas začetek velikega čakanja, prvi dan Pipeline Mastersa, a že tu presenečajo, saj imamo napovedan že prvi dan en prav simpatičen swell, katerega perioda ni le enkrat v mesecu in le-ta se začne s številko okoli 16(s). S čim nam bo torej Pipe postregel že prvi dan tekmovalnega obdobja!? Prav gotovo bo vroče in napeto. Kdor pa še zmeraj ne ve kaj in kje klikniti za živi prenos, naj to stori tule – klik za živi prenost Pipeline Masters.

om

Comments (0)

Leave a reply