Ali je surferski tekmovalni krog že čisto pozabljen?!

Ali je surferski tekmovalni krog že čisto pozabljen?!
March 24, 2016 Marko Odič

Kaj se dogaja v tekmovalnem surfanju je vprašanje, ki se gotovo poraja vsakemu našemu bralcu, saj s(m)o kar en malček pozabili tudi na to sitno surfanje s ciljem nabiranja točk.A ni strahu za ponočnjake in zgodnjejutranje ptiče budilce, tekmovalnem krogu nismo obrnili hrbta, pač pa smo mu dali … malček zraka, da se nadiha in da fajn zalaufa. In fajn so zalaufali, z začetkom kje drugje kot na Zlati obali Avstralije, Quiksilver (sicer so fajn bankrotirani, a…) Goldcoast Pro 2016.

Srečna nasmejanca prve od desetih...?!

Srečna nasmejanca prve od desetih…?!

Superherojska liga surferjev je po začetnih poporodnih krčih in bolečinah v tem tekmovalnem letu prav lepo zaštartala. 2016 nam je pokazalo, da so veliki organizatorji WSL dejansko poslušali komentarje gledalcev, strokovnjakov in tekmovalcev, (zaenkrat) so malo zmanjšali politično korektnost komentatorjev in, za gledljivost zelo pomembno, (vsaj zaenkrat še) niso skočili v “X Games-nekaj” tekmovalni format.

Kaj se je pa v tekmovalnem smislu zgodilo?! Hja, prvi dve zmagi pri fantih in puncah, ob divjih humanoidnih vročicah in vroči okeanski akciji, s končnim ciljem prvega mesta – pri fantih nihče drug kot Matty Wilco alias Matt Wilkinson (protector), veliki hipster WC…WSLja, ki je baje začel resno trenirati (!!!!), kar nam mora nekaj povedati. A še ne vemo kaj, khem!

Pri deklicah pa, uf… Kakšni heati, kakšni dvoboji in kakšne kopalke … Ni da ni, ostali smo brez besed, z jeziki do tal in glavo na ražnjiču ali dveh. Zmagala je mlada dama WSLja avstralske krvi in govorice – Taylor Wright. Norija v vodi, te heate si je treba ogledati, če jih še niste.

Tako da smo dobili novo, svežo lestvico sezone 2016, kaj bi lahko rekli o tem? Zelo, zelo pestra postavitev, naša opažanja so, da so glavni sponzorji morda celo malo uredili sistem točkovanja, saj smo lahko opazili, da so sodniki podelili tudi zelo poštene ocene za posamezen manever, kar nam namiguje, da se je zgodil preskok. Kakšen preskok? New school preskok, kjer so posamezni, a zelo individualno usmerjeni (letalsko-padalski) manevri predmet cele kopice točk, ne pa več toliko klasicistično ustrajanje pri power surfanju in rail-to-rail manevrih. Marsikdo bo dejal phja, končno.

In imel prav.

 

om

 

 

Comment (1)

  1. Ujusansa 8 years ago

Leave a reply