Marihuana Marš 2016

Marihuana Marš 2016
April 16, 2016 Marko Odič

Surferji smo sinonim za največje uživače in uživačice, saj nam tale naš športno-življenjski slog nudi obilo užitka. Ležanje na plaži, mivka, valovi, veter v laseh in seveda lahkotnost, ki jo ponuja nam najljubši letni čas -beri, lahkotne surferske cunjice.

A smo taki? NIsmo!

A smo taki? Nismo!

Po drugi strani pa ponuja marihuana tudi kar precejšnjo “lahkotnost” in ne prav redko oz.kar precej pogosto tlačijo nepoučeni kopljani, (preveč) redni prebivalci kopnega, oba svetova skupaj.

Pa jim lahko pritrdimo?! Hja, zanimivo, a povsem retorično vprašanje. Prav gotovo je bila vsaj lahkotnost zaslužka tista, ki je kakega, sicer “pravovernega” surferja spravila v bližino zelene rastline, s pomočjo katere si je omogočal iskanje popolnega vala. Kateri pa se je tudi zbudil, verjetno čisto nehote, v mehiškem smetnjaku kot truplo, oz.vsaj njegovo fizično telo, za surf duše vemo da tavajo že tako in tako.

Danes je sicer še zmeraj prepovedana, a v družbenem čveku vse bolj prisotna rastlina predmet raznoraznih spotik. Od radikalnih 100% pro- in 100% kontra- pogledov, pa še cel razpon vseh mogočih verjetnosti vmes.

logo-mm2016

ŠOU se je letos odločil, da bo 20.4, v sredo v Študentskem kampusu organiziral en tak shod soočenja – 12. Marihuana Marš. Shod ljubiteljev in shod nasprotnikov, predvsem pa shod strokovnjakov, ki raziskujejo raznorazna področja, od psiholoških, družboslovnih, pa vse do legalitetno-kaznovalnih aspektov srečevanja s to zeleno, nikomur nič hudega hotečo rastlino. In so zraven povabili tudi nas. Saj smo surferji! (Če se kdo sprašuje kaj so s tem mislili, beri začetne odstavke!!)

Rabiš Thai stick? Raje imamo 6,2 step-up round-pintail za francoske reefe!

Rabiš Thai stick? Raje imamo 6,2 step-up round-pintail za tubirajoče reefe!

No, pa smo rekli, da res pridemo. Ne z namenom, da udeležencem predstavljamo naše poglede na življenje s to, družbeno vse bolj aktualno rastlino, temveč da preprosto praktično pokažemo, kako vpliva uživanje marihuane na posameznika v športu koordinacije in ravnotežja. V ta namen bomo za potrebe praktičnega prikaza in preverbe napeli slackline, prinesli indoboarde pa še cel kup pripomočkov, s katerimi skrbimo za surf koordinacijo ter psiho-fizično aktivnost našega telesa-duha. Tako za hec, da vidi širni kopenski svet, kaj je res tisto, kar nas ločuje od vseh njih, ostalih -maširajočih osebkov trdega koraka s kopnega. In da pokažemo, da so vse rastline našega okolja v bistvu -podmorske!

Tako da vabimo vse, ki jih zanima kako res izgleda pravi surferski flow in soul na to srečanje. Gotovo bo kako zanimivo predavanje za poslušat, koga vse bomo srečali, se raje ne vprašamo, za zaključek pa nam bodo organizatorji postregli še z večerno-nočnim koncertom, ter zaključkom/afterjem v K4.

Taki pa prav gotovo smo! Nasmejani, odprti in veseli!

Taki pa prav gotovo smo! Nasmejani, odprti in veseli. Surfs up in shaka!

Dogajanje se začne ob 15.00 uri, kot že rečeno v sredo, 20.4 in vstop je prost. Za večerno dogajanje pa nam sporočajo, da bodo organizatorji računali nekaj malega, da plačajo nastopajoče. After v K4 pa bo spet zastonj.

Tako da, pridi pogledat na naš štant, kjer te pogostimo s kako slaščico, predvsem pa pridi pogledat, s kakšnimi izzivi se srečujemo surferji, pa če s(m)o zakajeni ali ne.

 

om

Comment (1)

  1. Barbara Bahun 8 years ago

    uhhhAAA, kaj je dober tip….

Leave a reply