Kaj je s tem Državnim prvenstvom Slovenije 2015!?

Kaj je s tem Državnim prvenstvom Slovenije 2015!?
August 27, 2015 Marko Odič
mm
In Tekmovalne novice

Kako se derejo vsi slovenski vrabci, ko jih ravno ne zaliva švic letošnje neverjetne vročine ali pa letošnji podobno neverjetni deževni nalivi. Ali že bo to državno prvenstvo ali ne!?

Pa je danes, še topel in svežepečeno dehteč, na naše uredništvo priromal pošteno poštni paket novičk, ki se v eni besedi glasi – SEVEDA!

DA!, znani so temeljni podatki o izvedbi in organizaciji letošnjega, torej Državnega prvenstva Slovenije v surfanju 2015. pa poglejmo kaj nam je pripravila Surf zveza Slovenije:

zaliv

Državno prvenstvo Slovenije 2015:

– (odprto) Državno prvenstvo Slovenije 2015 se odvija v tednu med 14-21.9.2015.

Lokacija, prvič v zgodovini slovenskih tekmovanj, se nahaja na pravo-valovnih koncih Evrope, groundswell Baskije in zloglasni zarauški zaliv, kjer bomo okupirali najboljši, srednji peak zaliva! Juhej!

– prvenstvo se bo odvijalo v “open” obliki, z največjim številom udeležencev nekje med 15-20 najbolj napaljenimi (slovenskimi?) surferji.

sodništvo oz.končni izvedbeno-organizacijski del bo zasedal v številu petih. In to baskov! Trije glavni sodniki in en pomožni sodnik, poleg teh svetilnikov pravičnosti pa bo trosil svoje šale, poglede in kape tudi poklicni(?) surf komentator. Tule upamo, da ne bo žlobudral v baskovščini. Ajks?!

Kaj to pomeni za ostale tekme in kaj to pomeni kot praktičen premik v tekmovalnem surfanju med slovenskimi surferji?

Gotovo se pravoverni, stari medulinski surferji tresejo že ob sami misli, da ne bo več tekme v Medulinu, a tem rečemo le, brez strahu.  Tekma Jugomajstr se bo ohranila, a morda bo zgubila ta strogi tekmovalni ustroj, kot ga je imela do zdaj. A vse to so le skrivnostne govorice, ki krožijo po kuloarjih SZS. Hja, saj so skoraj bolj skrivnostni kot kitajska tajna služba.

A kaj to pomeni pri tekmi DP Slovenije 2015? Kot naše uredništvo tuhta po tem napornem in dolgem dnevu v kancelariji, se nam dozdeva, da bo to tudi PRVO oceansko državno prvenstvo Slovenije in kot lahko beremo, sta lokacija in čakalna doba za izvedbo kar globoko v idealnem čas-prostoru slovenskega surf univerzuma.

Tako torej, tekma bo, datum je znan! Naj se vsi pogoji poklopijo čimbolje in se vidimo na peščenih sipinah zarauškega zaliva. Ay!

Disklejmer: Ugotovili smo, da smo se, kot uredništvo, ponesreči cel dan in že prejšnji tudi, skrivali v kuloarnih prostorih dekliškega dela Surf zveze Slovenije in … smo, očitno res čisto ponesreči in popolnoma nehote, spregledali, em, bolje rečeno preslišali tisto tapravo debato (ki je bila na oddaljenem moškem oddelku kuloarjev, spregledali pa mi res ničesar nismo, khem!!) in ta pravi, da je to:

– prvo DP na oceanu

-prvo s PRO sodniki

-prvo na proper tekmovalnem spotu (6 zvezdic Don miguel Zarautz Pro ali nekaj takega in to že vrsto let!)

– no, tule smo pa spet skočili na dekliški del, ker smo slišali, da Rozi …

Comment (1)

  1. mm
    Furbačoto Pollon 2026 years ago

    Sugar Gula, as vidu? Končn, a greva? Splitting the peaks, ti gres levo, js desno, pa si razdeliva prva tri mesta nagrad. Jes sm prvi, tis pa lahk drugi pa tretji, toj delitev 60% (zate)-40% (zame). Cis fer, gorenjska pravicnost b djau!! 😀 😀 😀 😀

Leave a reply