Medtem v Penichu – Mick Zmagal

Medtem v Penichu – Mick Zmagal
October 26, 2009 Klemen Surk

Saj ne, da se imajo v Penichu kaj za pritoževat. Swell se je umiril, veter je ponehal in s celo paleto spotov okoli polotoka se je najbrž težje odločiti kje tekmo sploh izpeljati, kot pa bit v skrbeh ali se bo z razmerami izšlo do konca. Zato je bila tekma po zaključku drugega kroga prekinjena, čeprav so na Belgasu po tem padale tudi stand up tube. Baje da je napoved za kadeče se bombe na Supertubos dobra in zaključek tekme naj bi bil izpeljan tam.

Če bo to res, bo to že četrti spot na katerem bo letos potekal Rip Curl Pro. Če smo prav prešteli. Najprej Molho Leste, potem Lagide, Belgas in Supertubos.

Iz tekmovalno rezultatskega vidika je najbolj zanimivo naslednje:

– Slaterja je že drugič letos nadsurfal Owen Wright, ki na tour prihaja šele naslednje leto,
– Odločitev o svetovnem prvaku bo v vsakem primeru padla na Pipelinu. Ker je Parko prišel čez drugi krog Mick ne more več zmagati že v Penichu.

Takole so izgledale ta boljše tube med včerajšjim 3. krogom in četrtfinalom Rip Curl Peniche tekmovanja. Med drugim so padle tudi tri desetke, en lažje natrgan ligament v kolenu in en bobnič v ušesu. Oba glavna kandidata za svetovnega prvaka sta prišla naprej. Predvsem Parkotu se je smejalo, zaradi 10-ke in zaradi tega, ker je končno pretgal bedni niz treh 17 mest iz zadnjih treh tekem.

Finale

Kmalu je na Supertubos začel turit veter in razmere so se vidno slabšale. V polfinalu je Bede v zadnjih minutah heata, ki je ga ves čas obvladoval Parko, odsurfal dve levi in zmagal. V finalu ga je pričakal Mick Fanning, ki je zaradi poškodbe Owena polfinale lahko kar izpustil in potem v finalu z 12.67 proti 9.87 tudi zmagal. Mick se je tako izenačil s Joelom v številu zmag v letošnji sezoni, kdo bo po tej tekmi na vrhu bomo pa še izračunali, ampak glede na to zmago verjetno Mick. Čestitke!

Letos tekmovalci namreč odvržejo dve najslabši uvrstitvi. Ker je po Penichu na vrsti samo še Pipeline se zdaj črta prva, po Hawajih pa se bo črtala še druga.

Comments (4)

 1. mm
  Marko Odič 2026 years ago

  ja micker bo zgleda capo di banda this year :D, sej je priden poba, resno trenira, sam aussie, aussie, aussie, … , mal so ssmotani vsi po vrsti…

 2. mm Author
  klemen 2026 years ago

  pssst…da te nau kakšna fenica slišala 😀

 3. mm
  Mitja Legat 2026 years ago

  on hold due to heavy fog… upadla je pa v sekundi, whiteout :))))

 4. Jaka 2026 years ago

  pa so šle stave 😀

Leave a reply