Hišniki, hišniki

Hišniki, hišniki
June 4, 2010 Marko Odič

No, v pred J-Bayevskem zatišju na “sanjskem” touru, pomešanim z pred-nogometno mrzlico so hišniki popolnoma prevzeli vse surfaške spote in note, ter besno letajo z enega konca oble na drugega, kjer z veliko mero eko-ozaveščenosti čistijo veleznane spote. Začelo se je s Sunsetom kot uvodno tekmo SUP toura, drugi postanek je bil Anglet, zdaj so okupirali Tahiti, kjer so na spotu Sapinus zganjali kažin od 22. – 30.5.2010.

Tekmovanje je bilo divje, že prvi dan je uletel 4m+ swell, ki je dodobra nakuril vse prisotne na SUP touru, da so izvajali neverjetne manevre, sploh z vesli (rad bi pozdravil moje starše, sploh očeta in mamo… hahaha!!). Tekmovalo je 8 SUPjevcev; 4 Tahitijci, 3 Havajci in 1 Avstralec. Aloha duh na vrhuncu bi si mislil shortboarder, a vendarle, zmagal ni nihče drug kot Avstralec, Dave Muir. Takole je pa izgledala končna lestvica nadebudnih veslačev:

1. mesto: Dave Muir (Australia)

2. mesto: Tama Audibert (Tahiti)

3. mesto: Aaron Napoleon (Hawaii)

4. mesto: Tahutini Heifara (Tahiti)

V skupnem seštevku vodi Peyo Lizarazou (Fr.) pred Kai Lennyjem (Haw.) in Arsenom Harehoem (Fr.Pol.(Tahiti…)), ostala mesta so pa tule. Da pa ne bodo spet same ta-bele in ta-oranžne…. (hihi!), si poglejmo še en krajši filmček o aktualni tekmi, naslednja pa bo v Braziliji.

http://vimeo.com/11192673

Tule…, ja tule, si pa lahko pogledate uradno stran vodnih mož in posnetke od četrtfinala naprej. Paddle`s up!

Shaka!

om

Comments (0)

Leave a reply