Dream tour se vrača v paradiž

Dream tour se vrača v paradiž
May 23, 2012 Marko Odič

Kakšen pocukran naslov, bo pomislil nas zvesti bralec. A ko bo ta isti zvesti bralec zvedel, kaj nas čaka čez 9 dni, 19 ur in nekaj manj kot 44 minut, bo gotovo tudi pomislil na nekaj z visoko vsebnostjo glukoze ali kakšnih drugih, ne tako zelo enostavnih sladil in sladkorjev, najmanj na kakšno Zacher tortico, ki si jo bo privoščil ravno ob preteku zgoraj navedenega roka.

Zgornje odštevanje je namreč odštevanje do začetka tekme, katero vsi zelo težko pričakujemo, saj je to tekma, ki ni bila na sporedu že kar nekaj let, tekma, ki bi ji lahko rekli mati vseh tekem, če odštejemo Pipe in Teahupoo, vsaj po kvaliteti valov, če že ne po lokaciji in vseh okoliških lastnostih kraja, kjer se bo zgodila in tekma, ki bo gotovo popravila slab okus, ki smo ga dobili pri gledanju letošnje `CT tekme v Braziliji in vseh tistih komentatorskih “challenging conditions”, ki tako pogosto opisujejo močan onshore ali pa ogromne clouseoute, ki jih letos res ni manjkalo. No, pa da nas ta slab okus ne odnese predaleč…

alt

Le kje se skriva tale otok?!

Naslednja tekma, ki nas čaka, se bo odvijala na idiličnem južnopacifiškem otoku Tavarua, kjer se gotovo vsaj iz Neskončnega poletja II spomnite spotov Oblakolomilec in Restavracije, hehe, no pa da vas še tu ne begamo, spotov Cloudbreak in Restaurants, čudovita spota, kjer še vodne kapljice padajo v najbližje popolnim eliptično-parabolnim krivinam. Govora je pa seveda o Volcom Fiji Pro 2012, s čakalnim obdobjem od 3. – 15.junija, pri čemer je morda potrebno opozorilo, da ker je to otočje in otok tako zelo na drugi strani naše modre oble, bo, prav po Cimetovo, njihovo jutro še naš večer, se pravi naš prejšnji večer. Kar pomeni, da se tekma začne za nas, Evropejce, že v soboto, 2.6.2012, tam okoli 21.ure zvečer. 

teaser Volcom Fiji Pro 2012, ki se bo odvijala na Tavarui 

Volkomovci so navdušeni, saj bo to njihova prva tekma za ASP svetovni pokal, poleg te pa uprizarjajo še 5 zvezdično tekmo na Havajih, spot pa je seveda najbolj znan, Oahujski Banzai Pipeline. Z ASP so sklenili triletno pogodbo, tako da bodo tekmo sponzorirali vse do daljnega leta 2014, seveda pa imajo tudi možnost podaljšanja, kako bo s tem, pa bomo videli vsaj po tej letošnji, prvi tekmi na tem idiličnem otočku.

Prva tekma Sanjskega toura na Tavarui se je odvila v letu 1999, zadnje tekmovanje pa je bilo že kar oddaljenjega leta 2008, kjer je zmagal … Kelly Slater, nič novega bi lahko rekli. Gotovo pa prejšnji dan ni pil tiste njihove blago halucinogene, po nogavicah dišeče in po okusu še bolj grozne, kawe.

 

 Pa še teaserček od zadnje tekme na Tavarui iz leta 2008

Skupaj s prvo tekmo srfaškega svetovnega pokala pa se je zgodila še ena zadeva. Tale je bila bolj grenka kaplja, saj je Fijisko ministrstvo za zemljo in agrikulturo oddalo vse srf spote na Tavarui v zasebno lastništo nepremičninarjev “Tavarua Resorts”, a da nas ta kisla zel preveč ne za-kisli, lahko povemo, da je ta isti odlok prenehal veljati v letu 2010, tako da sta spota Cloudbreak in Restaurants (med mnogimi drugimi) zdaj spet prosto dostopna vsem, ki se nahajajo v bližini, saj so fijiski tajkuni iz Tavarua Resorts očitno polomili čisto vse politične pin-taile. 

Tekem pa je bilo od leta 1999 kar nekaj, tako da si za konec lahko še ogledamo, kdo vse so bili do do zdaj najboljši:

2008: Kelly Slater (USA)
2007: No Event
2006: Damien Hobgood (USA)
2005: Kelly Slater (USA)
2004: Damien Hobgood (USA)
2003: Andy Irons (HAW)
2002: Michael Lowe (AUS)
2001: No Event
2000: Luke Egan (AUS)
1999: Mark Occhilupo (AUS)

Kje pa si lahko tekmo pogledamo, če že ravno ne bomo v neposredni bližini, v tej zloglasni restavraciji pred spotom in tam srkali vse mogoče pijače, ležeč v ležalni mreži in stokali nad včerajšnjim prekomernim zaužitkom te nogavičjedišeče kawe?!

Internetna stran je zaenkrat še malo na pavzi, lahko pa kliknete tule za živo povezavo odštevanja do začetka eventa – Volcom Pro Fiji 2012 … (v kratkem se bo tu prikazal tudi gumb “LIVE”)

om  

  

Comments (0)

Leave a reply