Festival surfanja Noosa 2010

Festival surfanja Noosa 2010
March 16, 2010 Marko Odič

Ojej, ne spet o stari šoli, kdo morda pomisli, a vendarle, festival surfanja v Noosi je popeljal na svež zrak, luštne zgodnje jesenske valove in veliko zabave tiste prave “surfboarde”, dolžine 9 čevljev in več ter pisanih barv, seveda, ko se z njih obriše prah.

Global Surf Industries Noosa `10 in ob sodelovanju z Golden Breedom, 14.- 21.3.2010, že tri dni razveseljuje “čisto prave surfriderje” z odličnimi valovi, in tudi vse gledalce z vožnjami, kot bi jih rodila rožasta 60 leta, seveda z občasnimi izjemami mlajših po stasu in glasu, ki zategnejo ta legendarni malibu board v novejše in manj rožaste manevre.
Kot se spodobi za zaljubljence v to obdobje, vsi tekmovalci tekmujejo v diviziji, da v samo eni diviziji, fantje, fotri, dedki in punca, a kot se za festivale spodobi so zmagovalci vsi, tudi deske, stare in nove na kupu, a vendarle je večina desk že vintage starosti približno 30 let in več, stara šola, nori konji. Divje, kdor bi pa ujel še zadnje kančke užitkov voženj ali čisto prave mode 60ih, to lahko pogleda tule.

Comments (0)

Leave a reply