Na Portugalsko prihaja temperaturni šok.

Na Portugalsko prihaja temperaturni šok.
October 9, 2012 Marko Odič

Portugalsko bo zadel temperaturni šok, od vročine jih bo vse vrglo, verjetno kar preko glave, če gledamo po spotu, kjer mislijo tekmovati. Te naši Portugalci ne samo, da se pravkar ubadajo s celo karavano zahtevnih profesionalnih surferjev, ki so se takoj po Franciji premaknili proti Penichu, da se ogrejejo na še eni “heavy shorebreak” tubirajoči pošasti (vsaj upamo, da bodo tudi letos Tuboš delal hudo), morali se bodo ubadati tudi s točkami prvih desetih top surferjev, ki bodo šli v končnici tekmovalnega leta na vse…! 

alt

Lanski zmagovalec Tubošev Adriano da Souza, tudi največji klejmer ASP WCT toura, v klejmu kje pa -tokrat zelo upravičenem, hehe. 

Ne samo, da bodo mogli Portugalci zdaj resno poprijeti z delom, da pripravijo vse potrebno za jutrišnjo prihajajočo tekmo, vroče bo tudi zato, ker so se po WCT tekmi v Hosiču (beri report tule!) tako hudo premešale karte najboljših, da bo letošnji zaključek tekmovalne sezone – do konca so še tri tekme -, res, res, res, res vroč, saj loči najboljše štiri borih 6000 točk, najboljših deset pa lahko pokaže na treh tekmah še toliko, da bo skupni zmagovalec verjetno res znan šele na Havajih, na zaključni tekmi sezone, Pipeline Mastersu 2012. 

http://www.youtube.com/watch?v=ae9We-zofhk

Trailer … uhh, vroče!

Kdaj se pa zadeva začne? Rip Curl Pro Peniche 2012 se začne že jutri, 10.10.2012, vročično čakajoče obdobje pa traja vse do 21.10.2012, v tem času pa vsi upamo, da bo Peniche zadel en epski ZSZ swell, ki bo ogrel tudi Tuboš, da se bodo valovile ogromne, tubirajoče, kot že rečeno -pošasti, da bo tudi najboljšim vroče ne le zaradi točk, temveč tudi zaradi hude izolacije tuboških sten, streh in vseh ostalih sestavnih elementov zelenih peščenih “shackov”, ki jih Tuboš omogoča.

alt

Npr.takole, Adriano gre v zmagovalno zeleno kolibo na finalni dan lanskoletne tekme. Kaj bo pokazal tokrat, kaj pa vsi ostali rajderji svetovnega ranga!? 

om

Comments (0)

Leave a reply