November Sessions III

November Sessions III
November 24, 2008 Klemen Surk

Medulin, 24.11.08 – So Medulini, ko se nategneš in je flat. Potem so Medulini, ko skor ne moreš verjet, da je to Medulin. Recimo kot 1. novembra . Ali pa kot 5. novembra. Potem so Medulini, ko ne moreš it in pol čakaš a se bodo v čvekalnici začel pojavljat razni 😀 😀 😀 al ne in pizdiš (ali pa ne) ker nisi mogel it. Potem so tisti klasični Medulini, ko je v igri onshore team, piha, malo je razfukan, uleti kakšna linija, tam okol meter pa pol in ko prideš iz vode si tudi zadovoljen. In potem so tud Medulini, ki so recimo vse skupaj bolj kot ena dogodivščina. Recimo tale danes…

Začel se je že tako kot se za zimsko ali bolje rečeno pozno jesensko surfersko ekspedicijo spodobi. Jugo ta čas ne prinese samo valov ampak tud powder in da ne bi blo treba kidat smo se še preden se je sneg pošten začel nabirat na tleh spakiral v avto, pobral ene v službi, druge na faksu, tretje na parkirišču in pičili na morje.

Temperatura je rasla tako v avtu kot izven avta. Do Kažele je prilezla tista izven avta tam do 11 stopinj, voda 15 stopinj, 11+15=26, ni panike (ni panike dokler nisem videl, da sem vzel ta debel wetsuit od Romi svojega pa pustil lepo doma 🙂 sam se je tud v 3/2 čist lepo zdržalo, dobr da mam zalogo). Temperatura v avtu je bila pa precej višja hehe. Sploh ko smo spil dva Red Bull-a tik preden smo prišli do zapore na Istrskem Y, ki nas je po mal WTF?! zgubljanja pripeljala na staro cesto proti Puli. 2x Red Bull +3x napeti Medulin živci + 1x obvoz ni glih najboljša kombinacija.

Že iz Istre se je videl pene, kadarkoli smo zagledal morje. Tko da smo vedel, da bo pokal. Na žalost (in na veselje onshore teama) je zraven pokanja v Medulinu tud pihal onshore veter, tako da so se proti kempu valile rahlo razfukane gmote morja.

Če nisem naredil 100 duckdajvov preden sem prpedlal ven, hvalabogu za ta tenek neopren k manj vleče.

Pihal je tko, kot na klasični Medulin piha. Ne tolk, da bi bilo kr neki in ne tolk mal, da bi se linije sčistile. In vmes so uletel tud Albanci (ne črnogorci, albanci. Albanci so izgleda še mal večji kot črnogorci)… in vsi pogoji za en kul zimski november sešn so bli tle. Nisem se ravno nasurfal, je pa blo zanimivo doživetje pedlat med vsemi tistimi masami vode, k so se pretakale gor in dol pol lineupu in gledat kako se lomijo bale tam na sedmem zunanjem reefu hehe. Pa par levih in eno superhitro desno sem pa tud stisnil.

Mal kidanja snega je pa tud počakal, za pol ko sem prišel domov.

Comments (3)

  1. miha 2026 years ago

    no usaj ne bomo se razvadl, k je biu tokrat offshore 🙂 😀 :Dmal starega dobrega medulina (kot ga jst poznam) pa tud prou pride 😀

  2. Gorazd 2026 years ago

    O 7. reefu lahko Pipe samo sanja! Klemen, zakaj ne wetsuit od Romi? ;D

  3. Simon 2026 years ago

    sedeee:)

Leave a reply