Levanto 18. in 19.7.09

Levanto 18. in 19.7.09
July 20, 2009 Klemen Surk

Ura je začela piskat mal pred tretjo ponoč, potem se nekaj časa delava, kot da je ne slišiva, potem že začneva razmišljat a se nama sploh da it in pol vstaneva, se vsedeva v avto in ob 9:30 zjutraj sva v Levantu. Par kapljic dežja na poti, glih sva se zmuznila pod fronto. V Levantu pa že sonček na polno.

 

Napoved je bila ugodna, surfreport je napovedoval tam 1.5-1.7m za soboto ampak, ko vidiš 2.5m+ na hrvaških valovih čisto do obale plus še nekaj dodatnih odtenkov vijolične in ko vidiš 15m/s zahodnika na Aladinu direkt notr v genovski zaliv se ti lahko zdi, da zna bit kaj več kot 1.7m. In je bil po moje kar največji Levanto kar sem jih videl…ever. Ko se z Romi pripeljeva na Passegiata del mare je v dvojni dolžini pomolov vse belo, sama pena. Pol pride set. Linija, ki sploh ne jebe zaliva, stena čez cel zaliv in se zlomi tam nekje 200 metrov od obale. Valda med pomoli ne surfa noben. Večina folka je nagnetenega čisto levo notr v zalivu, skoraj za kamnitim pomolom kjer je parkiranih par guncajočih se jadrnic.

 

Večina folka v Levantu sredi poletja ob 13:00, ko sva šla v vodo, pomeni..ma.. 100 ljudi. Ko bi surfal v mravljišču :). Potem pozno popoldan so se valovi tolk umirili, da sta prva dva začela surfat tudi desno od prvega pomola (na slikci).

Nedelja je bila pa tak normalen Levanto dan, čez dan 1.5m, zjutraj tudi več, pa sonce, vročina, pa ves folk je nekam zginil, nobene gužve več. Mogoža za ob 6ih zjutraj, ko je padel prvi sešn še nebi bilo tako čudno, ker italijani precej radi spijo, ampak tudi okol 12ih ni bilo velik ljudi v vodi. No, saj se ne pritožujemo hehe.

V glavnem ful lušten vikend surf trip.

Več slik je pa v albumu.

Comments (3)

 1. mm Author
  klemen 2026 years ago

  lucky us ;D;D

 2. jake 2026 years ago

  kul…če pa ne bi blo italije bi se pa v soboto val lomu od brionov do barbarige…še sreča da je sam tolk fetcha ker nimamo tapravih gunov;D;D;D

 3. Andrej 2026 years ago

  dobr zgleda ……..bravo klemen in romi;D

Leave a reply