Via Padova – Medo – Krvavec

Via Padova – Medo – Krvavec
March 1, 2010 Klemen Surk

Padova, 25.2.10 – Začelo se je nekako s koncertom v četrtek. Alja nas je uspela prepričati, da gremo v Padovo na koncert od Dave Mathews Banda. Zbralo se naj se 5 in po čaju, čokoladi in kosilu v Polni skledi smo ob 18h pičili proti SalliSport v Padovi. Razen tega, da Garmin ni najdu satelita in da smo mal podkupili modela na cestnini, da je povedal kje je dvorana (neki je bil jezen, ker je bila na njegovi cestnini že rdeča…) je bila pot brez zanimivosti. Potem pa kakšno pivo in koncert.

Dave ga je žagal, z Andražem sva v glavnem skos neki prbijala in ko so po drugem bisu tolk zatežil z improvizacijo, da je folk nehal ploskat je bilo koncerta lahko konec:). Luštn. Potem je Andraž zbarantal še eno ponarejeno majčko in piči proti domu.

Na poti domov se je en pes tolk režal, da se je valjal po tleh na bencinski pumpi. Al je bla ovca… no, posnetek pride v kratkem. Evo ga:

Medulin, 26.2.10 – Napoved se je čekirala že nekaj časa, ampak bila je čudna. Vsak naslednji zagon modela je kazal drugače. Najprej je kazalo na obrat vetra potem ne, pa na drugi napovedi spet ja, pa da bo močan jugo, pa da ne bo… Zadnja napoved v petek zjutraj tudi ni bila ravno navdušujoča. Jugo ob 6h zjutraj, ne ravno za vejo odlomt, ob 12h že neka vetrovna luknja sredi Jadrana in JZ veter na severnem Jadranu pa morje 2-3 v jačanju 3-4. Popoldan pa obrat na burjo. Precej zaspan in zmatran od koncerta sem še ob 11:30 po telefonu s Ciklonom cincal ali čem it ali ne. Pa dooobr, naj bo.

Ciklon me pobere doma, skupaj z Roxyijem se napakiramo do Jakatove šole proti Vrhniki, zamenjamo avto in šoferja in se odpeljemo proti morju. Dežuje. Na naši avtocesti še piha močan jugo, čez Istro pa samo dež, tema in brezveterje. Windsurferji se vračajo, eden za drugim po hitri cesti nazaj proti Sloveniji. Ma, a je to dober znak al kaj? Nič ne zgleda, da bi se vreme kaj popravilo, ponavadi je na koncu Istre vedno svetlo in ne dežuje, zdaj pa še kar tema. Pa še labirint (obvoz) čez Pula. Pula rush hour ob 15:00 in čakanje na semaforjih. Živčni vsi, itak. Končno Medulin, zagledamo vremensko linijo in SONCE!

Ko se pred kempom tlačimo v neoprene se sliši šumenje valov. Zajeban takole se preoblačit pa ne eš kaj te čaka ampak uf – neki pa bo. Sprehodimo se skozi kemp in v zalivu zagledamo prvo s soncem obsijano glassy linijo… steno. OMFG! Noge se avtomatsko pospešijo proti koncu kempa in na soncu v wetsuitu skoraj zašvicaš. Valovi so za Medulin…. EPIC. Sonce, linije, strme stene, power, meduza pali… ne morem verjet kaj je nastalo iz take kilave napovedi :). Roxy je najbolj HC brez rokavic in z letnimi bootiji in gre prvi iz vode. Je tudi par fotk pritisnil, upam da kakšno pošlje :). Drugi se zmrazi Luka, ki je prišel malo za nami. Tretji se vda Ciklon…oz vda se njegov smernik. Mare je izgleda specialist za puljenje finov v Medulinu, kar ni ravno veščina, ki bi si jo želel imeti, ouch! Z Jakatom potegneva skoraj do teme… ne vem kaj bi še napisal, bil je Medo za zapomnit.

Sprehod skozi kemp
klikni za več slik

Krvavec, 27.2.10 – Z jugo vetrom je tako, da pozimi prinese tako valove kot powder. Po napovedi je bilo na Krvavcu točno 0 cm novega snega, zato so vsi powder monkeys šli na Vogel, kjer ga je kazalo 20cm. Vsaj tako mi je izgledalo, ko sem najprej sam pol pa še z Andražem premetaval 20 cm powderja po Ajgrerju levo in desno :). Nikjer nobenga.

(slika je simbolična haha)

Comments (2)

  1. mm
    Marko Odič 2026 years ago

    hehe, lih pridemo do kempa in …. klik, soncek. k smo zabremzal je se mejckn kapljal, hehehe. Epic, ni da ni… 😀 :D. sick meduza radi ko snappers rock… 😀 😀 😀

  2. mm Author
    klemen 2026 years ago

    Še nekaj slik od foto:rok

Leave a reply