Januar Sessions, Medulin 17.1.08

Januar Sessions, Medulin 17.1.08
January 18, 2008 Klemen Surk

Januar sessions. še par let nazaj bi se mi zdelo to precej bedarija. Prvič ker mi je po glavi šlo bolj bordanje in drugič, ker je pač januarja zima in mraz in se ne surfa. OK, in tretjič, ker je januar pravzaprav bolj slab mesec za valove v Medulinu (ponavadi je sam mraz in nič ne sneži). Ampak letos je že drugič (Medulin, 12.1.2008) (v bistvu je bil to skor en in isti jugo, ki je vlekel kar nekaj časa) zažgal s poštenega 1 in pol metra zraven je bilo pa tako toplo, da pred odhodom iz Ljubljane ni bilo treba kidat snega.

Jutranji session. Ker ne živim ob oceanu je bil jutranji predslužbeni session do sedaj bolj redek (število jutranjih predslužbenih sessionov:0). Tokrat je bil pa plan ob 4ih iz Ljubljane, ob 7ih v vodi, ob 12ih že v službi. Plan se je zavlekel, ker sem pogruntal, da je do 7:30 več ali manj tema (že tako sem se fural 80 če Istro, da ne bi bil prezgoden) in da je pri kul valovih ful težko it po planu iz vode. Ob 13:30 sem pogruntal še, da je ob 12:45 ful težko dobit parking v centru Ljubljane (to sem v bistvu gruntal ves čas med 12:45 in 13:30).

Gužva. Na začetku si bil v Medulinu itak vedno sam (k sem bil jst še majhen zgodba…). Potem si bil v Medulinu sam, če ni bila ravno najboljša napoved ali če si šel surfat, ko so ostali že imali v mislih bordanje. No in zdaj… Pridem v kemp ob 7:30 in nikjer nobenga. Ravno razmišljam, da moraš sedaj prit v Medulin sredi januarja ob 7ih zjutraj in potem si lahko sam (medtem oblačim wetsuit). Sredi razmišljanja pribrenkata v kemp še Grega S (na prav tako predslužbeni morning session) in Ciklon. No pa mamo, več nas je bolj bo toplo. Če kako uro se primajeta še Dušan in Zidar in vsem hvala za družbo/gužvo v vodi, fajn je blo 🙂

Valovi. Napovedanega epskega offshora ob 8ih zjutraj nisem dočakal. Plan je bil da jugo piha do jutra in potem ugasne in počas obrne na burjo, medtem ko se valijo 1.82m ali 1.6-1.4m visoki valovi (odvisno od napovedi). Izgleda, da jugo o tem planu ni bil obveščen (ali pa ga je zanalašč ignoriral), ker je rahlo pihljal (vsaj tko se je čutilo čez kapuco) do odhoda. Zato pa čez valove nimam pripomb – linije, moč, ki za Medulin ni ravno značilna, stene že takoj tam kjer se val prvič zlomi, pa še zapiral se niso tako kot se velikrat. Zategval smo ga k pr norcih hehe, najbrž od mraza. Pošten januar sešn in en boljših Medulin dni zame.

Najboljši seti so uletel enkrat okol 8:15, ko je bilo kakih 20 minut res noro!

Val dneva. Prvi val, ki ga je ujel Dušan. Grega mu je predlagal, da gre lahko zdaj kar domov 🙂

Terapija. Takole jutranje surfanje ti da ful adrenalina, energije in dobre volje za cel dan. Vsako minuto v vodi, vsak val ful ceniš, ker veš, da se ti mudi in je čas omejen. Pa še mrzla voda ti shladi glavo in si cel dan čist u easy. Marsikomu bi blo treba predpisat kako takole terapijo :-).

Nč. Grem gledat windguru kaj je zdaj v planu…

Pa še Surf Movie 🙂

Comments (7)

  1. mm Author
    klemen 2026 years ago

    na zalost ne, je to kr dusan 😉

  2. mm Author
    klemen 2026 years ago

    Dela, sam mal moraš počakat da se naloži.

  3. dejan 2026 years ago

    nc jaz ob tem ne vem kaj bi nehal surfat,surfal tolk kot se nikoli,se preselil nekam ob ocean,zacel strikat volnene eko kapce…….glledal tv,igral ps2…..hmmm ej full sem zalosten kr me ni bilo….

  4. dejan 2026 years ago

    HA HA,col komad v moviju…. 😉

  5. miha 2026 years ago

    klemna… a je ksna moznost da sm biu jst to na koncu ?? posnet ??:):)

  6. mm
    Mitja Legat 2026 years ago

    wtf, muvi ne dela več!

  7. mm
    Mitja Legat 2026 years ago

    dela pa na youtubu…

Leave a reply