Endless Summer v Piranu

Endless Summer v Piranu
August 25, 2010 Dejan Peras

Ja ob povabilu na party mi Jure pove da so ga v shopu obiskali neki nemški surferji, ki ga kruzajo po Evropi in imajo vse kar rabi za predvajanje filmov. In baje bodo celo v Piranu imeli v letnem kinu pod cerkvijo Sv. Jurija projekcijo surf filma. No lepo, ob vseh teh flat dnevih bi bilo lepo pogledat en film z malo surf akcije.  Po sprehodu po Portorožu sem celo najdel plakat, but my German is very bad…razumel sem edino Endless Summer.

No kakorkoli greva pogledat. Na projekciji se je zbralo, kar 30 ljudi mogoče tudi kakšna glava več, tako da so bili tudi sami organizatorji, gostietelji presenečeni nad obiskom. Naprava za predvajanje je res huda,dva velika koluta z filmom,gumbi,žice…ob pogledu na tehnologijo te vrne kako desetletje nazaj v čas, zato je bilo gledati film res nekaj posebnega. 

Ugasnejo luči in projekcija filma se prične. Že uvodni kadri poskrbijo za navdušenje z komentarji pa Brawn res očara vse surferje, nesurferje, tako da smo med filmo deležni precej smeha in dobrega razpoloženja. Po 45min gladanja je treba zamenjati trak, nekaj minutna pavza nato pa spet gledanje naprej do konca.

V kratkem si moram film pogledati še doma,  vzdušje ne bo enako a Endless Summer je kultni film.

Comments (2)

  1. mm
    klemen 2026 years ago

    Nice, Endless Summer je vedno zakon, sploh če je tak hud setup 🙂

  2. borut 2026 years ago

    Če ti ne greš surfat, pride surfanje k teb. V piran. Iz nemčije 😮 Lepa!

Leave a reply