Fanning si je končno tudi na Tahitiju nadel krono

Fanning si je končno tudi na Tahitiju nadel krono
August 28, 2012 Kaja Cencelj

Svetovni prvak Mick Fanning se je vrnil na polno in premagal avstralskega kolega Joela Parkinsona v finalu na Billabong Pro Teahupoo Tahiti. Se nam letos obeta sprememba na vrhu lestvice?

Enaintridesetletni Fanning je potreboval 9.1 ali vec tock v zadnjih štirih minutah, da bi premagal Parkinsona, ki je že odhajal iz vode s skupnim rezultatom 18,37. Potem pa je Fanningu uspelo nemogoce – odpeljal je top val za 9.5 in tako prevzel vodstvo. 

»Prav tricky je, moraš sedeti in cakati, ker lahko popoln val tako nepricakovano pride, da ga tudi mi, ki vec kot 300 dni presedimo na valovih, ne moremo predvideti,« je povedal Fanning. »In Joel je imel prednost odpeljati prvi val… Sem mislil, da ne bo nic..potem pa sem bil tako vesel, ko mi je uspelo priti ven iz vala. Ni bilo enostavno.« Parkinson pa je samo zmajal z glavo, da ga je »ena slaba odlocitev stala naslova«. Ne gre mu ocitati, saj je eden najboljših surferjev na svetu, prav zato se tudi sam tolaži, da se bo pa pac drugo leto toliko bolj potrudil. »I’ll be back,« doda Joel. 

Prav Teahupo’o je kljucnega pomena v Fanningovi blešceci karieri, saj mu tu še nikoli ni uspelo zmagati. Sedaj mu je ostal le še Pipeline Masters na Havajih, in tudi to zmago bi rad dodal v svojo zbirko. 

In ja- Fanning je trenutno na vrhu lestvice, sledi mu Parkinson in šele na tretjem mestu Slater. Le kaj nas caka decembra? 

Comments (0)

Leave a reply