Urban Roof

Urban Roof
August 25, 2010 Ujusansa Surf Klub

Športno društvo Ilužn je z veliko trdega dela in dobre volje, na noge postavilo prvi pokriti športni center v Sloveniji, ki bo svoje zavetje nudil športom, katerih dom je sicer ulica; govorimo o  rolkanju, rolanju, bmx kolesarjenju, športnem  plezanju in modernih show plesih.  Center, opremljen s sodobnim skateparkom, katerega  odlikuje  prvi »skate bowl« v Sloveniji, plezalno steno in plesno dvorano, bo svoja vrata odprl 3. septembra z otvoritvijo in častnim govorom ljubljanskega župana, gospoda Zorana Jankoviča. V nadaljevanju bodo, kot se za Urban Roof spodobi, center oživeli urbani športniki z različnimi nastopi, tekmovanji v rolkanju, rolanju in bmx kolesarjenju, obiskovalci se bodo lahko preizkusil v plezalnem izzivu z Natalijo Gros ali zgolj uživali v dobrem vzdušju in prijetnih ritmih izpod prstov Brand Nu dj-jev.

Ideja o pokritem centru za urbane športe je vzklila med nadobudnmi posamezniki  športnega društva Ilužn že leta 2006. Z vztrajnostjo in železno voljo je rasla, se razvijala ter konec junija 2008 glasno opozorila nase v ljubljanskem parku Zvezda z dogodkom »No Roof«. Poletje 2009 je zaznamovala z odprtjem zunanjega skateparka na Kranjčevi ulici, vendar še vedno ni bila uresničena; manjkala je namreč streha, ki bi omogočala športno udejstvovanje v kontroliranem okolju, ne glede na vremenske razmere ali letni čas. S pokritim centrom Urban Roof pa je končno postala resničnost.

Preko športnega društva Ilužn, ob pomoči partnerjev in delavnih prostovoljcev, so tako tudi slovenski urbani športi dobili svojo športno infrastrukturo pod streho. Center s kakovostno izdelanimi objekti, zasnovanimi s strani uporabnikov samih, ponuja ustreznost vsem ciljnim športnikom in omogoča kvalitetno udejstvovanje v športnem plezanju, rolkanju, rolanju, bmx kolesarjenju ter plesu. Športna infrastruktura je namenjena tako zahtevnejšim uporabnikom, kot začetnikom, ki bi želeli vstopiti v svet urbanih športov, center pa naj bi postal prostor druženja mladih in mladih po srcu, ki jih povezuje ljubezen do športa.

V športnem centru se bodo odvijale različne delavnice, vodena vadba, tekmovanja in druge športne aktivnosti, saj je namen centra Urban Roof  predstavitev urbanih športov širši javnosti in s tem dvig kvalitete omenjenih športov v Sloveniji.

V petek, 3. septembra se bo torej začela pisati nova zgodba. Zgodba o urbanih športih, ki so dočakali svoj prostor pod slovenskim Soncem, zgodba o športih,  ki so se združili pod eno streho – streho športnega centra Urban Roof.

Bodite del te zgodbe tudi vi.

Comment (1)

  1. mm
    Admin 2026 years ago

    in, kje je to?

Leave a reply