Made in Maroko III – veliki finale

Made in Maroko III – veliki finale
August 19, 2007 Klemen Surk

23.10.

Danes se je zgodilo masa stvari.Zjutraj smo šli spet v Tamri, kjer je pokalo ko svinja in je bil setič tapravi, pol pa kr naenkrat grem iz vode in zlomljena dila po ceeli širini. Vzdušje zmiraj bolj narašča in upam, da jutri popravim dilo za prav in da začnemmo uživat, saj sem se segrel na polno danes!!

 

26.10.

Že lep čas nas spremljajo mali valovčiči zato v surfu ne uživamo ne vem kolko temveč se samo sprehajamo. Včeraj sta prišla še Klemen in Romi (Nora in Jons) tako, da bomo danes najeli auto za kak teden.

V vasi je prišlo full policajev in že par dni stražijo na vsakih 10m.

Tudi Valentino Rossi vsake tolko raspiči po teh cestah (v bistvu 5x na dan in sicer vsakič ko č‘amija „zapoje“). šved, Nizozemec al Brazilc (švicar), s katerim se zadnje cajte veliko družimo, je malo zaskrbljen kako bo prišel domol in ima neke čudne plane Da razložim: Ta fant, iz kje je že?… je en fanatik, ki non stop poskuša spremenit naše plane. Sej drugače je v redu, samo non stop neki palamudi.

anadčanka (soseda v kampu) se nam non stop nekaj smehlja, ker bomo jutri najeli auto midva pa ne veva točno zakaj.
Naš profesijonalni driver,surfač Jure Ogradi, je dobil mojo dilo v glavo (boga moja dila ki je že tako ali tako polomljena), in zdaj se pizdaka da kak bumbar sem.

Jure: »Iztok pozdravlja vojake, pa ne ve, da ga bojo vsak cajt odpelal.«

 

30.10.


Že neki cajta je minilo od kar nisem pisal. Full sva bla utrujena saj smo non stop surfali. Z autom smo se odpeljali do Tamrija  Insuana al pa do Banana beach. Vsi smo se nasrfali. Lih ko je blo najlepše sem zbolel, ma me je držalo samo zadnji dan. Swell je nato usahnil in ostale so samo droptinice. Vmes se mi je strgal liš in ker sem novega pozabil v autu sem si častu en dan surfanja brez liša. Glej ga zlomka, moji matematični izračuni se niso izšli, dila mi je na enem valu ušla in evogana, končala je v čereh. Zdaj se ji pa res ne more nič zgodit, ker sem porabil zadnjo kaplico solaresa.

vakrat smo jedli pri Nori in Jonsu. Raskazala sta nama palačo v kateri živijo…midva pa sva se nehala bahati z najinim luknjastim šotorom Ugotovila sva, da sta nama mačke najverjetneje udrle v šotor (nočeva niti misliti, da bi lahko blo kaj drugega) in pojedle klobaso.

Zelo pomembna stvar se je zgodila: obril sem se! danes sem se začel lupit in upam, da bo še kaj sonca, ker domov hočem prit čren!

 

31.10.

Danes prvič po dolgem času dežuje in tu se trudiva, da naju ne odplakne. Prej sva si skadila eno vodno pipco in nama je prišlo na pamet: Po dolgem surfanju v Imesuanu smo se preoblačli in valda uleti neki majster, čež da, pazi ti njega: ima restavracijo in da nas postreže vseh pet za 200dh. Aja, smo v vasi ki bo jutri dobila elektriko in trgovina z svečami bo propadla. To pa pravim zato, ker smo 200let za časom, tip pa nama računa astronomsko ceno. Med barantanjem vrže hobotnice na peč. Čez nekaj časa spet uleti in zažene celo paniko čež, da je blo vse zmenjeno in da nas hobotnice že čakajo. Ko vidi, da ne bomo pršli jest, nam ponudi hobotnice zastonj in tako se mi naivno odpravimo na pojedino. To bi mogli videt. Restavracija je bla malo manjša kamnita utica, kjer bi se naši psi počutli otesnjeno, žar je pa bil ogenj v katerem so se pekle zažgane hobotnice. Mi smo se začeli smejat, se usedli na tla in jedli tiste zažgane hobotnice. Ko smo pojedli je tip valda hotu da mu plačamo to astronomsko ceno ma mi, kot zaščiteni od zveze potrošnikov, se nismo dali in smo mu ponudili lih kolkor si je zaslužu za smeh. Temna plat zgodbe je ta, da ko smo odhajali je majster za nami metal kamne v auto. Jebiga.

 

1.11.

A joj!! Da takoj napišem nemogoče; dila mi je počla na istem mestu kot mi jo je ušlatanec popravil, še enkrat ja! čeraj je res prišel svel in vsi smo pokali od veselja. Na misteriju so ble take bombe in danes zjutraj še večje in še lepše tako da sem odsrfal najdaljši val mojega življenja…aaa…ke lepo…

 

Ko sem prišel iz vode crknjen in ultra vesel, sem zvedel, da se je Jure porezal. Plaval je proti toku na obalo (full priporočam ta način samomora, ker je učinkovit in zelo zelo počasen), ko ga je neka super bomba, ki pride lih takrat ko je najmanj treba, zrušla in odplaknila proti špičastim čerem. Naslednja, ničmanjša bomba je bila zanj usodna. Baje je plaval v peni ko plankton po slapu. Napičil se je na skale in tam ga je »malo ribalo«. Po parih sekundah se je plankton spomnil da bo splaval proti obali in neverjetno odplaknilo ga je ven na varno. Tam je še malo zakremljal s tipom ki ga je malo prej tudi naribalo na istih čereh. Naredila sta dolgo inventuro delov telesa, se pravi kaj je še ostalo in kaj manjka. Jure ima porezane noge roke in uro, uni drugi pa je skoraj zgubil okico, strgal neopren, in porezal skoraj vse kar se da. Glavno pa je itak blo, da so dile ostale cele.
Popoldne smo šli v Agadir po špežo5; na autobusu je bil kontrolor, ki je hotel vršt enega mulca dol z autobusa, ker ni mel karte. Ker mulc ni hotu dol, ga je kontrolor vleku in porival; v tem pa uleti ena masa in prime kontrolorja češ kaj tepeš malega. Začne se vsesplošni autobusni pretep in Jure, ker je bil najbližji, dobi častni prvi šamar od največjega. Stvari se ohladijo ko se grejo ljudje pretepat dol na autobusno postajo.
Že smo na tržnici, kjer hočemo kupit volnene kap jaz stojim se smejim in opazujem prizor:
Jure, se zagleda v ena očala- to ne pomeni, da jih hoče kupit toda, da jih oplazi z očmi, pet tipov ga drži za roko
1.    mu govori: full dobra očala, full dobra očala, full dobra očala
2.    mu govori: kupi, kupi, kupi, kupi, kupi, kupi, kupi, kupi, kupi
3.    mu govori: rabiš vodiča, da te tej ne bojo gnjavli, rabiš vodiča da te tej ne bojo gnjavli6
4.    mu govori: vodič je zastonj, vodič je zastonj, vodiča ti častimo mi, vodič je zastonj
5.    mu govori: ti nimaš pojma vidiš da ti tip ponuja najboljša očala za najboljšo ceno
In to vsi na enkrat…neverjetno…takrat sem se zavedal, da mi noben več ne more do živega in, da mam tršo kožo od nosoroga. In prvič se zgodi nemogoče: ven smo pršli brez, da kaj kupimo. a!? haha!
Zdaj sem šel popravit dilo in jutri ob 11ih bo popravljena. Tako, da zdaj pišem v zvezek namesto, da bi srfal…,ki so tako lepi valovčiči…
Evo Valentino Rossi se podi po vasi in je ura, da neham pisat.

 

6.11.

Spet nisem pisal en cajt. No, pa začnimo z najbolj običajnimi: popravljena dila je spet počla, ma zdaj jo bom prodal majstru v kampu, niti da jo nosim sabo. Vseeno sem se nasrfal, ker prihaja svel za svelom….zato pa tudi nisem dosti pisal, ker sem preutrujen in presrečen…

Včeraj sem se porezal na školjkicah po nogah in danes ne bom rinel v vodo na najboljn nevarnem placu (ki pa je tudi najhitrejši). Sigurno se je zgodila paleta drugih pomembnih stvari, ma zdaj sem komaj vstal in razmišljam kako bom šel v tubo danes.

 

8.11.

Nisem šel v tubo, ker so bli valovčiči bolj mali danes ma sem vseeno odfural fajni poslovilni sešon. Dile nisem prodal ker mi tip ni hotu zamenjat dile niti za rabljene fine tako da sem jo vzel sabo domol.

ovili smo si rane pospravili šotor in zvečer smo se odpravli na autobusno postajo. Počutli smo se prav nostalgično in ustavli smo se v Agadirju, ker je pokal ognjemet (najverjetneje nama v slovo). Na busu smo 9h kao spali, vsaka tolko smo zakleli kako driver vozi in kmalu smo pršli v Casablanco. Po velikih naporih smo končno najdli Yought hostel. Jure je cel dan bil v postli, ker mu noga odpada in ne more hodit, jaz sem se pa odpravil peš do železniške postaje, kjer sem kupil karte in si tako na grobo ogledal mesto, ki mi je fuullll všeš. Res pa je da na cestah vidiš tudi kako žensko in mi je za to blo tako fajn. Zvečer pa kar hitro spat.Tu bi še sledil opis poti domol po raznih autobusih, 5 pretepov na postaji kjer sva stala v vrsti za na trajekt, najin tempizem na letalo in mogoče še kaka aventurca. Sem pa zgleda takrat nehal pisat ker so bli tej zadnji dnevi res naporni. ot zanimivost naj povem, da Jure še zmeraj hodi jaz komaj čakam, da se podam novemu surf tripu na poti in da bo šel Morocco v Europsko unijo. HAHA!

The end

____________

5. Nakupovanje-lih tako zvarek med italjansko besedo spendere(porabiti) in dodatek ž-ja z a-jem.
6. Nadlegovati

Comments (4)

 1. mm Author
  klemen 2026 years ago

  Nora in Jones? ;D

 2. borut 2026 years ago

  huda varianta tripa je bla tole 😀

 3. Iztok 2026 years ago

  Fora fora! 😉

 4. Marko 2026 years ago

  Ful dobre dogodivščine in ful dobro napisano.Sploh ker je v eni od izvedenk primorščine.. doda svoj čar.Sem se nasmejal kot že dolgo ne.. 🙂 😀 ;D

Leave a reply