MEDULIN OBRAČUN

MEDULIN OBRAČUN
November 29, 2007 Tine Škrbec

Ko sem v petek po precejšnem naporu prpedlu v razburkan in nadvse velik Jadranski 'ocean', sem sam pri sebi razmišljal '' fak pa kva jest sploh delam tle'' & ''kaj mi je blo treba tega'' namest da bi doma na suhem in toplem papcu sendvič s posebno salamo:) se bojujem z morjem, ki me premetava kakor mu je volja.

To se mi ni zgodil prvič v zimskem času na cro obali (mogoče je željo po sendviču zamenjala kakšna druga nadvse podobna misel) in kot kaže sigurno ne zadnjič. 
Mislim pa, da je razlaga dokaj preprosta. 
Kot kaže smo vsi, ki vsaj kolikor toliko redno zahajamo na JUGO JADRAN postal oz. smo surf odvisniki, ki izkoristimo vsako ponujeno možnost, da pojahamo valove.
JugoMajstr bi moralpostati praznik oz. srečanje vseh 'PRAVIH' slo surfačov, ki ne furajo surfanja samo zarad imič‘a ampak zarad občutkov, ki jih dobijo v vodi. 
Mormo se zavedat, da je naše tekmovalno znanje surfanja primerljivo z vožnjo moje babice na rejliju, kar pa še ne pomeni, da tega ne smemo počet.
Mogoče bomo  pa čez par let, res dobil kakšnega hudga rajderja(ene par jih na tem dela zelo intenzivno Jerko, Mare, Rok…da ne pozabmo na Sugerja, ki dela na surf podmladku), ki bo zategval cutbacke, tube, off the lipe….kot za šalo in nam lajšal delo pri sojenju, saj bodo manevri kristalno jasni.
Treba je pač nekje začet in se ne obremenjevat preveč s tem kdo je zasedel katero mesto.
Tud jest sem bil po prvem ocenjevalnem dnevu razočaran nad potekom sojenja oz. interpretiranjem pravil (to leti na Andražev sporni dropin). 
Razočaran sem bil predvsem nad tem, da sem ob vprašanju zakaj ni smela tekmovat tud Alja, dobil odgovor 'da je treba upoštevat pravila in nekje postavit mejo' (Alja se je prijavla prepozno).
Ob podobni situaciji (interpretiranje pravil pri dropinu) pa smo kar nekako prehitro pospravili vse pod preprogo in nadaljevali s sojenjem.
Moje skromno mnenje je, da če se že gremo upoštevat pravila naj to velja za vse stvari.
Po pogovoru z Andražem sem sicer prišel do zaključka, da je bilo prav, da se je odsodilo tako kot se je. Saj moramo delati na tem, da vožnje nagrajujuemo in ne kaznujemo. Poleg tega pa je tudi naše znanje interpretiranja dropina pomankljivo (ANDRO VČASIH SE SPLAČA BIT KAČA:), kazen pa je sigurno prehuda (če vas zanima kakšna si poglejte pravilnik surf zveze) in jo bo treba v prihodnosti popravt.
Andro pa se je strinju z mano, da bi lahko bili malo bolj fleksibilni pri prijavi tekmovalcev.
Dobro je, da prihaja do trenj, saj s tem prihaja tudi napredek. Všeč mi je da vsak pove svoje mnenje in upam, da bomo skupaj našli rešitve.
Tud jest sem mnenja, da smo zmagovalci vsi, ki smo bli prejšnji teden v Medulinu.  
Morje je prnesu nagrado, zato čestitke prav vsem!
Kar se pa dnarja tiče vam pa lahko vsem, ki pri surfanju gledajo samo na dnar že v naprej povem, da se računica (ne)izide.
Moj obračun stroškov:
Prevoz: škofja Loka – Medulin – škofja Loka – 30EU
              Spanje v Draganovem apartmaju -  15 EU
              Prijavnina – 15 EU
              Pica in Metin čaj – 37 kun
              Surfanje v Medulinu  – NEPRECENLJIVO!!!!!!!! 
SE VIDMO V VODI:)

Comments (5)

 1. mm
  andraz 2026 years ago

  nehi, no stari, zdej se bova pa se en let en drugmu opravicvala 🙂 😉 oblubm ti, da ti povrnem v Indo k bom tri japonce, pa pet italjanov zablokiru :):)…

 2. miha 2026 years ago

  hehe ce bi babice tekmovale v rejliju bi jim tud na izi cez prste pogledal :)tko da dokler se mi primerjamo s takim tekmovanjem in dokler pravilnika ne izpilmo do konca, mislm da ni nch narobe ce se kej spregleda :)pa se neki o kao spornem dropinu…. andraz je meu takrat prednost, k po pravilniku bi se jst mogu postavt na konc vrste, pa se ce bi meu on tok lep val bi 100% kej vec naredu kokr pa sam se furu pa obcudoval steno (k je bla res tok lepa :D)tko da sory andro k ti tistga nism pustu 🙁

 3. primož 2026 years ago

  nice. lepo si povedal. 🙂

 4. ales 2026 years ago

  TINE SVAKA CAST…..tak pogled mi je vsec that is the way i like it!!!only surfer knows the feeling!!

 5. ales 2026 years ago

  pa se to najbl vazn je da ste se mel fajn!!!! 😉

Leave a reply