Medulin (CRO)

Medulin (CRO)
June 27, 2007 Dejan Peras

Lokacija: Do Medulina se je najhitreje pripeljati po hitri cesti Istarski Y. Peljete po hitri cesti v smeri Pule. Nato zapustite hitro cesto in sledite obcestnim znakom Premantura, Medulin. Po treh semaforih na kriziscu zapeljete levo v smeri Medulin in peljete vse do mesta.
Takoj po vhodu v mesto zavijete v prvem kriziscu na desno in sledite tablam Kamp Kazela. Spoti se nahajajo v samem kampu zato veljajo tudi nekaksna pravila obnasanja v kampu. Trenutno smo dobrodosli obiskovalci in smo vedno lepo sprejeti v kamp. Naj ostane tako tudi v bodoce.


Prikaži celotno Surf Spoti Ujusansa mapo.

Ugodni veter: Spot dela na swell iz S,SE,ESE,SW. Dno obale je oster kamniti reef. Ob vecjem swellu se val lomi stran od obale v visoki vodi a vseeno pozor na dno ni odvec.

Marlela se nahaja na koncu kampa. Je spot, ki najbolj pogosto dela. Swell magnet v Jadranu. Take-off je a-frame val tako, da imamo levo in desno. Leva je nekoliko bolj strma od desne in ponavadi daljša.

Sick-Medousa se nahaja desno od ograje v notranjost kampa. Sloviti levi val. Zelo strm in mocan val. Oster reef – pozor zakamnito ploščo, ki moli pod vodo na spot.

Restaurants-left se nahaja v kampu prav v zalivu pred Restavracijo. Ob vecjem swellu, ko sta Kuta in Sick-Medousa nevozna dela levi pointbreak v zalivu. Vstop v zaliv je skok iz skal. Med skalami je mocan tok. Pozor.

Kuta je pravtako spot v notranjosti kampa tocno nekje na sredi zaliva. Do line upa najlazje pridemo s skokom iz betonskega pomola. Val je precej strm in mocan, večinoma levi. Spot prav tako dela, ko so ostali spoti nevozni zaradi prevelikega swella in vetra. Tok vleče v desno vendar ni premočan.

medulin_surfing_01

Comments (0)

Leave a reply