Barbariga (CRO)

Barbariga (CRO)
June 25, 2007 Dejan Peras

Lokacija spota: Rt Barbariga se nahaja na zahodni obali Istre, le kak kilometer od mesta Vodnjan. Najlažje je do njega priti po hitri cesti Istarski Y.
Dobrih 5km pred koncem hitre ceste izstopite za mesto Vodnjan, na prvem kriziscu zavijete na desno kjer vozite po navadni regionalni cesti se 800m, kjer je potrebno zaviti na levo in slediti znakom Fazana in Barbariga. Nato vas caka voznja cez eno vasico. Po kakem kilometru pridete v majhno Y krizisce, desno se gre proti Barbarigi. Nato vozite samo naravnost po asvaltirani cesti do Barbarige, peljeste mimo trgovinic in nekih blokov, vozite naprej po ozki cesti do treh hisk, cesta pelje med njih vi a morate zavit desno na makadam, peljite po tej makadamski cesti se 500m pred vami je bivsi bunker JNA-vojske. Avto lahko parkirate v borovem gozdicku. Skrbno varujte na svoje imetje.


Prikaži celotno Surf Spoti Ujusansa mapo.

Spot Bunker se nahajajo levo v zalivu ob pomolu. Dela ob vecjem swellu is smeri WSW, SW. A-frame peak tako, da lahko zbirate med levo in desno stranjo. Kadar spot dela je najbolje v line up priti kar s skokom iz pomola. Pazi na to da te val ne splakne iz pomola. Izhod je kar iz zaliva odpeljes val do obale. Mozni rajdi tudi do 100m. Spot zdrzi tudi 2,5m. Spot prvic surfali Igor, Andraž in Mare.

Malo nad bunkerjem se nakaja se en spot, desni pointbreak, ki prav tako dela na swell iz smeri WSW, SW, W. Dno je skalnato zato previdnost na notranjo stran vala ne bo odvec. Predvsem za znalce in kamikaze.

Na sredi rta najdete razne leve in desne peake, ki se nenehno premikajo levo in desno. Val zelo mocan zdrzi visino vec kot 2,5m. Vstop ob vecjem swellu otezen s luknjastim reefom in strlecimi skalami, Shore break zelo mocan in turbolenten. Pazi na glavo na notranji strani vala.

Na desni strani se pa skriva pravcat bisercek. Perfekten levi pointbreak. Ob vecjem swellu rajdi dolgi tudi 70m v notranjost zaliva. Otezen vstop v vodo in izstop. Pazi na notranjo stran vala. Skale.

barba-2

 

Comments (14)

 1. mm
  Marko Odič 2026 years ago

  preber še enkrat komentarje, pa boš vidu…

 2. mm
  klemen 2026 years ago

  Imate kakšne fotke 🙂 ?….z novim fotičem 🙂 ?

 3. mm
  klemen 2026 years ago

  😀 😀 😀 dobr

 4. Author
  dejan 2026 years ago

  Sej mal bomo se dodali, a ce sledis tablam ne mores zgresit……drgace pa itak lahko najdes se kak nov spot….tako da sam gasa in tam kjer so valovi……ga je treba furat…..

 5. Author
  dejan 2026 years ago

  Barbariga že od leta 2000 ni secret spot…….so pa zato v okolici secret spoti…….samo zahodnik piha zelo redko tako da moras imet res sreco da nabašeš lih takrat ko so bule………. >:(

 6. Rok Krulec 2026 years ago

  Lih sm prsu iz Barbarige, danes ni blo tok kul k zadnjc in swell ji hitr popustu. bli smo 4 komadi.

 7. miha 2026 years ago

  zakon post!!!!!!upam …. se mal bomo raziskoval te obale, pa bo istra nova lokacija za rip curl pro searc 😀 hehe

 8. miha 2026 years ago

  no ja ….tko bl natancno za vceraj (barbariga(26.7)zjutri se je dela furat valove prblizn 1/2 metra visoke do ene 3h popoldne, pol je biu pa cist flet!!!!!! in ob 5h je zacel pihat (zahodnik seveda). pol so pa valovi kr rastl in rastl !!! in ob 7h so ble ze orng bombe 1m do 1,5 m (po ljubljansko je to — “wauuu stari 2,5 m sm furu uceri”), uglavnem valovi so bili zakon, pa tok je bil tolk mocn da si mogu skoz pedlat da si na mestu v line-upu ustal.folka je blo pa nastega 12 (nism sur je je to tocno). kar je blo po mojem okusu kar dost prevec, pa kr vsi men se zdi da slovenci zakljuce: barbariga secret spot ni vec tok secret 🙂 hehe

 9. miha 2026 years ago

  ammm klemen … nobenih slik z mojim fotkicom (sliku sm samo ko je bil flet, k smo jedl malco) k so bli pa valovi sm biu pa skoz v vodi 😀 😀 hehe so pa ene slikce, in k jih dobim pridejo tud na net

 10. Gorazd 2026 years ago

  Gradež včeraj bunke do 1,2 m cca, razmetano kot se za Gradež spodobi, linije do 20 m dolžine. Fural samo v šortsih, prsa popraskana. V vodi 2 z dilcami, pa 5 turistov v kopalkah.

 11. Simon 2026 years ago

  TNX ;)Upam da se vidmo ju3!!!!Ajde

 12. Simon 2026 years ago

  res je ql spedenan tole Google Maps…sam kaj mi korist k sm doma za knigami in si ga lahko drkam na to…kej več pa ne!!!!…………aaaaaaaaaaaaaaaa :'( čis mori!!!Upam da se maste noro dobr uni k ste dol!!

 13. mm
  Mitja Legat 2026 years ago

  dejte še za Medulin spot narest takle “guide” k sva z truckerjam zanč več kt eno uro iskala :). mislm sj js zdj vem, sam bi pa marskomu prov pršlo… 😛

 14. mm
  Mitja Legat 2026 years ago

  pogledaš windguru, zvečer ob piru pametuješ kolk bo velik pa greš zutri dol pogledat da vidš kaj je res 😛 😀

Leave a reply