Dajla (CRO)

Dajla (CRO)
June 27, 2007 Dejan Peras

Lokacija: Spot Dajla se nahaja na Zahodni obali Istre,slabih 10km od Umaga.
Po preckanju drzavne meje vozite po regionalki ob obali proti proti Umagu oz. Novigradu. Cesta pelje skozi majhna naselja, ko pripeljete skozi naselje Karigador boste na vasi desni strani imeli lep zalivcek. Spot se nahaja cisto na Rt-u. Peljite se naprej dobrih 300m, prednostna cesta zavije pod kotom 90*v hrib (na levo), vi pa zapeljete naravnost med tremi hisami. Nato zavijete na takorekoce kroznem kriziscu na levo na zemeljsko pot, ki vas vodi mimo enega kamnitega zidu prav do rt-a.


Prikaži celotno Surf Spoti Ujusansa mapo.

Ugodni veter: Spot dela na mocan swell W,WSW,SW. Dno je kamniti reef, kamnite plosce. Pozornost ni odvec. Zaradi vetra valovi niso ravno prvorazredni.

Zaliv.V notranjsti zaliva najdete shifty peaks, pri cemer je potrebno paziti, val se na koncu zlomi v shorebreak-skale. Ob vecjem swellu prihajajo pravcate bule. Primerno za longboard.

Levi pointbreak na levi strani zaliva. Vstop na spot je skok iz skal.Take-off je kar zahteven saj je precej blizu skalnate stene. Val po take-off-u spolzi v zaliv. Val je precej mehek.

Levi pointbreak se nahaja tudi na desni strani rt-a. Val se lomi prav na reef plosci zato jo odsvetujemo zacetnikom – obala je direkt klif, zato moraš biti siguren v svoj duckdive. Poleg levih tudi občasna desna.

dajla_26_6

Comments (0)

Leave a reply