WaterMan

WaterMan
June 4, 2010 Marko Odič

Evo, čisto sveže, skoraj kot hrustljave žemljice. Naš super vir nam je čudežno podaril eno bolj novih zadevščin iz surferske filmske kulture, Water Man. Filmček s super očesom kamere nam pripoveduje zgodbo o tem, kaj se zgodi big wave chargerjem, ko jim zacrowdajo lokalni spot. A potem gre štorija o jezi, lokalizmu, o ločevanju na naše in njihove? Ne, govori nam o iskanju korenin, o vračanju k prvotnem viru, k … soncu, morju, prijateljih in o toliko opreme, koliko jo zmore prenesti ladja.


Laird -zdej ga, mimogrede, kruza po združenih državah Evrope

Ekipa v filmu je vele-legendarna, saj so se pridružili starosta surfanja, mr.pipeline himself Gerry Lopez, Laird Hamilton, Dave Kalama, bratje Malloy (Žak, Pak in Mak, hehe) in ultimativni iskalec Rob Machado. Toliko o osebah, kaj pa o opremi… Uh, tukaj se pa začne, kot pritiče tem znanim dušnim jezdecem (corporate surf movies naj se za trenutek kar lepo skrijejo v globok, temen in primerno kontaminiran kot), je opreme skoraj več kot hrane, med drugim imajo SUPje, itak, tow-in ferarije, hydro foile (kaj je že to, hehe), mini gune, shortieje, fishe, egge, nasi goreng boarde… ups… ok, tega še ni, no ni da ni opreme.

Kaj pa destinacija? Uuuu, no… em, en secret spot na Jadranu, hehe. No, brez heca, kam se gre lovit dušne valove? Ja, v Indonezijo, tokratšnja destinacija je otočje na zahodni strani Sumatre, Mentawaii. Še na hitro o tem, otočje sestavlja 70 otokov in otočkov s štirimi glavnimi, ostalo ni omembe vredno (le zakaj in kdo noče govoriti o tem, hehe).
Na glavne štiri se pride iz Padanga, Sumatra, kjer se najame čarter jahtico, ta pa garantira veliko užitkov. Čarter jahtico? O ja, zloglasno Indies Trader IV, na čelu s kapitanom Martin Dalyjem, ki je svoje čase… hehe, no to si pa lahko preberete tule – temni časi in temne vode postvietnamske Azije…            

Noro, nam spet pravi naš dušni surfač iz Slovenije, a je kej videa za okus!? Jasno, en že višje gor…


“Im a soulman…”

Shaka
 
om

Comment (1)

  1. mm Author

Leave a reply