Zeleni lov na Matt Wilkinsona

Zeleni lov na Matt Wilkinsona
March 8, 2013 Marko Odič

Lepa lastnost surferske industrije je, da se rada kakšna od največjih surferskih družb spravi v kampanije, ki pomagajo kakšnim ujmasto ponesrečenim krajem, ljudem, radi pa tudi bijejo neusmiljen boj za ohranitev kakšnih naravnih, zelenih ali kako drugače klorofilnih ciljev.

Koga pa te iste surferske, prisrčno zlobne korporacije rade potem zlorabijo za take in drugačne človeku-ljubne akcije?! Kaj so se spomnili podtaknit surferju, ki je smatran za največjega odpuljenca in alternativca na `CTju si lahko pogedate kar tule spodaj.

http://vimeo.com/60795143

Nesrečni Matt Wilkinson, ki je pravkar tudi preskočil in porinil svetovnega prvaka Joel P.ja v drugo, eliminacijsko rundo avstralske tekme, čisto prve na celoletnem tekmovalnem seznamu ASP, se je zavezal, da bo za vsak prodan par čevljev lastnoročno posadil drevo.

Seveda to ni res, a je akcija, ki so si jo zadali Etniesovci, pomagati pri pogozdovanju področja Amazonke vredna pohvale, Matt Wilkinson pa je v nevarnosti, da bo že drugi tekmovalec svetovnega pokala, ki bo začel redno objemati drevesa. Drugi po kom? Kelly Slaterju, le kje ta multi-rekorder še ni na prvem mestu!?

om

Comments (0)

Leave a reply