Večnost zime posneta na film

Večnost zime posneta na film
August 13, 2012 Marko Odič

Od zadnjega filma o večnem in neskončnem poletju -Endless summer II- je minilo že dobrih 18 let. Že ta film je bil “le” oživitev poti, ki sta jo naredila Mike Hynson in Robert August davnega leta 1966, ko sta obiskala takrat znane in slavne surf spote, ter poskušala zbegati tistih nekaj lokalcev, ki so takrat že obstajali.

 A osemnajst let kasneje se surferji in snemalci z evropskega kontin… em, z otoka najbližje evropskemu kontinentu odločijo posneti film, ki bo tudi nosil naslov o večnosti in neskončnosti.  

alt

A tokrat ne bo govoril o poletju, temveč o zimi. “Neskončna zima” je dokumentarni film, ki razišče britanske surf spote, obišče britanske surf legende ter trenutne nosilce surf aktivnosti na posameznih brejkih Velike Britanije in prikazuje vse mogoče posnetke. Od tistih tipa “sem ravno spihal 4cm prahu s kolutov pa not so eni čudni listki, kjer piše gor LSD” do najaktualnejših “modern collective” letalskih nabijancij in deskolomilskih vragolij najsodobnejših britanskih rajderjev. 

Film/dokumentarec prikazuje ekscentrično britansko surf sceno s pravo mero angleške šaljivosti in humorja, gotovo pa je naredil tudi vsaj en “majhen korak za surferje, a velik za svet in okolje”, saj hkrati s tole akcijo –tale akcija– opozarja na zaščito lokalnih in globalnih voda. 

Spisala, posnela in producirala sta pa fanta iz produkcije Level film, Matt Crocker in James Dean, ob pomoči muzeja Britanskega surfanja ter vseh ostalih sodelujočih pri tem zanimivem projektu.

om 

Comments (2)

  1. mm Author
    Marko Odič 2026 years ago

    prvo predvajanje na nasem koncu – medulin, zacetek marca … 😀 😀 😀

Leave a reply