Simpo Dvignil Dva Prsta Na US Open

Simpo Dvignil Dva Prsta Na US Open
August 9, 2010 Ujusansa Surf Klub

Najpomembnejša postranska surf tekma – US Open Of Surfing je končana in drugič zapored jo je dobil domačin Bret Simpson. Zakaj tak halo okoli tekme južno od Huntington pomola?

Lokacija I Večina surf tekem na svetovnem pokalu se danes dogaja na najboljših svetovnih spotih, ki ležijo na raznih eksotičnih lokacijah in ponavadi ne ravno blizu večjih mest. Huntington beach, kjer se vsako leto odvije US Open Of Surfing pa je kraj, kjer se hiše držijo sosednjih hiš vse tja do severnega konca Los Angelesa. Z vsem tem za surfanje napaljenim surferskim zaledjem je US Open verjeno najbolj obiskana surf tekma na svetu.

Lokacija II Poleg tega je Huntington beach tudi center Kalifornijskega surfanja in sedež večine s surfanjem povezanih zadev v Kaliforniji. Res valovi niso ravno top shit, kot na kakšnih drugih spotih v So-Cal, je pa Huntington najbolj konsistent spot v okolici in spot z najdaljšo tradicijo.

Event US Open ni samo surfanje ampak je cel cirkus na plaži – koncerti, trgovine, sk8, BMX tekme… A sem že povedal, da si lahko na jumbo screenu pogledaš počasen posnetek zadnjega aira, ki si ga zgrešil medtem, ko si gledal zadnji model kopalk?

Štadion Kolikor vem je to edina tekma kjer imajo postavljene tribune za gledalce!! To je verjetno najbližje kar se lahko pride v smeri surfanja na štadionu. Sicer pa slika pove več kot beseda:


Huntington Beach med tekmovanjem, množica se vleče še precej v desno…

Konkurenca US Open se dogaja enkrat takrat poleti, ko ni WC tekem in ko večina projev nima kaj delat. Zato vsi pridejo v Huntington beach in če bereš seznam tekmovalcev se bere isto kot seznam tekem svetovnega pokala – Jordy Smith, Kelly Slater, Taj Burrow, Mick Fanning, Dane Raynolds… in seveda Bret Simpson.

Big Bucks US Open je najbogatejša tekma na svetu. Zmagovalec Bret je za prvo mesto že drugič zapored pokasiral 100.000$. Ne verjameš? Slika pove več kot beseda…


Simpo brez čeka…


In precej bolj navdušen s čekom… 🙂

Bret Simpson je letos rookie na svetovnem pokalu in ne gre mu ravno najboljše. Ampak z drugo zmago pred domačo publiko – Bret je doma točno iz Huntington Beacha in s čekom v žepu bo lažje prenesel, če slučajno izpade po tekmi na Tahitiju. Po drugi strani pa so na seznamu surferjev, ki jih je premagal do zmage Kelly Slater (Cocoa Beach ,FL), Nathaniel Curran (Oxnard, CA), Adam Melling (AUS),  Julian Wilson (AUS), in seveda v finalu Jordy Smith. Tako da se Simpo lahko samozavestno loti tub na Teahupoo. Ali pač ne, odvisno od swella tam na koncu ceste :).


Bret in stebri pomola v ozdaju

Rezultati

Finale:
1 – Brett Simpson 13.97
2 – Jordy Smith 8.33

Polfinale:
Heat 1: Jordy Smith 13.00 def. Mick Fanning 12.80
Heat 2: Brett Simpson 13.37 def. Kelly Slater 13.33

Četrtfinale:
Heat 1: Jordy Smith 17.66
def. Miguel Pupo 16.10 def. Miguel Pupo 16.10
Heat 2: Mick Fanning 16.26 def. Jadson Andre 16.07
Heat 3: Kelly Slater 13.94 def. Granger Larsen 7.43
Heat 4: Brett Simpson 10.14 def. Nathaniel Curran 9.74

ks

Comments (0)

Leave a reply