Mlada pištolja ASPja – Filipe Toledo in Glenn Hall

Mlada pištolja ASPja – Filipe Toledo in Glenn Hall
December 20, 2012 Marko Odič

Pa je mimo zaključek zadnjega ASPjevega Svetovnega pokala v izvedbi `12, okronan novi svetovni prvak, ki je tudi ze opravil s prvo konferenco na domačih avstralskih tleh, končno imamo na voljo par mesecev tekmovalnega miru in tišine, da si odpočijemo ušesa in očesa od tabel, statistik, točk in še zadnjih taktiziranj pri fantasy surferju. 

 Izkušeni tekmovalni mački in stari kozli se bodo lahko malce odpočili, mi pa si poglejmo kateri novi progresivni mladi surferji bodo zganjali štalo že zgoraj omenjenim veteranom v prihajajočem letu `13.

 Imeni, ki trenutno pritegujeta največ pogledov sta mladi brazilec Filipe Toledo (17 let), ki se je pridružil klanu brazilskih zategovalcev na ASPju. Dečko je pritegnil poglede z zmago na letošnjem US Openu. Kaj, a ni zmagal Julian Wilson? Filipe je zmagal v junior diviziji, tekom leta pa nabral kar nekaj dobrih rezultatov, tako da ga bomo gotovo dosti videvali v letu `13, zaenkrat pa si poglejmo zgornji posnetek, je mulo progresivec ali kaj?!  

Drugo ime, ki bo gotovo pritegnilo pogled ali dva pa je ime surferja Glenn Halla. Malenkost starejši rajder (20) je prav gotovo nekaj posebnega, vsaj ko pogledamo zastavo države, ki jo bo predstavljal na Svetovnem prvenstvu. Glenn, rojen “dol spodaj” se je deklariral za irskega državljana, to pa obrazložil tako, da mu je dosti lažje preživeti v divjem in krvavem svetu profesionalnega surfanja pod irskim državljanstvom, saj mu pomaga pri pridobivanju sponzorjev, kar bi mu bilo kot avstralcu težje zaradi velike konkurence med mladimi avstralskimi surferji.

A to z Irsko ni le izgovor za pridobivanje sponzorjev, saj je dečko v sezoni `12 pokazal dosti odličnega surfanja, tudi zmago na ASPjevem 4-zvezdičnem tekmovanju Hainan Classics na Kitajskem in si tudi prislužil vstop med najboljših 32 na svetu. Evropo bo torej zastopal poleg portugalskega tigra Tiago Piresa, stajliš Jeremy Floresa še Irec, Glenn Hall. 

om

Comments (0)

Leave a reply