Tajfun posurfan

Tajfun posurfan
September 11, 2006 Klemen Surk

Surferji Red Bull Tai Fu tour-a so prileteli iz vseh koncev sveta na Japonsko, da bi surfali valove, ki jih naredi tajfun. Avstralci Ross Clarke-Jones, Beau Emerton in Tom Carroll, Brazilec Carlos Burle in Hawaiičan Ian Walsh so začetek septembra 2006 po Japonski lovili velike valove. Sedaj tudi filmček dogodivščine.

 Red Bull Tai Fu

"V torek smo se zbudili pred zoro in ugotovili, da je swell spremenil smer in da valovi ne bodo tako veliki kot smo upali… a vseeno smo se odpeljali na vzhodno obalo in našli druga val – ogromno levo s številnimi policami v valu. Valovi so merili okoli 125 feetov z večjimi seti od 18 – 20 feetov. To so še vedno največji odsurfani valovi na Japonskem. Vsak je dobil tudi svoj odmerek wipeoutov – Jun Jo je uspel prevrniti jet ski na sebe, Ross in Beau Emerton sta oba zapeljala čez polico na valu in doživela pospešen spust, pilot helikopterja pa je skoraj izgubil kontrolo in strmoglavil v morje. Po dveh dolgih session-ih se je dan zaključil."

Tom Carroll je odsurfal svoje največje valove v življenju. Domači surfer Genki Horiguchi je valove ocenil za največje, kar jih je videl na Japonskem, brez da bi jih spremljali tajfunski vetrov in nalivi.

http://www.youtube.com/watch?v=9Dh3KDmQL88

Comments (2)

  1. mm Author
    klemen 2026 years ago

    Kera stopnica je na valu 😮

  2. dejan 2026 years ago

    sam so pa modeli…….

Leave a reply